reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2022

reklama
Hej! Co oznacza wynik?
#trombofilia

Załączniki

• 5c73d5e8-e15c-4afa-82ef-f6beeb564037.jpg
    5c73d5e8-e15c-4afa-82ef-f6beeb564037.jpg
    34,4 KB · Wyświetleń: 90
Hej! Co oznacza wynik?
#trombofilia
Zwiększone ryzyko zakrzepicy oraz zaburzenia wchłaniania witamin. Kwas foliowy metylowany, tak samo witaminy, kontrola poziomu homocysteiny i żelaza, acard na czas starań i prawdopodobnie lekarz przepisze Ci profilaktyczną dawkę heparyny od pozytywnego testu :) podobno tę mutację ma połowa społeczeństwa

Cześć ;) dziś zrobiłam test owulacyjny i wyszedł jeszcze ciemniejszy niż wczoraj, a wczoraj myślałam ze to już liczyć od tego czasu 24h. I teraz nie wiem kiedy owulacja już dzis czy jutro, co radzicie?

Załączniki

• A8DCEE7C-8520-44D4-85E2-88467E4B4A6D.jpeg
    A8DCEE7C-8520-44D4-85E2-88467E4B4A6D.jpeg
    811,7 KB · Wyświetleń: 56
Cześć ;) dziś zrobiłam test owulacyjny i wyszedł jeszcze ciemniejszy niż wczoraj, a wczoraj myślałam ze to już liczyć od tego czasu 24h. I teraz nie wiem kiedy owulacja już dzis czy jutro, co radzicie?
No już ci odpisałam na innym wątku, że dzisiaj dopiero masz pozytywny.
Ale więcej seksu nie zaszkodzi, dzisiaj, jutro, działajcie

Hej! Co oznacza wynik?
#trombofilia

Zwiększone ryzyko zakrzepicy oraz zaburzenia wchłaniania witamin. Kwas foliowy metylowany, tak samo witaminy, kontrola poziomu homocysteiny i żelaza, acard na czas starań i prawdopodobnie lekarz przepisze Ci profilaktyczną dawkę heparyny od pozytywnego testu :) podobno tę mutację ma połowa społeczeństwa
Nie no, tą mutacje to ma połowa ludzi i ona nie daje żadnych wskazań do heparyny, Acardu itd. Jedynie witaminy i kwas foliowy metylowane. Żadnej z tych groźnych dla krzepliwości mutacji nie masz więc jest dobrze :).

reklama
Nie no, tą mutacje to ma połowa ludzi i ona nie daje żadnych wskazań do heparyny, Acardu itd. Jedynie witaminy i kwas foliowy metylowane. Żadnej z tych groźnych dla krzepliwości mutacji nie masz więc jest dobrze :).
Jeśli występowały poronienia o niewyjaśnionej przyczynie to lekarz może z tym wynikiem przepisać heparynę profilaktycznie żeby dmuchać na zimne, ale nie jest to konieczne. Acard już zalecił o ile dobrze pamiętam. To nie zaszkodzi, chociaż patrząc po tych wynikach przyczyny trzeba by szukać gdzie indziej.

Do góry