reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2022

@Alabama89 bardzo mi przykro z powodu twojego biochemu.
W kwestii codziennej kontroli obiadów: u mnie dziś pierś z kurczaka w panierce z płatków kukurydzianych i frytki, ale średnio jestem głodna, bo odkryłam w Dino lody, które bardzo dobrze udają Magnum, a kosztują 3 zł. Dziś dodatkowo w jakaś niższa cena przy zakupie dwóch, więc nie muszę chyba mówić, że na jednym się nie skończyło.
Samopoczucie: psychicznie ok, fizycznie- tak mnie wszystko ciągnie w dół, że mam wrażenie jakby mi miało wypaść. W tym cyklu na cały okres płodny uprawiałam seks tylko jeden raz i to w dodatku w pozycji dającej przewagę grawitacji i szybko się wytarłam, bo robiłam kolację. Na nic nie liczę i smutno też mi nie jest, bo myślę o ewentualnych wakacjach, znajduję mnóstwo przyjemności w wieczornym piwku na balkonie wypatrując saren i zajęcy (mieszkam przy łące) i jakoś leci dzień za dniem bez patrzenia w aplikację do starań.
Zazdroszczę na maksa otoczenia łąki, lasu i ogólnie ciszy i spokoju. Ja mieszkam w domu ale przy głównej ulicy i halas mam od rana do nocy :( rozglądam się za działką przy lesie, wtedy będę najszczęśliwsza 😀
Trzymam kciuki za prace nad emocjami! Mi bardzo pomogło przypomnienie sobie co lubię i serio spisałam to na kartce i zaczęłam punkt po punkcie robić ;)
Tak, robię dużo rzeczy naturalnych - jem migdały, suszone morele, albo dodaje do czegoś siemienia lnianego a jak mi się nie uda to wieczorem pije łyżeczkę oleju lnianego. Do owu pije wiesiołka, teraz dodam jesCSe czerwone wino. JEszcze jem orzechy brazylijskie. I jak zawsze kochałam orzechy to powoli nie mogę na nie patrzeć 🤦‍♀️ Ja podejrzewam zrosty po lyzeczkowaniu tak szczerze mówiąc. Po zabiegu czekałam 6 tygodni na miesiączkę i od tego czasu te miesiączki mi się w ogóle nie podobają.
Ja czasem mam wrażenie, ze tak się przez te ostatnie kilka lat sfokusowalam na zajściu, ze niczego już nie lubię, np uwielbiałam plywac w basenie a teraz jak mam jechać to mnie zaraz nerwy biorą, uwielbiałam kino i filmy, teraz jak obejrzę coś raz w miesiącu to jest cud. Mam wrażenie, ze już tylko zajście stało się moim celem, całe jestestwo przestało się liczyć, zgubiłam siebie totalnie.

Jeju jakie to prawdziwe, nigdy o tym nie mówię, co by mnie za wariatkę nie uznali ale my z mężem też czujemy taką więź. Do tego stopnia, że czasem potrafimy do siebie dzwonić w tym samym czasie 😳 mamy ochotę na te same posiłki w danych okolicznościach, dniach i w ogóle jestem mega szczęściarą, że go mam. Wystarczy krótki look i bez słów wiemy o co kaman 🙃
Ps. I zdradzę Wam sekret, my zawsze walimy prosto z mostu, nie używamy słów "domyśl się "- never ever.
Mój często mówi „wiesz co bym zjadł?” A ja odpowiadam „pączka z czekoladą” albo „borowki” i zawsze, ZAWSZE trafiam akurat w to o czym myslal 😀 ostatnio poszłam do sklepu po jakieś składniki na kolacje i wzięłam mu żelki a on zdziwiony skad wiedziałam, ze o nich myslal 😀 my kobiety to po prostu wiemy 🤷🏻‍♀️
chandler GIF

reklama
Dziewczyny POMOCY !
Przyszło mi badania KIR i pisze tak jak na zdjęciach. O co chodzi ?
Ja już jestem załamana

Załączniki

• E8544029-C5FC-413E-90D4-9A7F804A2EC3.jpeg
    E8544029-C5FC-413E-90D4-9A7F804A2EC3.jpeg
    68,8 KB · Wyświetleń: 112
  • 9821EF1E-29DC-4DF1-A221-C6381739A6FD.jpeg
    9821EF1E-29DC-4DF1-A221-C6381739A6FD.jpeg
    94 KB · Wyświetleń: 111
Zazdroszczę na maksa otoczenia łąki, lasu i ogólnie ciszy i spokoju. Ja mieszkam w domu ale przy głównej ulicy i halas mam od rana do nocy :( rozglądam się za działką przy lesie, wtedy będę najszczęśliwsza 😀
Ja mieszkam w minibloku (10 mieszkań) na skraju miasta. Lubię tę lokalizację, pies ma gdzie biegać i jest dużo zieleni. Idealne rozwiązanie dla mnie, bo nienawidzę miejskiego hałasu, tłoku i betonu dookoła, ale jednocześnie chyba jestem zbyt miejska na wieś i mieszkanie na wsi w domu mogłoby mnie przerosnąć (pod względem organizacji dojazdów do miasta w każdej sprawie, dbania o dom wolnostojący- my ze starym dzieci blokowisk).

Dziewczyny, zostawiam wam link do programu darmowych konsultacji (online i stacjonarnie) z psychologami, terapeutami i coachami. Jest duży wybór specjalistów, można sobie wybrać po tagach najbardziej odpowiedniego dla swojego problemu. Ja jutro będę psioczyć na swoje życie zawodowe wybranej przeze mnie specjalistce i mam nadzieję, że coś wyniosę z tej rozmowy. Za darmo to uczciwa cena ;)
https://moznazwariowac.pl/

Ostatnia edycja:
Ja mieszkam w minibloku (10 mieszkań) na skraju miasta. Lubię tę lokalizację, pies ma gdzie biegać i jest dużo zieleni. Idealne rozwiązanie dla mnie, bo nienawidzę miejskiego hałasu, tłoku i betonu dookoła, ale jednocześnie chyba jestem zbyt miejska na wieś i mieszkanie na wsi w domu mogłoby mnie przerosnąć (pod względem organizacji dojazdów do miasta w każdej sprawie, dbania o dom wolnostojący- my ze starym dzieci blokowisk).

Dziewczyny, zostawiam wam link do programu darmowych konsultacji (online i stacjonarnie) z psychologami, terapeutami i coachami. Jest duży wybór specjalistów, można sobie wybrać po tagach najbardziej odpowiedniego dla swojego problemu. Ja jutro będę psioczyć na swoje życie zawodowe wybranej przeze mnie specjalistce i mam nadzieję, że coś wyniosę z tej rozmowy. Za darmo to uczciwa cena ;)
Nie ma linka😁

Dziewczyny POMOCY !
Przyszło mi badania KIR i pisze tak jak na zdjęciach. O co chodzi ?
Ja już jestem załamana
Ja się na tym jakoś mocno nie znam ale z tego co czytałam. Masz kir hamujący AA, mąż badał hla-c?
Generalnie to jest ta gorsza wersja kiru ale kobiety z tym kirem też zachodzą w ciążę, niektóre nawet nie wiedząc, że tak mają ;). Czasem lekarze stosują Accofil i generalnie leki. Trochę też zależy od wyniku męża. Ale na pewno nie jest to żaden wyrok, czytałam o na prawdę pozytywnych historiach.

reklama
Do góry