Hej dziewczyny, trochę mnie tu nie było, zrezygnowałam totalnie, czułam, że byłam już zmęczona tym całym procesem starań. Chciałam odłożyć starania na przyszły rok, tym bardziej, że w przyszłym roku mamy zaplanowane nasze wesele, ale mój organizm chyba tego nie uciągnie sam i nie obejdzie się bez leków, cykle zaczęły się mocno wydłużać nawet do 65 dni, w dużym skrócie ostatnie parę miesięcy, zaprzyjaźniłam się z dietetyczką, kg lecą w dół to najważniejsze, „nowy” ginekolog na ostatniej wizycie postawił diagnozę – policystyczne jajniki + za wysoka prolaktyna + klinika, na prolaktynę zapisał Bromergon na 3 cykle, później kontrola prolaktyny, z kliniką sugerował inseminacje, umówiona jestem na lipiec w Poznaniu na Polnej, czy któraś tu z obecnych dziewczyn była tam może? Jakieś opinie? Czy przy PCOS inseminacja ma sens, jeśli wyniki partnera są ok, jajowody drożne, problem mam z owulacją (przy stymulacji występuję, ale w ciąży nigdy nie byłam) ? Jak wygląda takie przygotowanie do inseminacji?
Ginekolog dodał, że zwlekanie z ciążą działa na moją niekorzyść, bo z roku na rok może być ciężej, po takiej diagnozie trochę się przeraziłam czekać jeszcze rok.
Pięknego dnia życzę!