reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2022

reklama
A ja niestety nie umiem się cieszyć z cudzych ciąż, tzn z tych wyczekanych i chcianych jak najbardziej, ale jak jeden typ ostatnio wpadł, mimo ze wcześniej z dwiema innymi dziewczynami tez zatrybilo ale usunęli, i mówiąc nam o ciąży i na pytanie czy się cieszy skomentował, ze „tak sobie” to chooj mnie strzela. Teraz tez kumpel alkoholik, palacz, prowadzi się dramatycznie i zona w siódmym tygodniu ciąży. Jedyne o czym mówi to ze pepkowe będzie i chlańsko 🙄 No to mnie bierze taki nerw ze świadomością, ze miesiąc w miesiac wydaje niemal pół tysiąca złotych na leki, stary robi co może, stajemy na rzęsach i nic, a tu się komuś trafia mimo ze nie chce i jeszcze tylko problemem jest dla niego to dziecko. Nawet mój narzeczony wczoraj mówiąc o tej ciąży siedmiotygodniowej skomentował „no i gdzie tu sprawiedlowość?” Wiec to nie tylko moje odczucia :(

A ja niestety nie umiem się cieszyć z cudzych ciąż, tzn z tych wyczekanych i chcianych jak najbardziej, ale jak jeden typ ostatnio wpadł, mimo ze wcześniej z dwiema innymi dziewczynami tez zatrybilo ale usunęli, i mówiąc nam o ciąży i na pytanie czy się cieszy skomentował, ze „tak sobie” to chooj mnie strzela. Teraz tez kumpel alkoholik, palacz, prowadzi się dramatycznie i zona w siódmym tygodniu ciąży. Jedyne o czym mówi to ze pepkowe będzie i chlańsko 🙄 No to mnie bierze taki nerw ze świadomością, ze miesiąc w miesiac wydaje niemal pół tysiąca złotych na leki, stary robi co może, stajemy na rzęsach i nic, a tu się komuś trafia mimo ze nie chce i jeszcze tylko problemem jest dla niego to dziecko. Nawet mój narzeczony wczoraj mówiąc o tej ciąży siedmiotygodniowej skomentował „no i gdzie tu sprawiedlowość?” Wiec to nie tylko moje odczucia :(
Oj tak, jak ktoś wpada i ejszcze tak komentuje, że w ogóle go to nie cieszy to mnie też chooj strzela

Dziewczyny, a badacie ludziom estradiolu w okolicach owulacji? Bo tak czytam w necie, że tak się potwierdza dojrzałość jajeczek. Czyli to potwierdza "jakość" owulacji? Można mieć owulację i bardzo niski estradiol świadczący o tym, że coś z tą owulacją jest nie halo?

Dziewczyny z tym cudzymi ciążami w moim przypadku nie jest tak źle. Gdy słyszę ze koleżanki zachodzą to szczerze się cieszę i nawet nie mam poczucia niesprawiedliwości. Jestem szczęśliwa ze im się udało i gadam z nimi o mdlosciach, kopniakach, czy dolegliwościach ciążowych a po porodzie o kupkach, nieprzespanych nocach czy ząbkowaniu. Serio nie wiem dlaczego ale kazda kolezanka która jest w ciazy albo ma dziecko lubi rozmawiać ze.mna na te tematy mimo.ze ja mama jeszcze nie jestem 🤣 Tylko raz mialam taką sytuacje ze po ludzku było mi przykro i obrazilam się na cały świat...właśnie po mojej ostatniej ciazy i laparoskopi ( jakos 3 dni po zabiegu) dowiedziałam się że moja najbliższa kuzynka jest w ciąży i to był cios i moment zalamania 😪 Cieszylam się jej szczęściem bo bardzo się lubimy, oni już są ze soba naście lat i chyba dlugo sie starali ale byl wlasnie taki jeden moment który bardzo zabolał i chciałam być na jej miejscu bo Dlaczego znowu ja?Ta wiadomość spadła na mnie zbyt szybko, mialybysmy podobne terminy porodu... teraz po czasie wiem że to normalne czuć żal, niesprawiedliwości i złość. Naturalnie teraz mocno jej kibicuje bo to ich 1 dziecko, cieszę się że nasza rodzina się powiększa 😊Po czasie wyszlo ze kuznka miała również poronienie za sobą i na początku ciazy mocno plamiła, więc to nie był dla niej łatwy czas. Eh.. musialam to wyrzucić z siebie😅 a teraz moje pytanie czy właśnie wasi znajomi wiedzą o waszych przeżyciach/staraniach? Czy mówicie wprost NIE MAM OCHOTY GADAC O CIAZACH I DZIECIACH BO przechodzę trudny czas ? Jaki macie.do tego stosunek😊😊😊
Ja mówię wprost, że poroniłam i nie wiem czy się uda. W odpowiedzi już słyszałam tyle złotych rad, że rozważam napisanie książki :D ale moje życie to ogólnie czeski film więc nic już mnie nie zdziwi :D
Dziewczyny, a badacie ludziom estradiolu w okolicach owulacji? Bo tak czytam w necie, że tak się potwierdza dojrzałość jajeczek. Czyli to potwierdza "jakość" owulacji? Można mieć owulację i bardzo niski estradiol świadczący o tym, że coś z tą owulacją jest nie halo?
Też się chętnie dowiem, bo w 3dc miałam przy dolnej granicy i nie wiem co to może znaczyć

Dziewczyny, badałam dzisiaj betę i wynosi ona 549, 600 mIU/ml :) Dziękuję wam za wszystkie rady i wsparcie. Fajnie, że istnieją osoby, które zawsze zrozumieją, podniosą na duchu ❤️❤️❤️
Jesteście cudowne i każdej z was życzę II kresek na teście :* Ściskam was mocno kochane, dziękuję za każdą wiadomość i poradę :*
@Zazuu ty szczególnie jesteś tutaj kopalnią wiedzy :* Dziękuję, że tyle mogłam się dzięki twoim wpisom dowiedzieć :**
Powodzenia! :*** ❤️💞

U mnoie 11dpo i 29 dzien cyklu... zwykle mam cykle 28-32 dni. wg jednej aplikacji mam miec okres jutro a wg drugiej (bardziej wiarygodnej, bo wprowadzilam info na podstawie testu owulacyjnego kiedy podejrzewam, ze ta owulacja byla) powinien przyjsc w niedziele.
chyba bede testowac jutro rano, choc szczerze powiedziwaszy to wolalabym po prostu czekala na okres dopoki nie przyjdzie, ale odwiedzaja nas rodzice mojego chlopaka jutro i napewno mama bedzie chciala prosecco otworzyc... :oops: dziwnie sie z tym czuje, to pierwszy miesiac w ktorym faktycznie sie staralismy i udalo sie uzyskac pozytywny test owulacyjny, wiec tak naprawde po raz pierwszy w zyciu bede robic test wiedzac, ze jest mozliwosc ciazy.

Oczekuję [emoji7][emoji41]
U mnoie 11dpo i 29 dzien cyklu... zwykle mam cykle 28-32 dni. wg jednej aplikacji mam miec okres jutro a wg drugiej (bardziej wiarygodnej, bo wprowadzilam info na podstawie testu owulacyjnego kiedy podejrzewam, ze ta owulacja byla) powinien przyjsc w niedziele.
chyba bede testowac jutro rano, choc szczerze powiedziwaszy to wolalabym po prostu czekala na okres dopoki nie przyjdzie, ale odwiedzaja nas rodzice mojego chlopaka jutro i napewno mama bedzie chciala prosecco otworzyc... :oops: dziwnie sie z tym czuje, to pierwszy miesiac w ktorym faktycznie sie staralismy i udalo sie uzyskac pozytywny test owulacyjny, wiec tak naprawde po raz pierwszy w zyciu bede robic test wiedzac, ze jest mozliwosc ciazy.

reklama
Niech to będzie nudne i spokojne 9 msc!
Powodzenia [emoji3590][emoji1696]
Dziewczyny, badałam dzisiaj betę i wynosi ona 549, 600 mIU/ml :) Dziękuję wam za wszystkie rady i wsparcie. Fajnie, że istnieją osoby, które zawsze zrozumieją, podniosą na duchu [emoji3590][emoji3590][emoji3590]
Jesteście cudowne i każdej z was życzę II kresek na teście :* Ściskam was mocno kochane, dziękuję za każdą wiadomość i poradę :*
@Zazuu ty szczególnie jesteś tutaj kopalnią wiedzy :* Dziękuję, że tyle mogłam się dzięki twoim wpisom dowiedzieć :**
Powodzenia! :*** [emoji3590][emoji179]

Do góry