reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2022

Hej dołączam do was , mam 25 lat pcos , IO, mutacje mthfr, niedoczynność tarczycy. Starania 4 rok , marzec 2020 puste jajo płodowe.... 1,5 roku stymulacji lametta, 3 miesiące przerwy zmiana lekarza i w październiku byla stymulacja rekovelle , możliwość mnogiej ciąży ale niestety nic nie wyszło. Teraz przerwa , idziemy na "zywiol" po nowym roku ewentualną stymulacja od początku, a może nie będzie potrzebna , oby 🙏🙏
Hej , wszystkiego dobrego i powodzenia. Bardzo mi przykro przez to, co musisz przechodzić, to musi być bardzo trudne...

reklama
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi! 💪

EDIT:
Tak jak piszecie, jak szef jest normalny to sam da wolne, ale różnie w życiu bywa... Jak pracowałam na etacie, to miałam szefa, który tu się ładnie ubierał, wyglądał na porządnego, a po bliższym poznaniu buc i brudas jakich mało... Ludzi traktował ok, jak wszystko było ok, ale jak już jakiś problem to potrafił przy wszystkich zbesztać chamsko nawet pracownicę, która była z nim od samego początku (jak usłyszałam, że ją tak (dosłownie) wyzywa, to aż mi szczęka opadła, że niektórzy sobie tak dają... Nie chciałam się dostosować do nich i mnie zwolnili, tzn. nie przedłużyli umowy 🤣 I taki szef nie pomyślałby żeby dać mi wolne po poronieniu (i nawet bym mu o tym nie powiedziała)

A! Dziś nareszcie temperatura mi spadła 🤗

Ostatnia edycja:
Hej dołączam do was , mam 25 lat pcos , IO, mutacje mthfr, niedoczynność tarczycy. Starania 4 rok , marzec 2020 puste jajo płodowe.... 1,5 roku stymulacji lametta, 3 miesiące przerwy zmiana lekarza i w październiku byla stymulacja rekovelle , możliwość mnogiej ciąży ale niestety nic nie wyszło. Teraz przerwa , idziemy na "zywiol" po nowym roku ewentualną stymulacja od początku, a może nie będzie potrzebna , oby 🙏🙏
Życzę ci z całego serca żeby wszystko ułożyło Ci się jak najlepiej i żebyś nie musiała z nami długo zostać 😉

Jak nie wiesz kiedy była owulacja to nie wiesz kiedy robić test i nikt z nas też tego nie wie.
No więc, nigdy nie mierzyłam regularnie temperatur, robiłam to w losowych godzinach, ale wyraźnie widziałam, że w 2 fazie cyklu temperatury wahały się od 36,6 do 37,2. Tuż przed okresem zawsze spadek na jakieś 36,2-36,4. Tak jak wspomniałam wszystkie dzieci były udaną ciążą w 1 cyklu starań, ale już przed staraniami obserwowałam swój cykl, robiłam testy owulacyjne (choć u mnie owulacja zawsze też wyraźnie boli, ale np przy 3 dziecku owulacja musiała być w nocy bo wyjątkowo jej nie czułam) żeby już wiedzieć co i jak jak nadejdzie miesiąc, w którym faktycznie zechcemy powiekszyc rodzinę.

14 listopada wzięłam ostatnią tabletkę antykoncepcyjna
16 listopada dostałam okres więc załóżmy tu początek cyklu
2 grudnia, w czwartek wieczorem dostałam silnych bóli jak na okres i brązowe plamienie. Nigdy nie miałam plamienia owulacyjnego, ani implantacyjne go, ale ginekolog mówiła mi, że po cięciach może się to zmieniać. Myślałam, że to owulacja, ale test owulacyjny wyszedł silnie pozytywny dopiero dzień później czyli 3 grudnia w środku dnia.
Cały 3 grudnia pobolewal mnie brzuch i znowu pojawiło się mini brązowe plamienie, ale dużo mniejszy i ból i plamienie niż w czwartek wieczorem. Tu moje pierwsze pytanie, skoro owulacja (ból owu) zwykle u mnie była 12-36 h od pozytywnego testu go czemu jakieś bóle i plamienia tuż przed pozytywnym testem? Może jeszcze hormony po tabletkach???
Tak czy siak dziś czyli 14 grudnia beta
Z góry dzięki za pomoc i życzę wszystkim bobasów z pięknego roku 2022 :)))

Edit; mam niedoczynność tarczycy, ale wyniki ok, regulowane lekami. Niedoczynność pojawiła się w 1 ciąży, z każdą pogłębiała. Ale obecnie na euthyroxie 75 wyniki bardzo dobre.

Dzięki dziewczyny za odpowiedzi! 💪

EDIT:
Tak jak piszecie, jak szef jest normalny to sam da wolne, ale różnie w życiu bywa... Jak pracowałam na etacie, to miałam szefa, który tu się ładnie ubierał, wyglądał na porządnego, a po bliższym poznaniu buc i brudas jakich mało... Ludzi traktował ok, jak wszystko było ok, ale jak już jakiś problem to potrafił przy wszystkich zbesztać chamsko nawet pracownicę, która była z nim od samego początku (jak usłyszałam, że ją tak (dosłownie) wyzywa, to aż mi szczęka opadła, że niektórzy sobie tak dają... Nie chciałam się dostosować do nich i mnie zwolnili, tzn. nie przedłużyli umowy 🤣 I taki szef nie pomyślałby żeby dać mi wolne po poronieniu (i nawet bym mu o tym nie powiedziała)

A! Dziś nareszcie temperatura mi spadła 🤗
Nie pojmuję jacy ludzie są beznadziejni i okrutni. Życie bez tego jest trudne, różne problemy poważne chociażby właśnie jak zdrowie, rzeczy niezależne od nas. Po co jeszcze dokładać złym traktowaniem siebie nawzajem...

Witajcie dziewczyny:) podczytuje Was od niedawna, uznałam że się przywitam;) jestem po jednej ciąży zakonczonej sukcesem, jednej ciąży biochemicznej w lutym i jednym poronieniu w 8tc. W tym cyklu prawdopodobnie też wyłapalam ciążę biochemiczna gdyż testy już 12dpo pokazywały blada kreseczke, a 15dpo beta wyniosła 15...więc nie mam złudzeń i będę spokojnie czekać na krwawienie ( po odstawienie duphastonu mam nadzieję że szybko przyjdzie) . Życzę sobie i Wam powodzenia w 2022 r., a testujacym w Wigili prezentu świątecznego;)

reklama
Witajcie dziewczyny:) podczytuje Was od niedawna, uznałam że się przywitam;) jestem po jednej ciąży zakonczonej sukcesem, jednej ciąży biochemicznej w lutym i jednym poronieniu w 8tc. W tym cyklu prawdopodobnie też wyłapalam ciążę biochemiczna gdyż testy już 12dpo pokazywały blada kreseczke, a 15dpo beta wyniosła 15...więc nie mam złudzeń i będę spokojnie czekać na krwawienie ( po odstawienie duphastonu mam nadzieję że szybko przyjdzie) . Życzę sobie i Wam powodzenia w 2022 r., a testujacym w Wigili prezentu świątecznego;)
Powtarzałaś betę?

Do góry