reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2022

reklama
Hej dziewczyny,
Tak jak radziłyście zrobiłam krzywa cukrowo insulinowo. Zerkniecie na wyniki? Lekarza mam za tydzień dopiero.

Glukoza:
Na czczo- 101
Po 1 h- 120
Po 2 h- 112

Insulina:
Na czczo: 19.6
Po 1 h- 79,4
Po 2h- 86,2
Dla pocieszenia ja w lutym zeszłego roku miałam insulinę
na czczo 18,7
po 1 h 99,7
Po 2 h 189.
To dopiero był tragiczny wyniki! Po około miesiącu brana mety zaszłam w ciążę niestety dzidziuś miał wadę genetyczną.
W sierpniu po poronieniu i odstawieniu mety na 8 tygodni miałam takie wynik
na czczo 8,7
Po 1h 86.9
Po 2 h 85,5
U mnie porowa kolosalna, choć jeszcze do bani więc cały czas jadę na mecie.

Hej, czy mogę mieć pytanie do Dziewczyn suplementujacych progesteron w drugiej połowie cyklu? :) jaki wynik proga tydzień po owulacji skłonił Waszych lekarzy do wdrożenia proga w tabletkach/globulkach? Bo u mnie 7 dpo wynik 11. I nieczęsto to badałam, ale jeśli badałam to zawsze w granicy 10-11 jest. Zastanawiam się czy to ok, czy wsparcie by się przydało.

Hej, czy mogę mieć pytanie do Dziewczyn suplementujacych progesteron w drugiej połowie cyklu? :) jaki wynik proga tydzień po owulacji skłonił Waszych lekarzy do wdrożenia proga w tabletkach/globulkach? Bo u mnie 7 dpo wynik 11. I nieczęsto to badałam, ale jeśli badałam to zawsze w granicy 10-11 jest. Zastanawiam się czy to ok, czy wsparcie by się przydało.

Miewałam podobne, a czasem i niższe i żaden z lekarzy u których byłam nie składnial się do zażywania proga. Kiedyś jakiś czas brałam luteinę na plamienia, ale okazało się to za szybkim posunięciem, bo plamily mi polipy. A ze zawsze po owu to ówczesny gin za szybko wyciągnął wnioski.

Miewałam podobne, a czasem i niższe i żaden z lekarzy u których byłam nie składnial się do zażywania proga. Kiedyś jakiś czas brałam luteinę na plamienia, ale okazało się to za szybkim posunięciem, bo plamily mi polipy. A ze zawsze po owu to ówczesny gin za szybko wyciągnął wnioski.
Dzięki dobra kobieto. Szukam dziury w całym bo tej ciąży brak 😂😂😂

reklama
Ja jestem entuzjastką testów strumieniowych i już 3 raz zamawiam:

Co prawda zdarzyło mi się, że po czasie była 2 kreska, no ale po czasie, więc nie powinno się odczytywać. W czasie zawsze był bialutkie.
A ja co cykl sobie wmawiam że szkoda mi kupować tyłu testów, bo co ja z nimi zrobię jak w tym cyklu zajdę w ciążę? 😂 I tak już od kilku miesięcy... Ja naiwna 😂

Do góry