No myślę że ta wiedza to podstawa w staraniach. Tak jakby facet się dziwił że ma spermę i plemniki.No nie wiem, ja u siebie nie widziałam ale skoro Twierdzisz że każda to każda
reklama
hachette
Fanka BB :)
Mi moja gin pokazuje ekran w trakcie usg i uwazam, ze zawsze warto zadawać pytania, ja czasem pytam np czy taki obraz jest typowy albo czy to co widzę to coś złego. Nigdy lekarz mnie nie zbył, zawsze wszystko dokładnie tłumaczy ale jakby ktoś mi pokazał to zdjęcie rok temu to tez bym nie miała pojęcia czy to normalny wygląd jajnikaJezu laski ale każda kobieta ma te czarne kropki na jajnikach (pecherzyki). Jedna ma ich mniej druga więcej i dopóki np nie tworzą koralików dookoła to jest OK. To nie jest tak że bez pcos jest ich 1-2 sztuki. Jest ich mniej ale jednak zazwyczaj występują w liczbie mnogiej.
Bibi89
No patrzNo myślę że ta wiedza to podstawa w staraniach. Tak jakby facet się dziwił że ma spermę i plemniki.
coca
Ale ja nie twierdzę że ich nie mam, mówię tylko ze nigdy w takiej ilości i wielkości ich nie widziałam [emoji2374][emoji16]
A jaki obraz widywałas u siebie?
Bibi89
Wiesz co, musiałabym przegrzebać czy mam jakieś zdjęcia z fazy przedowulacyjnej. Ostatnio byłam kilka razy po owu wiec to chyba nie ma co porównywać. Napewno takiej ilości jak wspomniałam nie widziałam u siebie, może nie zwróciłam uwagi ale dopóki ginekolog nie powie ze cos jest nie tak to nie wnikam on jest lekarzem nie ja ♀ PCOS napewno nie mam wiec mam prawo nie wiedzieć jak wyglądaA jaki obraz widywałas u siebie?
coca
Wiesz co, musiałabym przegrzebać czy mam jakieś zdjęcia z fazy przedowulacyjnej. Ostatnio byłam kilka razy po owu wiec to chyba nie ma co porównywać. Napewno takiej ilości jak wspomniałam nie widziałam u siebie, może nie zwróciłam uwagi ale dopóki ginekolog nie powie ze cos jest nie tak to nie wnikam [emoji2374] on jest lekarzem nie ja [emoji2374][emoji2979] PCOS napewno nie mam wiec mam prawo nie wiedzieć jak wygląda [emoji2374][emoji16]
Wydaje mi się ze te pecherzyki ułożone obwodowo (typowy obraz dla PCO) to taki trochę egzotyczny widok [emoji23] ja mam jeden jajnik wyglądający trochę na PCO (właśnie z uwagi na ułożenie pęcherzyków), ale i badania hormonalne są ok, i owulacje się odbywają, nie mam innych niepokojących objawów wiec po prostu taki se ten jajnik jest. Mniej go lubię, ale jest [emoji16] normalnie te pecherzyki nie są tak ułożone jak korale i może jest ich nieco mniej to i może widok jest mniej szokujący. Mi ostatnio lekarz pokazał bardzo dokładnie ten mój lepszy jajnik tuż po okresie i w sumie to wyglądało to niezachecajaco na moje laickie oko [emoji23]
Bibi89
Tzn mnie moze nie tyle zszokował ten widok co dał do myślenia. Wiec dzięki @Lucy97 teraz wiem jak to wygląda i dzięki za wytłumaczenie, jak będę na wizycie rzuce okiem dokładniejWydaje mi się ze te pecherzyki ułożone obwodowo (typowy obraz dla PCO) to taki trochę egzotyczny widok [emoji23] ja mam jeden jajnik wyglądający trochę na PCO (właśnie z uwagi na ułożenie pęcherzyków), ale i badania hormonalne są ok, i owulacje się odbywają, nie mam innych niepokojących objawów wiec po prostu taki se ten jajnik jest. Mniej go lubię, ale jest [emoji16] normalnie te pecherzyki nie są tak ułożone jak korale i może jest ich nieco mniej to i może widok jest mniej szokujący. Mi ostatnio lekarz pokazał bardzo dokładnie ten mój lepszy jajnik tuż po okresie i w sumie to wyglądało to niezachecajaco na moje laickie oko [emoji23]
coca
Tzn mnie moze nie tyle zszokował ten widok co dał do myślenia. Wiec dzięki @Lucy97 teraz wiem jak to wygląda [emoji16] i dzięki za wytłumaczenie, jak będę na wizycie rzuce okiem dokładniej [emoji3166][emoji16]
Gdzieś kiedys czytałam ze najlepiej oglądać pecherzyki antralne na początku cyklu i ze powinno być ich nie mniej niż 5, kilka do kilkunastu. No ale mało kto robi usg podczas okresu [emoji23]
pluto_nova
Moderator
reklama
pluto_nova
Moderator
ja chętnieJak coś laski będę też zakładać miesięczny wątek lutowy, kto ma ochotę zapisać się na wspólne testowanie to zapraszam <3
Podziel się: