reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2022

Moja matka ma porobione certyfikaty z medycyny chińskiej m.in. właśnie z akupunktury i do dzisiaj leczy w ten sposób znajomych. Ja nie skorzystałam, bo nie lubię igieł i słyszałam od niej, że w takich przypadkach polecana jest akupresura. Uciskanie tych samych miejsc, w które normalnie wbija się igły powinno dać ten sam efekt i można to robić samemu w domu. W ramach ciekawostki, mi takie coś pomaga walczyć z migrenowym bólem głowy :)
O migreny chętnie dopytam-podziel się proszę wiedzą co uciskać i jak? Kiedy? Od kilkunastu lat mam migreny, leczone i nieleczone... Nadal są

reklama
Jeszcze tu się nie pochwaliłam 😝 Wczoraj wysikany test wieczorem tak o, żeby nie mieć już w szafce i ku mojemu zdziwieniu pojawiła się całkiem zacna krecha. A oto dzisiejsza beta

Załączniki

• IMG_0837.jpg
    IMG_0837.jpg
    134,6 KB · Wyświetleń: 93
Hej dziewczyny ☀️ Mam dla Was ciekawostkę ze staraczkowego życia 😅 Ostatnio pojawił się gdzieś temat akupunktury i pamietam ze @Madame JS wspomniala, ze we Francji jest to polecana metoda wspomagająca przed in vitro. Tak więc nie myśląc dużo, bez żadnych wskazań, zapisałam się na wizytę (jestem dosyc podatna na internetowe rady 😂). Jestem już po i serio ciekawe doświadczenie. Facet sprawdzał na brzuchu spięte miejsca, a potem wbił igle- uwaga- w rękę i naraz one się rozluźnialy- trochę magia 😀 Czułam naprawdę opad wszystkich mięśni brzucha. Docelowo ma to poprawić ukrwienie miednicy mniejszej co sprzyja zagnieżdżeniu.
Nie mam pojęcia czy to pomaga czy nie, ale fajnie było spróbować ;)
Ja tez chodzę na akupunkturę. Zaczęłam chodzić w styczniu ale z racji problemów osobiste po 5-6 sesjach zakończyłam.
Teraz wróciłam jeszcze raz. Ja mam póki co w planach iść na 9 sesji - 1 raz w tygodniu. Dla mnie to tez jest bardzo ciekawe doswiadczenie.

Hej Dziewczyny, staramy się z mężem już Ok roku i nic. Teraz spóźnia mi się okres 3 dni ale tez zdarzało się wcześniej ze były nieregularne gdyż mam PCO. Objawów żadnych nie mam tylko okropne bóle raz po jednej raz po drugiej stronie podbrzusza. Boje się zrobić test bo już tyle razy nie wyszedł:(

Hej Dziewczyny, staramy się z mężem już Ok roku i nic. Teraz spóźnia mi się okres 3 dni ale tez zdarzało się wcześniej ze były nieregularne gdyż mam PCO. Objawów żadnych nie mam tylko okropne bóle raz po jednej raz po drugiej stronie podbrzusza. Boje się zrobić test bo już tyle razy nie wyszedł:(
No jak nie zrobisz testu albo bety to się niestety niczego nie dowiesz :). W najgorszym wypadku będzie negatywny i będziesz wiedziała, że okres się zbliża.

Cześć dziewczyny! U mnie walki z badaniami ciąg dalszy...

Po drodze wyszła lekko zaniżona antytrombina III (75,90%). Od hematologa wiem, że to wskazanie do prowadzenia ciąży na heparynie. Muszę powtórzyć badanie. Poza tym białko S i homocysteina w normie.

Niestety u mnie lęk przed igłami jest paniczny, jeden jedyny cykl z Ovitrelle był traumą. Czy któraś z Was prowadziła ciążę z lekko obniżoną antytrombiną III bez heparyny? Czekam jeszcze na wyniki powtórzonego badania, ale już teraz robię rozpoznanie...

reklama
Hej dziewczyny... dziś rano obudziłam się z dyskomfortem tam na dole i białymi upławami.. I tak się utrzymuje do teraz..ehh..pewnie infekcja a tydzień temu owu:) myślicie, że przez ta "infekcje" ciezko będzie o ciaze w tym cyklu? A może to na tym etapie nie ma znaczenia?

Do góry