reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2022

reklama
Nie do mnie pytanie ale mi na przykład przyklepali termin na HSG kiedy miałam okres, więc wymazy nie wchodziły w grę ale sami mi zrobili w szpitalu ;).
Nieee... mialam zwykla cytologie robiona 13 dni temu i chyba jeszcze nie ma wyniku albo jest ok, ale nie wiem czy ona to sprawdza co masz na mysli🤷‍♀️
No to może i będą robić na miejscu, tylko ja czekałam na wynik kilka dni i tam była cytologia, chlamydia i stopień czystości pochwy. Ciekawe, jak to jest z tymi badaniami

A mi znowu babka powiedziala ze to musi byc taki termin ze juz nic kompletnie okresu nie moze byc xd
Tak, bo to po okresie musi być, tylko jak ja dzwoniłam żeby się umówić, to akurat miałam okres, a badanie od razu ze dwa dni potem, więc nie miałam czasu na wymazy ;) Na szczęście 😁

No to może i będą robić na miejscu, tylko ja czekałam na wynik kilka dni i tam była cytologia, chlamydia i stopień czystości pochwy. Ciekawe, jak to jest z tymi badaniami
Pewnie w każdym miejscu mają jakieś swoje procedury. Moja koleżanka była też zapisana na HSG i tam lekarz powiedział, że bez badania nasienia partnera jej nie zrobi. Na badanie ma przyjść ze swoimi wszystkimi badaniami, które do tej pory robiła i jego wynikami.

reklama
Tak mnie to wlurza, ze nawet przy stosunkowo tak nieskomplikowanym badaniu są różne podejscia i wymagania. No zglupiec idzie!🤦‍♀️
U mnie też chciał badania nasienia,ale ja poczekam,bo w lipcu będę znów robiła cytologię płynną to od razu z wymazem na chlamydie mycoplazma ureaplasma i jak wszystko będzie w porządku to cisnę ostro gina na HSG,nie ma bata, że mnie nie weźmie.

Do góry