reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2022

reklama
W nawiązaniu do wczorajszych postów o Cudzie, naszła mnie myśl, że powinnam odmówić Nowennę Pompejańską i wczoraj zaczęłam :) Teraz ze spokojniejszym sercem będę czekać :)

W moim przypadku najprawdopodobniej przyczyną jest IO i pcos. Regularny brak owulacji nie wyklucza spontanicznie pojawiającej się owulki raz na jakiś czas :) robisz monitoringi?
Badałam proga sobie jedynie i przeważnie wynik był, że owu była.
Teraz właśnie w tym miesiącu miałam robić monit itp, byłam w piątek u lekarza i na USG w jednym jajniku sporo maluch pęcherzykow ale dominującego brak - zrobiłam proga i wyszło poniżej 1 a byłam w 26dc... ale mąż ma złe wyniki nasienia, więc będziemy leczyć się w klinice to tam zapewne będą robić wszystkie badania od podstaw. :)

Badałam proga sobie jedynie i przeważnie wynik był, że owu była.
Teraz właśnie w tym miesiącu miałam robić monit itp, byłam w piątek u lekarza i na USG w jednym jajniku sporo maluch pęcherzykow ale dominującego brak - zrobiłam proga i wyszło poniżej 1 a byłam w 26dc... ale mąż ma złe wyniki nasienia, więc będziemy leczyć się w klinice to tam zapewne będą robić wszystkie badania od podstaw. :)
Skoro masz dużo małych pecherzykow to może to wskazywać na pcos. Masz może opisy usg? Możesz zerknąć jak wyglądają jajniki

Załączniki

• 94D746CE-7CAE-4240-AA57-32897BEBAA23.jpeg
    94D746CE-7CAE-4240-AA57-32897BEBAA23.jpeg
    81,8 KB · Wyświetleń: 71
Skoro masz dużo małych pecherzykow to może to wskazywać na pcos. Masz może opisy usg? Możesz zerknąć jak wyglądają jajniki
Nie mam właśnie, bo to wizyta na NFZ była.
Ale gin powiedziała, że owu zawsze można lekami wywołać , więc to nie taki duży ponoć problem, jak jest no z moim mężem.
Bo u nas w ciążę naturalnie na bank nie zajdziemy.
A w klinice na pewno otrzymamy lepsze wskazówki co do naszego leczenia, więc nawet nie szukam teraz jakiegoś gin prywatnie, by to sprawdzić.

Nie mam właśnie, bo to wizyta na NFZ była.
Ale gin powiedziała, że owu zawsze można lekami wywołać , więc to nie taki duży ponoć problem, jak jest no z moim mężem.
Bo u nas w ciążę naturalnie na bank nie zajdziemy.
A w klinice na pewno otrzymamy lepsze wskazówki co do naszego leczenia, więc nawet nie szukam teraz jakiegoś gin prywatnie, by to sprawdzić.
To prawda, ze owulacje zawsze można wywołać, ale bywa, ze przy pcos komórka jajowa jest kiepskiej jakości, u mnie owulki są wywołane od ponad roku farmakologicznie miesiąc w miesiąc a ciąży brak 🤷🏻‍♀️

reklama
Do góry