reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2022

Tylko w przypadku stymulacji gonadotropinami trzeba pamiętać, że to jest w Polsce refundowane tylko trzy razy.
Więc jak się wykorzysta taką refundację na "zwykły" cykl a w przyszłości byłoby potrzebne in vitro to leki do in vitro będą bardzo drogie (duże dawki w porównaniu z tym co przy zwykłym cyklu).
A jak wyglada sprawa dotyczaca dofinansowań? Bo moje myśli blisko krążą w stronie kliniki w Poznaniu. Myslalam ze jest tylko jedno dofinansowanie ale warunkiem bylo mieszkanie jakis czas w Poznaniu.

reklama
A jak wyglada sprawa dotyczaca dofinansowań? Bo moje myśli blisko krążą w stronie kliniki w Poznaniu. Myslalam ze jest tylko jedno dofinansowanie ale warunkiem bylo mieszkanie jakis czas w Poznaniu.
Ale Ty pytasz teraz o dofinansowanie procedury in vitro? Bo leki do stymulacji to inna historia.
Część samorządów dofinansowuje in vitro kwotą 5 tysięcy PLN na cykl ale trzeba spełnić określone warunki i podchodzić do procedury w klinice, która realizuje ten program. Musisz się dowiedzieć czy tam gdzie mieszkasz jest taki program.

No to nie korzystasz z refundacji.
Widocznie klinika zakłada, że refundację zostawia się na in vitro albo nie spełniasz warunków (trzeba mieć mniej niż 40 lat, AMH powyżej 0.7 i FSH poniżej 15).
Aha aha rozumiem :) czyli możliwe że wychodzi na to że zostawiają to na in vitro, warunki spełniam. Dziekuje za informacje :) dopytam jeszcze w klinice jak to u nich z tym wygląda:)

Ale Ty pytasz teraz o dofinansowanie procedury in vitro? Bo leki do stymulacji to inna historia.
Część samorządów dofinansowuje in vitro kwotą 5 tysięcy PLN na cykl ale trzeba spełnić określone warunki i podchodzić do procedury w klinice, która realizuje ten program. Musisz się dowiedzieć czy tam gdzie mieszkasz jest taki program.
A to jednak mylę pojęcia. W klinice jeszcze nie bylam wiec temat in vitro mnie nie dotyczy. To jaka wyglada sytuacja z dofinansowaniem na leki do stymulacji? Niestety u mnie na wsi 🙊nie ma dofinansowań do in vitro bo sie dowiadywałam.

A to jednak mylę pojęcia. W klinice jeszcze nie bylam wiec temat in vitro mnie nie dotyczy. To jaka wyglada sytuacja z dofinansowaniem na leki do stymulacji? Niestety u mnie na wsi 🙊nie ma dofinansowań do in vitro bo sie dowiadywałam.
Tak jak wyżej napisałam. Musisz mieć mniej niż 40 lat, AMH powyżej 0.7 i FSH w 2-3 dniu cyklu poniżej 15. Wtedy przysługuje Ci refundacja trzech stymulacji. Np za Menopur płaciłam 280 PLN zamiast 2800 PLN. Ale to była duża dawka do in vitro.

reklama
Do góry