reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2022

reklama
Dziewczyny co ja odjebawszy właśnie 🙈😂
Na fali odpuszczania postanowiłam osikać test ciążowy..
Ku mojemu zdziwieniu kreska! Jest. Nie zmyślam. 7 dpo. Podniecona jak rolnik dotacją fotografuje. @niematkawariatka też widzi. Sram ze szczęścia pod siebie. Oto on. Piękny, różowy cień na teście owulacyjnym wsadzonym miesiąc temu w pusty papierek po ciążowym😂😂😂😂😂😂😂😂
historia oparta na faktkach autentycznych, sralam ze szczęścia także, nie widząc napisu LH LH LH LH LH LH LH LH 🙉

Ja się dopatrzyłam, ale pierwsza reakcja bez patrzenia na zdjęcie to było:

omg-wow.gif

Nie zaszkodzi czasem powariować ;)

Hej dziewczyny, trochę mnie tu nie było, zrezygnowałam totalnie, czułam, że byłam już zmęczona tym całym procesem starań. Chciałam odłożyć starania na przyszły rok, tym bardziej, że w przyszłym roku mamy zaplanowane nasze wesele, ale mój organizm chyba tego nie uciągnie sam i nie obejdzie się bez leków, cykle zaczęły się mocno wydłużać nawet do 65 dni, w dużym skrócie ostatnie parę miesięcy, zaprzyjaźniłam się z dietetyczką, kg lecą w dół to najważniejsze, „nowy” ginekolog na ostatniej wizycie postawił diagnozę – policystyczne jajniki + za wysoka prolaktyna + klinika, na prolaktynę zapisał Bromergon na 3 cykle, później kontrola prolaktyny, z kliniką sugerował inseminacje, umówiona jestem na lipiec w Poznaniu na Polnej, czy któraś tu z obecnych dziewczyn była tam może? Jakieś opinie? Czy przy PCOS inseminacja ma sens, jeśli wyniki partnera są ok, jajowody drożne, problem mam z owulacją (przy stymulacji występuję, ale w ciąży nigdy nie byłam) ? Jak wygląda takie przygotowanie do inseminacji?
Ginekolog dodał, że zwlekanie z ciążą działa na moją niekorzyść, bo z roku na rok może być ciężej, po takiej diagnozie trochę się przeraziłam czekać jeszcze rok.

Pięknego dnia życzę! 🌺 😊🌞
Cześć, ja miałam inseminacje z monitoringiem i stymulacją. Nie miałam do niej tak naprawdę żadnych konkretnych wskazań, ale naturalnie nadal nam się nie udaje i właściwie czekam na in vitro... Stymulacja od 4dc, przez 10-11 dni, potem Ovitrelle. Selekcja nasienia... no i tyle ;-)

Ej dzisiaj akurat mało. Żadnej dramy. @LadyCaro się urlopuje i d*pa. A na zaraz idę na pedicure to bym sobie coś poczytała.

W ogóle mam dzisiaj urlop, ale i tak do biura pojechałam ha ha 🙈

reklama
Do góry