reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2022

Mam pytanie. Jestescie aktywne w trakcie starań, ja np 3 lub 4 razy w tyg staram się wykonać trening siłowy lub Chodakowskiej i teraz tak myślę, zakładając że doszlo do zapłodnienia i trwa okres implantacji zarodka, to czy porzucić treningi do chwili potwierdzenia ciąży? Do konca 1 trymestru czy ćwiczenia nie będą wpływać na powodzenie starań?... Ogolnie od 3.01 zaczęłam dbać o ruch i to, co jem, żeby zredukować wagę (zbyt wysoką)
P.s. przy okazji drugi dzień z rzędu ścina mnie na krótką drzemkę i kolejny dzień czuję moje podbrzusze i jajniki, ze coś tam się dzieje...
Ja trenuję 2 razy w tygdniu dość ciężko, bo zaawasnowany pole dance.
Już tyle razy rezygnowałam z rzeczy, a 19 cykli nic, ze teraz do pozytywnego testu żyję jak zywkle.
Tylko tego pozytywu jeszcze nigdy nie było xD

reklama
Ponoć lepiej jak się sport uprawia, ja jestem aktywna cały czas od ponad 18 lat :) i nie ma to raczej wpływu na implantację zarodka ;) ( pamiętam jak 8 lat temu byłam na zawodach w ręczną a nawet nie wiedziałam,że w ciąży jestem :D ) . co do bóli podbrzusza itd , który masz dzień cyklu ?

Mam pytanie. Jestescie aktywne w trakcie starań, ja np 3 lub 4 razy w tyg staram się wykonać trening siłowy lub Chodakowskiej i teraz tak myślę, zakładając że doszlo do zapłodnienia i trwa okres implantacji zarodka, to czy porzucić treningi do chwili potwierdzenia ciąży? Do konca 1 trymestru czy ćwiczenia nie będą wpływać na powodzenie starań?... Ogolnie od 3.01 zaczęłam dbać o ruch i to, co jem, żeby zredukować wagę (zbyt wysoką)
P.s. przy okazji drugi dzień z rzędu ścina mnie na krótką drzemkę i kolejny dzień czuję moje podbrzusze i jajniki, ze coś tam się dzieje...

Z tego co czytałam, jeśli jesteś aktywna regularnie, a nie od wielkiego dzwona, to organizm jest przyzwyczajony do wysiłku i nie ma wpływu :)

Ja trenuję regularnie 3-4 razy w tygodniu. Na zmianę trening siłowy i kardio. Pytałam mojej gin i powiedziała, że na takim wczesnym etapie to nie zaszkodzi. A w ciąży też spokojnie można uprawiać sport jeśli nie ma przeciwskazań :)

Ja trenuję 2 razy w tygdniu dość ciężko, bo zaawasnowany pole dance.
Już tyle razy rezygnowałam z rzeczy, a 19 cykli nic, ze teraz do pozytywnego testu żyję jak zywkle.
Tylko tego pozytywu jeszcze nigdy nie było xD
Ja po inseminacji dostałam zalecenia lekkiej aktywności fizycznej z pominięciem basenu ze względu na ryzyko infekcji. Ale generalnie z tego co tłumaczyli to najlepiej jest zachować dotychczasowy styl życia (jeśli był w miarę zdrowy oczywiście). Bo jeśli ktoś w ramach sportu to chodzi do lodówki 17 razy dziennie to okres implantacji nie jest najlepszym czasem na zapoznanie z siłownią, a jednak na delikatne spacery. Ale też jeśli ma się przyzwyczajony organizm do regularnych ćwiczeń i nagle się przestanie to może to nawet zmniejszyć szanse, bo ciało nie wie co się dzieje i się rozstraja.

reklama
Ja po inseminacji dostałam zalecenia lekkiej aktywności fizycznej z pominięciem basenu ze względu na ryzyko infekcji. Ale generalnie z tego co tłumaczyli to najlepiej jest zachować dotychczasowy styl życia (jeśli był w miarę zdrowy oczywiście). Bo jeśli ktoś w ramach sportu to chodzi do lodówki 17 razy dziennie to okres implantacji nie jest najlepszym czasem na zapoznanie z siłownią, a jednak na delikatne spacery. Ale też jeśli ma się przyzwyczajony organizm do regularnych ćwiczeń i nagle się przestanie to może to nawet zmniejszyć szanse, bo ciało nie wie co się dzieje i się rozstraja.
tak, dokładnie, zgadzam się. Jeśli się jest przyzwyczajonym do wysiłku, to spoko. Ale jak ktoś zobaczy 2 kreski i stwierdzi, ze teraz dla zdrowia bedzie chodził na siłkę 5x w tyg to nie tędy droga.

Do góry