coca
Fanka BB :)
Ufasz temu lekarzowi? Nie rozumiem jak może w drugiej fazie cyklu mówić, ze endo jest ok i jednoczenie stwierdzić, ze nie było owu. Mi w takim przypadku kazali badać progesteron, monitorować owulacje, no wiesz, upewnić się, jeśli były wątpliwości.Zawsze na USG mówiła, że ni wygląda na to, że owulacja była. Endometrium zawsze podobno okey.
Jeżeli chodzi o badania to :
FSH 3dc : 10,30 podobno za wysokie i zaczęłam brać wszystkie te castagnusy miovelia itp. i po miesiącu powtórzyłam w 2cd i było 9.03
LH 2dc : 5.15
Prolaktyna 2dc : 19.10
Homocysteina : 11.10 też podobno za wysoka dlatego wykonałam badania stąd wiem, że mam tą mutację MTHFR
Robiłam też cały pakiet tarczycowy wyszło wysokie tsh i anty - top. Biorę eutyrox.
Wyeliminowałam też laktozę oraz staram się ograniczać gluten ze względu na tą podwyższona homocysteine. Ogólnie robię wszystko co zaleca dr a jednak efektów nie widać.
Chodziły głosy, ze niektórzy lekarze odchodzą od patrzenia na stosunek LH do FSH, nie odswiezalam tych informacji, u mnie jakiś czas temu jeszcze patrzyli. Jeśli wyniki masz z jednego miesiąca to masz dość niski ten współczynnik, niby idealnie jest jak jest bliski 1.
Samo FSH nie wiem czy jest za wysokie
O homo się nie wypowiem, bo nie mam tego problemu. @jotte zrób wykład
Lista potencjalnych badań jest długa, ja bym narazie dorzuciła jeszcze AMH i poszła na konsultacje u kogoś innego, tak, na wszelki wypadek. Ale to ja, jak mi coś nie pasowało u lekarza to po prostu szukałam kogoś innego i zwykle mi się to opłacało.