reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2022

Cześć dziewczyny. Dawno nie pisałam, ale za bardzo nie było o czym. Lipiec zaczęłam pierwsza w życiu stymulacją owulacji, potem ovitrelle, byłam na kontroli i owulacja była. Dzisiaj mam 26dc, 15 dni po zastrzyku. Chyba się odważę jutro zrobić test 😱
Robiłam też badanie progesteronu tydzień po owulacji i jutro odbiorę wynik to dam znać 😉

reklama
Hej! Dzisiaj i ja z chęcią dolacze do grupy. Mialam nadzieje ze nie bede musiala ale zycie weryfikuje. W skrócie pisząc.
2 lata starań o pierwsza ciaze
Styczen 2019 10 tc poronienie zatrzymane
Czerwiec 2019 8 tc poronienie zatrzymane, wada genetyczna, ciaza juz na lekach (clexane 0.4, duphaston 3x2, wlewy na 19 %nk, encorton 10 mg, magnes, zelazo, euthyrox)
Sierpień 2019 trzecia ciaza tez na lekach i z niej ponad 2 letnia Miłka ❤ (maj 2020).

No i obecnie komorki nk na poziomie 24 %. Jestem w trakcie 2 biochemicznej.
Czerwiec 2022 zaskoczenie i zaszlam bez lekow.
Lipiec 2022 planowana na lekach od owulacji, wlew przy poprzedniej biochemicznej.

I w sumie...chyba za mala dawka encortonu (7.5 mg) i wlew raz na miesiąc pomimo wyższych nk, gdzie w donoszonej ciazy mialam co 2 tygodnie pelna dawkę. 😑😑 zachodze w każdym cyklu od razu (oprócz pierwszej ciazy).

Ps. W tej biochemicznej bylam tak niecierliwa ze chyba wykonałam z 20 testów ciazowych😅😅

Wszystkie hormony w normie te najwazniejsze , tarczyca , przysadka mozgowa, i inne omre regularny... tylko nie gadacie wyluzowac ..... chociaz w moim przypadku ...ah
Gwarantuje Ci, że nikt Ci tu nie napisze, zeby wyluzować. Napewno nikt ze "starej gwardi" :D
Jesli chodzi o Twoja sytuacje to niestety te badania ktore masz zrobione to jest kropla w morzu (oczywiście zakladajac, ze jest gdzies problem)
O tym, ze mąż jest przeciwny badaniu nasienia nawet sie nie wypowiem, bo każdy zna moje zdanie w tym temacie.
Mozesz sie przebadac na wszystkoe strony swiata a jak jest czynnik meski to dupa (patrz moja sytuacja).

Cześć dziewczyny. Dawno nie pisałam, ale za bardzo nie było o czym. Lipiec zaczęłam pierwsza w życiu stymulacją owulacji, potem ovitrelle, byłam na kontroli i owulacja była. Dzisiaj mam 26dc, 15 dni po zastrzyku. Chyba się odważę jutro zrobić test 😱
Robiłam też badanie progesteronu tydzień po owulacji i jutro odbiorę wynik to dam znać 😉
Rob test i wrzucaj foty :D my wszystkie uwielbiamy sie doszukiwać cieni kresek :D a może u Ciebie bedzie taka, ze nie pozostanie nic tylko sie cieszyc :D

Hej! Dzisiaj i ja z chęcią dolacze do grupy. Mialam nadzieje ze nie bede musiala ale zycie weryfikuje. W skrócie pisząc.
2 lata starań o pierwsza ciaze
Styczen 2019 10 tc poronienie zatrzymane
Czerwiec 2019 8 tc poronienie zatrzymane, wada genetyczna, ciaza juz na lekach (clexane 0.4, duphaston 3x2, wlewy na 19 %nk, encorton 10 mg, magnes, zelazo, euthyrox)
Sierpień 2019 trzecia ciaza tez na lekach i z niej ponad 2 letnia Miłka ❤ (maj 2020).

No i obecnie komorki nk na poziomie 24 %. Jestem w trakcie 2 biochemicznej.
Czerwiec 2022 zaskoczenie i zaszlam bez lekow.
Lipiec 2022 planowana na lekach od owulacji, wlew przy poprzedniej biochemicznej.

I w sumie...chyba za mala dawka encortonu (7.5 mg) i wlew raz na miesiąc pomimo wyższych nk, gdzie w donoszonej ciazy mialam co 2 tygodnie pelna dawkę. 😑😑 zachodze w każdym cyklu od razu (oprócz pierwszej ciazy).

Ps. W tej biochemicznej bylam tak niecierliwa ze chyba wykonałam z 20 testów ciazowych😅😅
O rany, współczuję Ci tych poronien. Niestety na tematach o których piszesz sie nie znam, wiec sie nie wypowiem.
Fajnie ze jestes z nami, oby nie na dlugo :)

reklama
Do góry