Bażantka_1991
Fanka BB :)
Wszystkie wskazniki w normie i????TSH to tylko jedna kwestia. Trzeba globalnie zbadać tarczycę. A Twoje Fsh, Lh, Amh, estradiol, progesteron...?
Edit: ok, Agnes już pytała.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Wszystkie wskazniki w normie i????TSH to tylko jedna kwestia. Trzeba globalnie zbadać tarczycę. A Twoje Fsh, Lh, Amh, estradiol, progesteron...?
Edit: ok, Agnes już pytała.
I...?Wszystkie wskazniki w normie i????
Ja też mam wskaźniki w normie, a do teho wykonane inne badania i... pozostało mi już tylko in vitroWszystkie wskazniki w normie i????
Szczerze, racja tylko , ze maz do badania sredni a ja okres mam w miare regularny hormony ok nie staram sie rok wiecie ocbI...?
Padło już pytanie o badanie nasienia partnera - i..?
Czy masz potwierdzone owulacje?
Jest jeszcze wcześnie, ale wiesz, że starania to nie tylko hormony.
Przyczyn może być wiele...
Choroby immunologiczne, niedrożność jajowodów...
Moze u Was ovzywisyeI...?
Padło już pytanie o badanie nasienia partnera - i..?
Czy masz potwierdzone owulacje?
Jest jeszcze wcześnie, ale wiesz, że starania to nie tylko hormony.
Przyczyn może być wiele...
Choroby immunologiczne, niedrożność jajowodów...
Moje G P powiedzialo mi ze moja choroba to gowno, stad taka niechec co do ciąży potencjalnejTo nie jest tak że mają w dupie tylko uważają ze w 1 trymestrze jak jest poronienie to jest to z przyczyn genetycznych. Fakt moze troche za mało przykładają uwagi ale też niekiedy nie da się uratować ciąży. Mają inne podejście podejście poprostu. Chodzi mi poprostu o to że nie daj się zniechęcić i kontaktuj się ze swoim GP.
Przysługuje już nawet po 2 poronieniach, ale ja po wizycie u lekarza na nfz miałam wrażenie, że wiedział, że coś przysluguje ale nie bardzo pamiętał co xD potem sprawdzał długo w jakiś ściągach i wystawił niby na zespół antyfosfolipidowy ale jak się tu na forum okazało to nie do końca było doHejka dziewczyny, we wtorek idę do gina na NFZ, chcę mu przedstawić swoją historię 3 biochemów (jeden w grudniu i dwa teraz - czerwiec, lipiec). Na podkładkę mam wyniki pozytywnych bet. Czy w związku z tym, że poronień było 3 to mogę naciskać na coś konkretnego w ramach refundacji? Badania za które nie będę musiała płacić ze swojej kieszeni? Czy ktoś wie, czy na NFZ 3 poronienia z rzędu są uważane jako poronienia nawykowe? Hormony w 3dc zrobione, wyniki książkowe, to samo tarczycowe. Owulacje swoje, wszystko działa jak powinno, a mimo wszystko ciąża się nie utrzymuje (co kolejna, to dłuższa, ale zawsze kończy się tak samo) - mam już dość zbywania, bo niby wszystko ok wg lekarza
Hej , napisze jakie robilam:A LH, FSH, estradiol, prolaktyna, progesteron?
Krzywa cukrowa i insulinowa?
Badania nasienia?
Jak długie masz cykle? Kiedy owulacje?
W zasadzie masz 2 wyjścia. Albo sobie czekacie do roku i uprawiacie seks jak dotychczas (bo z tego co czytałam po roku dostajecie tam już jakieś skierowania), albo działasz na własna rękę i kombinujesz jak ogarnąć monitoring, inne badania. Pamiętaj, ze czasem wynik w normie nie znaczy, ze do zajścia w ciąże jest odpowiedni. Czasem trzeba patrzeć na wzajemne korelacje różnych wyników. Badania trzeba robić w konkretnych dniach cyklu.Jestem strasznie niecierpliwa, staram sie 6 miesiecy, a czuje jakby to się ciągneło wieki.
Mam nadzieje, że wkońcu się uda i mi i wszystkim tu obecnym dziewczynom.