reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2022

Dokładnie, jak wspominam swoje myślenie sprzed trzech lat to aż smiech mnie bierze na swoją naiwność.
Swoją drogą myślicie, ze takie długotrwałe starania wpływają na naszą osobowość? Ja czasem myślę, ze przez to stałam się trochę zgorzkniała ale tez nabrałam dużo dystansu do życia. Mniej się denerwuję, mam więcej cierpliwości i rzadziej biorę udział w dyskusjach, mimo ze wiem, ze ktoś nie ma racji, wiem, ze życie go z czasem zweryfikuje i sam dojdzie do prawdy.

Hm, mi się wydaje, ze u mnie nic się nie zmieniło [emoji848] przynajmniej ani ja, ani nikt z mojego otoczenia nic na ten temat nie wspominał, a prawie nikt nie wie, ze się staramy, wiec od mojej niepohamowanej w słowach matki napewno bym usłyszała „ale Ty się zmieniłaś”, tak jak już kiedyś w młodości słyszałam [emoji23]

reklama
dramat , teraz mi wstyd, a jak ktoś mi opowiada takie bzdety, w stylu odpuść, wyluzuj, wyjedź gdzieś to mi się nóż w kieszeni otwiera.. xD mimo, ze nawet na froum są dziewczyny, które jak 'odpuściły' to faktycznie zaszły, ale jak ktoś daje takie rady, to mam ochote mu powiedzieć "dobrze, już odpuszczam, napewno to poprawi spermę mojego męża"
Ja głupia tak pisałam odpuść ... i serdecznie Was za to przepraszam dziewczyny 🥰 !! Co w głowie to w głowie ale to działać trzeba a nie :D . Chociaż wiem,że przez pewne etapy się nie przeskoczy ...

Ja miałam pika w niedziele to moZe jak u niej byłam wczoraj to jeszcze nie miałam owulacji a chusteczka już wie
Ale dobrze mierzysz temperaturę? Po peaku owu powinna wystąpić do 72h a Ty masz też wzrost temperatury, temperatura rośnie od progesteronu a on rośnie od owulacji LUB też może być to tzw LUF ale po jednym badaniu tego nie stwierdzisz. Pójdź na kolejne usg to się dowiesz co się dzieje. A i powiedz czy dobrze mierzysz temperaturę (i zmień termometr na prawidłowy 😜).

Ja głupia tak pisałam odpuść ... i serdecznie Was za to przepraszam dziewczyny 🥰 !! Co w głowie to w głowie ale to działać trzeba a nie :D . Chociaż wiem,że przez pewne etapy się nie przeskoczy ...
Ja do tej pory nie rozumiem magicznego odpuszczenia. Ja nprawdę normalnie żyję, spotykam się z ludźmi, uczę się nowych rzeczy, nie płaczę po kątach. Ale o ciąży i tak myślę. Naprawdę można nie myśleć i przestać chcieć jak się chce? :D

Ja mam 11 dniową i w sumie mnie to cieszy.
Wierzę, że zagnieżdżenie po 10 dniu od owulacji przynosi więcej szkody niż pożytku, a już mi wystarczy tych straconych ciąż.
Faza lutealna jest w normie i nie ma co drążyć [emoji23]
Ja mam 16 dniową i dlatego mnie tak to czekanie na @ wkurza 😂

Ja do tej pory nie rozumiem magicznego odpuszczenia. Ja nprawdę normalnie żyję, spotykam się z ludźmi, uczę się nowych rzeczy, nie płaczę po kątach. Ale o ciąży i tak myślę. Naprawdę można nie myśleć i przestać chcieć jak się chce? :D
Ja mam to samo ;) . Piorę, gotuję,myję czy się maluję i tak myślę o tym,że urodzę sobie córkę i będę miała cudowną parkę ... seriale, filmy wszędzie ciąża 🤷‍♀️ to i jak nie myśleć :D hahaha 😂

Można,tylko nie wiem jak tego dokonać 😂 ale kuzynka mojego męża odpuściła po 3 latach,zajęli się adopcją po czym po paru miesiącach zaszła w ciążę :)

a może właśnie warto mieć jakąś datę, która by nie pasowała - znajac złośliwość losu właśnie tak się trafi 🤣 Może to jakiś sposób 😂
Mój najlepszy przyjaciel bierze ślub w Chile na początku listopada i już dawno było zaplanowane, że polecimy przy okazji tego ślubu na 2tyg wakacje. Tylko ślub miał być w zeszłym roku… No a będzie w tym, także los może się brać do roboty ;)

reklama
Można,tylko nie wiem jak tego dokonać 😂 ale kuzynka mojego męża odpuściła po 3 latach,zajęli się adopcją po czym po paru miesiącach zaszła w ciążę :)
No to ja mam taki plan na przyszłość: w lutym robię drożność, po drożności 3 cykle naturalnie, zrobię 2-3 inseminacje i koniec. W sensie odstawiam leki, stary idstawia leki, i godzimy się z losem.

Do góry