Agnes4312
Moderator
Sama obecność dwóch kresek nie świadczy o zbliżającej się owulacji.Cześć dziewczyny, czy któraś z Was miała podobne doświadczenia podczas obserwacji przy użyciu testów owulacyjnych- jestem w drugim cyklu starań z ich użyciem, w pierwszym kreska pojawiała się stopniowo, w tym cyklu (14dzien) z całkowitej bieli w drugi dzień mocno widoczna. Robiłam dalej i jej intensywność codziennie była inna. W końcu przestałam, uznałam że owulacja prawdopodobnie nastąpiła skoro dwie kreski się pojawiły, dużo przejrzystego śluzu ale nie ciągnący, brak bólu owulacyjnego. Minęło 10 dni od teoretycznej owulacji i poczułam mocne kłucie w jajniku identyczne jak ból owulacyjny, do tego bardzo dużo białego ciągnącego śluzu. Z ciekawości zrobiłam test owulacyjny i są dwie kreski. Test ciążowy negatywny. Czy jest większe prawdopodobieństwo że teraz właśnie mam opóźniona owulację czy te symptomy są przed okresowe/ wczesno ciążowe? Wnikliwa obserwacja odkąd planujemy dziecko daje mi dużo sprzecznych sygnałów... Życzę wszystkim powodzenia i jeśli któraś z Was miała podobne doświadczenia niech da znać czy ja już świruje
Kreska musi być tak samo mocna albo i ciemniejsza niż kontrolna. Wtedy dopiero jest pozytywny test.
Ostatnia edycja: