reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2022

reklama
Cześć Dziewczyny, jestem Kaśka, w listopadzie skończę 31 lat i od dawna staram się o dziecko. Niestety bezskutecznie… temat dziecka pojawił się w moim związku wraz z początkiem COVID-19 czyli jakoś w marcu 2020. Początkowo podchodziłam do sprawy na luzie. Nawet nie były to jakieś szczególne starania, ot odstawiliśmy zupełnie antykoncepcję i dawaliśmy się ponieść. Potem dostałam awans w pracy, zaręczyliśmy się i zaczęliśmy przygotowania do ślubu więc szczególnie się na tym nie skupiłam cały czas jednak licząc, ze w każdej chwili może się udać. Od sierpnia zeszłego roku dokładam wszelkich starań żeby w końcu sie udało ale…. dupa😖 teoretycznie u mnie wszystko ok, cykle jak w zegareczku, testy owu to potwierdzają, zawsze celujemy i już nie wiem co dalej. Tzn wiem, jeśli w tym cyklu znów nic z tego, muszę wysłać starego na badania.
Potrzebuję podeprzeć się psychicznie podobnymi historiami najlepiej z happy endem 😉
Dlatego zajrzałam do Was i postanowiłam się przedstawić skoro już zyskałam wgląd w tak intymną część Waszego życia.

Ściskam mocno kciuki za każdą z osobna i za wszystkie razem 🤞🏻🤞🏻🤞🏻
Szkoda, ze przez ten czas nie pogłębiłaś diagnostyki, dobrze by było gdybys chociaż raz lub dwa potwierdziła owulację monitoringiem a nie tylko testami, a najlepiej jednocześnie oboma. Na usg może wyjść Ci obraz np policystycznych jajników, dlatego warto. Zbadaj trójkę tarczycową, do tego na dobry początek dorzuć fsh, Lh, Wit d3, prolaktynę w 3dc i progesteron 7dpo. Warto zbadać amh, nasienie koniecznie - w pierwszej kolejności. Jest sporo rzeczy które mogą wpływać na to, ze Wam się nie udaje, nam obecnym tutaj w większości tez się nie udaje a wiele z nas jest przebadana od góry do dołu :) póki co bądź dobrej myśli, zrób podstawowe badania i wroc tu do nas z wynikami, może coś w nich zobaczymy :)

nie, nie, nie, proszę się nie załamywać!! Jesteś pod opieką jednego z lepszych lekarzy! plamienia moga mieć różne przyczyny. A polipy są do usunięcia i nie przesądzają o niczym
Ja wiem, ale za każdym razem jak mam nadzieje to coś się musi spier… po tych lekach mam 3 miesiące na naturalne starania ! 3! I jeszcze mam stracić miesiąc czy więcej przez jakiś polip ?!

Ja wiem, ale za każdym razem jak mam nadzieje to coś się musi spier… po tych lekach mam 3 miesiące na naturalne starania ! 3! I jeszcze mam stracić miesiąc czy więcej przez jakiś polip ?!
wiem o tym, że zawsze coś się musie spierdaczyć. I rozumiem, że możesz mieć kryzys. Przytulam Cię i mam nadzieję, że wstąpi w Ciebie nowa energia. A najlepiej, żebyś w ciaży była zaraz. Żadna z nas nie zaśługuje no to wszystko :(

Dziewczyny od wczoraj mam bardzo silny ból w podbrzuszu czuje jakby kuł mnie jajnik i ciągnie aż do nogi. Owulacje miałam w sobotę wiec to nie to. W piątek zrobiłam zastrzyk Ovi zastanawiam się czy od tego może mam jakieś skutki uboczne.. czy któraś z was miła kiedyś podobne skutki po ovi?

reklama
Pisałaś do Pasnika o tych plamieniach? Albo tam na grupie na fb czy któraś z dziewczyn tak miała przy tym zestawie leków?

Dziewczyny od wczoraj mam bardzo silny ból w podbrzuszu czuje jakby kuł mnie jajnik i ciągnie aż do nogi. Owulacje miałam w sobotę wiec to nie to. W piątek zrobiłam zastrzyk Ovi zastanawiam się czy od tego może mam jakieś skutki uboczne.. czy któraś z was miła kiedyś podobne skutki po ovi?
Czasem płyn wylewający się z pękniętego pęcherzyka dominującego może podrażniać otrzewną i wtedy będziesz odczuwać ból ale raczej w formie dyskomfortu, bardzo silnego bólu na pewno nie. Jak Ci nie minęło przez noc to idź koniecznie do lekarza, to może być równie dobrze np zapalenie wyrostka albo kamienie.

Do góry