reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2022

reklama
Cześć dziewczyny, chciałam zasięgnąć waszej rady otóż moja ostatnia miesiączka była 1 grudnia, 16 grudnia mieliśmy z mężem kolejną wizytę w klinice leczenia niepłodności i podczas usg lekarz stwierdził że owulacji nie będzie ale uprzedziłam go że, moje cykle się wydłużyły i owulacja może być później ale stwierdził że wątpi. Poza tym mój mąż dowiedział się w tym dniu że ma złe wyniki nasienia, morfologia tylko 2 % diagnoza Oligoteratozoospermia. 26 grudnia miałam ból jajnika czyli jak od kilku lat na owulacje i zawsze od tego bólu po 15 dniach mam miesiączkę niezmiennie od zawsze. Więc zamiast 4 stycznia wedle kalendarzyka miesiączka miała wystąpić 10 stycznia no i dziś jest 43 dzień cyklu i miesiączki nadal nie ma. Od wczoraj pobolewa mnie lekko podbrzusze tak jak przed okresem i to wszystko. Sama nie wiem co robić bo mogłabym zrobić test ale ja należy do tych co po negatywie się załamują więc zawsze cierpliwie czekam. Myślicie że mogłabym zajść w ciążę nawet przy kiepskim nasieniu? Kochaliśmy się w dzień kiedy wystąpiła owulacja.
Ja nawet jak nie zrobię testu i czekam na @ to się załamuję jak przychodzi.. więc myślę że śmiało możesz zrobić test,a nóż to będzie ten szczęśliwy..Wszystko jest możliwe bo znam kilka takich przypadków,także trzymam mocno kciuki ❤

Owszem wiem że nie mogę mieć 100 % pewności ale tak jak wspomniałam wcześniej zawsze i niezmiennie od kilku dobrych lat gdy występuje u mnie ból jajnika dostaje miesiączkę dokładnie po 15 dniach. Odkąd urodziłam pierwsze dziecko mam bolesne owulacje. Jak bolał mnie jajnik w poniedziałek to po 15 dniach we wtorek już była miesiączka i tak od prawie 9 lat. Więc miesiączka powinna wystąpić 10 stycznia. Ale biorę pod uwagę że tym razem mogło być inaczej przykładowo chociażby przeziębienie mogło wszystko porąbać 😅

Przez 20 lat - niby nie miałam objawów mdłości przed okresem. Aż do października 2021 :D także wiesz, to że zawsze coś było, albo nigdy nie było nic nie znaczy. Może to był ten pierwszy raz ;)

reklama
Do góry