reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2022

U mnoie 11dpo i 29 dzien cyklu... zwykle mam cykle 28-32 dni. wg jednej aplikacji mam miec okres jutro a wg drugiej (bardziej wiarygodnej, bo wprowadzilam info na podstawie testu owulacyjnego kiedy podejrzewam, ze ta owulacja byla) powinien przyjsc w niedziele.
chyba bede testowac jutro rano, choc szczerze powiedziwaszy to wolalabym po prostu czekala na okres dopoki nie przyjdzie, ale odwiedzaja nas rodzice mojego chlopaka jutro i napewno mama bedzie chciala prosecco otworzyc... :oops: dziwnie sie z tym czuje, to pierwszy miesiac w ktorym faktycznie sie staralismy i udalo sie uzyskac pozytywny test owulacyjny, wiec tak naprawde po raz pierwszy w zyciu bede robic test wiedzac, ze jest mozliwosc ciazy.
mam dokładnie tak jak Ty. Też miesiączka wg apki na niedzielę, ale też testuje jutro 28dc bo wieczorem mam spotkanie z koleżanką i też nie wiem czy się nie napić jakiegoś winka :D to trzymam kciuki :)

reklama
Dziewczyny z tym cudzymi ciążami w moim przypadku nie jest tak źle. Gdy słyszę ze koleżanki zachodzą to szczerze się cieszę i nawet nie mam poczucia niesprawiedliwości. Jestem szczęśliwa ze im się udało i gadam z nimi o mdlosciach, kopniakach, czy dolegliwościach ciążowych a po porodzie o kupkach, nieprzespanych nocach czy ząbkowaniu. Serio nie wiem dlaczego ale kazda kolezanka która jest w ciazy albo ma dziecko lubi rozmawiać ze.mna na te tematy mimo.ze ja mama jeszcze nie jestem 🤣 Tylko raz mialam taką sytuacje ze po ludzku było mi przykro i obrazilam się na cały świat...właśnie po mojej ostatniej ciazy i laparoskopi ( jakos 3 dni po zabiegu) dowiedziałam się że moja najbliższa kuzynka jest w ciąży i to był cios i moment zalamania 😪 Cieszylam się jej szczęściem bo bardzo się lubimy, oni już są ze soba naście lat i chyba dlugo sie starali ale byl wlasnie taki jeden moment który bardzo zabolał i chciałam być na jej miejscu bo Dlaczego znowu ja?Ta wiadomość spadła na mnie zbyt szybko, mialybysmy podobne terminy porodu... teraz po czasie wiem że to normalne czuć żal, niesprawiedliwości i złość. Naturalnie teraz mocno jej kibicuje bo to ich 1 dziecko, cieszę się że nasza rodzina się powiększa 😊Po czasie wyszlo ze kuznka miała również poronienie za sobą i na początku ciazy mocno plamiła, więc to nie był dla niej łatwy czas. Eh.. musialam to wyrzucić z siebie😅 a teraz moje pytanie czy właśnie wasi znajomi wiedzą o waszych przeżyciach/staraniach? Czy mówicie wprost NIE MAM OCHOTY GADAC O CIAZACH I DZIECIACH BO przechodzę trudny czas ? Jaki macie.do tego stosunek😊😊😊
Ja też gadam normalnie :)

mam dokładnie tak jak Ty. Też miesiączka wg apki na niedzielę, ale też testuje jutro 28dc bo wieczorem mam spotkanie z koleżanką i też nie wiem czy się nie napić jakiegoś winka :D to trzymam kciuki :)
tez trzymam kciuki... szczerze powiedziwaszym to wolalabym poczekac do poniedzialku, bedzie 33dc (jesli miesiaczka nie przyjdzie) to mialabym pewnosc ze test bedzie wiarygodny. a tak to nigdy nie wiadomo czy za wczesniej testujemy czy jak. mialam w grudniu covid wiec owulacja sie przesunela w na 17dc, wiec mysle ze po prostu caly cykl bedzie dluzszy. masz w ogole jakies objawy czy czujesz sie inaczej?
ja nie absolutnie nie mam nic, ale prawda jest taka ze nigdy nic sie nie dzieje, nawet jak mam okres to 3 dni i z glowy, nie biore nawet przeciwbolowych.

Jeśli owulacja była później o 3 dni to miesiączka też wystąpi 3 dni później[emoji6]
Natomiast oczywiście trzymam kciuki żeby nie wystąpiła wcale.
tez trzymam kciuki... szczerze powiedziwaszym to wolalabym poczekac do poniedzialku, bedzie 33dc (jesli miesiaczka nie przyjdzie) to mialabym pewnosc ze test bedzie wiarygodny. a tak to nigdy nie wiadomo czy za wczesniej testujemy czy jak. mialam w grudniu covid wiec owulacja sie przesunela w na 17dc, wiec mysle ze po prostu caly cykl bedzie dluzszy. masz w ogole jakies objawy czy czujesz sie inaczej?
ja nie absolutnie nie mam nic, ale prawda jest taka ze nigdy nic sie nie dzieje, nawet jak mam okres to 3 dni i z glowy, nie biore nawet przeciwbolowych.

Dziewczyny, a badacie ludziom estradiolu w okolicach owulacji? Bo tak czytam w necie, że tak się potwierdza dojrzałość jajeczek. Czyli to potwierdza "jakość" owulacji? Można mieć owulację i bardzo niski estradiol świadczący o tym, że coś z tą owulacją jest nie halo?
Też jestem ciekawa!

Jeśli owulacja była później p dni to miesiączka też wystąpi 3 dni później[emoji6]
Natomiast oczywiście trzymam kciuki żeby nie wystąpiła wcale.
No tak, czyli wg tej apki w ktorej nie zapisalam pozytywnego testu owulacyjnego ma byc jutro, a aplikacja w ktorej ten test dodalam pokazuje ze w niedziele. czyli wszystko sie zgadza. ostatnia faza cyklu zawsze jest taka sama, prawda?

Raz zbadałam razem z progiem.
Miałam 202 ale nie wiem czy to dobrze czy źle [emoji23]
Dziewczyny, a badacie ludziom estradiolu w okolicach owulacji? Bo tak czytam w necie, że tak się potwierdza dojrzałość jajeczek. Czyli to potwierdza "jakość" owulacji? Można mieć owulację i bardzo niski estradiol świadczący o tym, że coś z tą owulacją jest nie halo?

Dokładnie tak, oczywiście zdarzają się jakieś maleńkie wahania +-1 dzień, ale przyjmuje się ją za stałą
No tak, czyli wg tej apki w ktorej nie zapisalam pozytywnego testu owulacyjnego ma byc jutro, a aplikacja w ktorej ten test dodalam pokazuje ze w niedziele. czyli wszystko sie zgadza. ostatnia faza cyklu zawsze jest taka sama, prawda?

reklama
Do góry