hachette
Fanka BB :)
Orientujesz się jaka jest +/- różnica w cenie między tymi badaniami podstawowymi (ale całkowitymi) a z fragmentacją? Muszę chyba przedzwonic do salveWiele dziewczyn poleca robić badanie nasienia rozszerzone (te z morfologia) razem z fragmentacja. My na początku zrobiliśmy tylko rozszerzone, teraz powtórzymy już razem z fragmentacja (lekarz zalecił). Jest to w sumie ważne badanie, czy konieczne do robienia na początek? Nie wiem, nie umiem Ci doradzić. Ja bym zrobiła conajmniej rozszerzone, a jakbym miała kasę na zbyciu to razem z fragmentacja [emoji16]
Narazie nie byłam w klinice, tylko w poradni leczenia niepłodności. To taka poradnia przy jednym ze szpitali, normalnie na NFZ przyjmują, tylko trzeba mieć skierowanie. Cudów pewnie nie zdziałają, ale jako, ze nie mamy narazie żadnej konkretnej przyczyny stwierdzonej to sobie chodzimy i się konsultujemy u różnych ludzi [emoji23] Ci prywatni i tak mnie w większości odsyłają do kliniki niepłodności, mój NFZtowski ginekolog to osioł poza tym ze zrobił mi drożność i laparo i histero, ten z tej poradni wydaje się być całkiem fajny, ale byłam u niego narazie w sumie 2 razy, jakiś plan przedstawił, kazał coś jeszcze sprawdzić no i zobaczymy. Robimy zlecone przez niego badania i skonsultujemy jego plan i nasze wyniki w Angeliusie.
Fajnie, że jednak nadal walczycie, nawet z chłodną głową chyba lepiej, bo podejmuje się bardziej rozważne decyzje. A jakie jest wskazanie do inseminacji skoro nasienie jest ok? Jeśli oczywiście mogę zapytać jaki macie stosunek do in vitro?