reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2022

To by były jakieś jaja 😂
zdecydowaliśmy sie w końcu na Teneryfę, ja co prawda chciałam gdzieś do Grecji ale kumpela z biura podróży powiedziała, ze przy takim budżecie - mamy przeznaczone 10-12tys - powinnismy odpuścić Grecję i celować w jakaś wypasiona Hiszpanie ;) ogólnie wycieczki podrożały mega, jak kilka lat wstecz jeździliśmy za 4-5tys na dwie osoby tak teraz ta kwota na jedna osobę to mało 🙈
dramat. Nam się udało zabookować Grecję za 6k, ale bookowaliśmy w lutym na czerwiec

reklama
Hej a ja powracam znowu do 'staraczek' niestety 13 sierpnia poroniłam w 9 tc😭 pod koniec września wizyta u ginekologa i mam nadzieję że będę mogła zacząć się starać o dzidsiusia.
Bardzo mi przykro...znam ten bol. Mam za sobą dwa poronienia 10 tc i 8 tc i dwie biochemiczne pod rząd. Jakie diagnozy poronienia ?
Ja się starałam i nic, robiłam testy owulacyjne i zawsze były negatywne, długie cykle itp, od 3 miesięcy jestem pod obserwacją, okazało się, że w ogóle nie mam owulacji. Tarczyce już prawie wyrównałam, owulacji brak. Skończyłam duphaston i czekam, problem w tym, że na mnie nawet duphaston słabo działa. Po miesiączce stymulacja i monitoring. Mąż jeszcze nie badany, ale póki co problem leży ewidentnie po mojej stronie więc jego na razie nie męczę, dodatkowy stres zupełnie jest w tej chwili jest niepotrzebny.
U mnie Duphaston tez slabo dziala. Lepszy jest podobno progesteron besins lub po prostu luteina dopochwowo.
dlatego wlasnie szukalam nowego lekarza bo w starej klinice po nieudnach iui zaproponowali odrazu in vitro
Tez bym szukala. Moze wcale przyczyna nie jest duża do zniwelowania ale trzeba jej dokladnie poszukać. Jakie badania robiliście?
Mam do Was pytanie. Testy owulacyjne wychodzą przez 3 dni pozytywne. To kiedy jest ta owulacja?
Ja się na tym złapałam również. 🤭 Robi się testy do pierwszego pozytywnego wyniki i od niego jest pik za 24 do 72 h. ☝☝

Bardzo mi przykro...znam ten bol. Mam za sobą dwa poronienia 10 tc i 8 tc i dwie biochemiczne pod rząd. Jakie diagnozy poronienia ?

U mnie Duphaston tez slabo dziala. Lepszy jest podobno progesteron besins lub po prostu luteina dopochwowo.

Tez bym szukala. Moze wcale przyczyna nie jest duża do zniwelowania ale trzeba jej dokladnie poszukać. Jakie badania robiliście?

Ja się na tym złapałam również. 🤭 Robi się testy do pierwszego pozytywnego wyniki i od niego jest pik za 24 do 72 h. ☝☝
robiliśmy podstawowe badanie nasienia, HBA i fragmentacje DNA.

Bo ten pozytywny dzisiaj jest bardziej wyraźny niż wczoraj,to znaczy że owulacja będzie za te 24-72h?

robiliśmy podstawowe badanie nasienia, HBA i fragmentacje DNA.
To sporo badan jeszcze was czeka jeżeli chcecie pelna diagnostykę. Radze zrobic teraz kilka jeżeli dopieronsie dowiedzieliście o stracie. Niektóre z badan trzeba wykonać do 6 tygodni od poronienia ja np zespół antyfosfolipidowy. Inne można robić juz po tych 6 tygodniach.

W 9 tc akcja serca zatrzymana? Czy według usg nastąpiło to wczesbiej?
Moze warto zrobić pakiet na tronbofilie? Zajac sie immunologia? Moze pakiet mykoplazmy ureaplasmy, chlamydii? Moze toksoplazmoza ? Przycyzn moze byc wiele. U mnie akurat komorki nk czyli typowonimmunologia.
Bo ten pozytywny dzisiaj jest bardziej wyraźny niż wczoraj,to znaczy że owulacja będzie za te 24-72h?
Hmmm to ja bym brała pod uwagę dzisiejszy. Zawsze się zdazy ze zrobimy jeszcze kolejnego dnia aby mieć pewność ze kreska bedzie jescze ciemnieszja. Ale można domniemywać ze 2-3 dni i bedzie owulacja.

reklama
To sporo badan jeszcze was czeka jeżeli chcecie pelna diagnostykę. Radze zrobic teraz kilka jeżeli dopieronsie dowiedzieliście o stracie. Niektóre z badan trzeba wykonać do 6 tygodni od poronienia ja np zespół antyfosfolipidowy. Inne można robić juz po tych 6 tygodniach.

W 9 tc akcja serca zatrzymana? Czy według usg nastąpiło to wczesbiej?
Moze warto zrobić pakiet na tronbofilie? Zajac sie immunologia? Moze pakiet mykoplazmy ureaplasmy, chlamydii? Moze toksoplazmoza ? Przycyzn moze byc wiele. U mnie akurat komorki nk czyli typowonimmunologia.

Hmmm to ja bym brała pod uwagę dzisiejszy. Zawsze się zdazy ze zrobimy jeszcze kolejnego dnia aby mieć pewność ze kreska bedzie jescze ciemnieszja. Ale można domniemywać ze 2-3 dni i bedzie owulacja.
ja nigdy nie zaszłam w ciąże, poplątałaś dwa tematy :)
możesz podać nazwy badan nasienia które watro zrobić ? :)

Do góry