reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2022

Cześć dziewczyny. Dawno nie pisałam, ale za bardzo nie było o czym. Lipiec zaczęłam pierwsza w życiu stymulacją owulacji, potem ovitrelle, byłam na kontroli i owulacja była. Dzisiaj mam 26dc, 15 dni po zastrzyku. Chyba się odważę jutro zrobić test 😱
Robiłam też badanie progesteronu tydzień po owulacji i jutro odbiorę wynik to dam znać 😉

reklama
Hej! Dzisiaj i ja z chęcią dolacze do grupy. Mialam nadzieje ze nie bede musiala ale zycie weryfikuje. W skrócie pisząc.
2 lata starań o pierwsza ciaze
Styczen 2019 10 tc poronienie zatrzymane
Czerwiec 2019 8 tc poronienie zatrzymane, wada genetyczna, ciaza juz na lekach (clexane 0.4, duphaston 3x2, wlewy na 19 %nk, encorton 10 mg, magnes, zelazo, euthyrox)
Sierpień 2019 trzecia ciaza tez na lekach i z niej ponad 2 letnia Miłka ❤ (maj 2020).

No i obecnie komorki nk na poziomie 24 %. Jestem w trakcie 2 biochemicznej.
Czerwiec 2022 zaskoczenie i zaszlam bez lekow.
Lipiec 2022 planowana na lekach od owulacji, wlew przy poprzedniej biochemicznej.

I w sumie...chyba za mala dawka encortonu (7.5 mg) i wlew raz na miesiąc pomimo wyższych nk, gdzie w donoszonej ciazy mialam co 2 tygodnie pelna dawkę. 😑😑 zachodze w każdym cyklu od razu (oprócz pierwszej ciazy).

Ps. W tej biochemicznej bylam tak niecierliwa ze chyba wykonałam z 20 testów ciazowych😅😅

Wszystkie hormony w normie te najwazniejsze , tarczyca , przysadka mozgowa, i inne omre regularny... tylko nie gadacie wyluzowac ..... chociaz w moim przypadku ...ah
Gwarantuje Ci, że nikt Ci tu nie napisze, zeby wyluzować. Napewno nikt ze "starej gwardi" :D
Jesli chodzi o Twoja sytuacje to niestety te badania ktore masz zrobione to jest kropla w morzu (oczywiście zakladajac, ze jest gdzies problem)
O tym, ze mąż jest przeciwny badaniu nasienia nawet sie nie wypowiem, bo każdy zna moje zdanie w tym temacie.
Mozesz sie przebadac na wszystkoe strony swiata a jak jest czynnik meski to dupa (patrz moja sytuacja).

Cześć dziewczyny. Dawno nie pisałam, ale za bardzo nie było o czym. Lipiec zaczęłam pierwsza w życiu stymulacją owulacji, potem ovitrelle, byłam na kontroli i owulacja była. Dzisiaj mam 26dc, 15 dni po zastrzyku. Chyba się odważę jutro zrobić test 😱
Robiłam też badanie progesteronu tydzień po owulacji i jutro odbiorę wynik to dam znać 😉
Rob test i wrzucaj foty :D my wszystkie uwielbiamy sie doszukiwać cieni kresek :D a może u Ciebie bedzie taka, ze nie pozostanie nic tylko sie cieszyc :D

Hej! Dzisiaj i ja z chęcią dolacze do grupy. Mialam nadzieje ze nie bede musiala ale zycie weryfikuje. W skrócie pisząc.
2 lata starań o pierwsza ciaze
Styczen 2019 10 tc poronienie zatrzymane
Czerwiec 2019 8 tc poronienie zatrzymane, wada genetyczna, ciaza juz na lekach (clexane 0.4, duphaston 3x2, wlewy na 19 %nk, encorton 10 mg, magnes, zelazo, euthyrox)
Sierpień 2019 trzecia ciaza tez na lekach i z niej ponad 2 letnia Miłka ❤ (maj 2020).

No i obecnie komorki nk na poziomie 24 %. Jestem w trakcie 2 biochemicznej.
Czerwiec 2022 zaskoczenie i zaszlam bez lekow.
Lipiec 2022 planowana na lekach od owulacji, wlew przy poprzedniej biochemicznej.

I w sumie...chyba za mala dawka encortonu (7.5 mg) i wlew raz na miesiąc pomimo wyższych nk, gdzie w donoszonej ciazy mialam co 2 tygodnie pelna dawkę. 😑😑 zachodze w każdym cyklu od razu (oprócz pierwszej ciazy).

Ps. W tej biochemicznej bylam tak niecierliwa ze chyba wykonałam z 20 testów ciazowych😅😅
O rany, współczuję Ci tych poronien. Niestety na tematach o których piszesz sie nie znam, wiec sie nie wypowiem.
Fajnie ze jestes z nami, oby nie na dlugo :)

reklama
Do góry