reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2022

reklama
Jeszcze wam powiem, ze wstałam rano a bardzo nie chciałam😡 było mi niedobrze jak nie wiem i bolał mnie żołądek. Potem wstał stary. I robił autentycznie wszystko co mógł rano żeby mnie wkurzyć. Ja mu mówię, nie wkurzaj mnie bo jestem przed okresem i Ci zrobię krzywdę a ten dalej mnie drażnił i chodzi i powatarzal „ nie wkurzaj mnie bo jestem 23 dni przed okresem” a jestem 3 dni przed. No tak mnie drażnił. I jeszcze mnie bolą jajniki i podbrzusze w pracy i chce iść spać 😡

Jeszcze wam powiem, ze wstałam rano a bardzo nie chciałam😡 było mi niedobrze jak nie wiem i bolał mnie żołądek. Potem wstał stary. I robił autentycznie wszystko co mógł rano żeby mnie wkurzyć. Ja mu mówię, nie wkurzaj mnie bo jestem przed okresem i Ci zrobię krzywdę a ten dalej mnie drażnił i chodzi i powatarzal „ nie wkurzaj mnie bo jestem 23 dni przed okresem” a jestem 3 dni przed. No tak mnie drażnił. I jeszcze mnie bolą jajniki i podbrzusze w pracy i chce iść spać 😡
Ja to w ogóle mam taką teorie że mój stary ma okres emocjonalny wtedy jak ja mam zwykły. Bo nigdy nie zachowuje się tak wkurzająco jak właśnie w mój okres. I to naprawdę nie chodzi o to że ja jestem rozdrażniona tylko on jest inny🤷‍♀️ i doszłam do tego przez to, że po naszych 8 latach znajomości mamy jakieś porozumienie duchowe, np zaczynam o czymś myśleć ale się nie odzywam a on w tym czasie zaczyna ten sam temat!!! Więc skoro możemy mieć ustawione fale mózgowe to pewnie fale hormonalne też 😄

Ja to w ogóle mam taką teorie że mój stary ma okres emocjonalny wtedy jak ja mam zwykły. Bo nigdy nie zachowuje się tak wkurzająco jak właśnie w mój okres. I to naprawdę nie chodzi o to że ja jestem rozdrażniona tylko on jest inny🤷‍♀️ i doszłam do tego przez to, że po naszych 8 latach znajomości mamy jakieś porozumienie duchowe, np zaczynam o czymś myśleć ale się nie odzywam a on w tym czasie zaczyna ten sam temat!!! Więc skoro możemy mieć ustawione fale mózgowe to pewnie fale hormonalne też 😄
U nas z tematem jest to samo, albo jak coś oglądamy tow tym samym momencie ten sam komentarz, czy spostrzeżenia, ale on mnie drażni bi lubi, sprawia mu to radość i ma banan na ustach 🤣

Ej z tym myśleniem to też tak mamy :D nie wiem, nawet ostatnio myślałam, że może by trawę skosil wtedy i wtedy i 2 sekundy później mówi "a może bym we wtorek skosil tą trawę..." :D

@Alabama89 daj znać jak pierwszy dzień w pracy :)
Póki co dotarłam, mieliśmy lekki poślizg czasowy i tym sposobem przebierałam się i malowałam w aucie bo było mi już szkoda czasu żeby jechać jeszcze do mieszkania 😂
Na mailu mam 820 nieodczytanych wiadomości. Ale na szczęście idąc do swojego biura (którego mnie nikt nie pozbawił a nad tym również się zastanawiałam:D) nikogo nie spotkałam. Zgodnie z Waszymi sugestiami - jestem odjebana jak stóż w Boże ciało 😂 tak aktualnie to nawet nie wiem od czego zacząć. Najchętniej od kawy ale wtedy mogę kogoś spotkać. Ale jestem dziś odważna i dobrze naładowana! Wiec chyba jednak ide po kawę ;)

Póki co dotarłam, mieliśmy lekki poślizg czasowy i tym sposobem przebierałam się i malowałam w aucie bo było mi już szkoda czasu żeby jechać jeszcze do mieszkania 😂
Na mailu mam 820 nieodczytanych wiadomości. Ale na szczęście idąc do swojego biura (którego mnie nikt nie pozbawił a nad tym również się zastanawiałam:D) nikogo nie spotkałam. Zgodnie z Waszymi sugestiami - jestem odjebana jak stóż w Boże ciało 😂 tak aktualnie to nawet nie wiem od czego zacząć. Najchętniej od kawy ale wtedy mogę kogoś spotkać. Ale jestem dziś odważna i dobrze naładowana! Wiec chyba jednak ide po kawę ;)
Smigaj po kawę, bo do takiej lektury jest niezbędna 😅

Smacznej kawusi ❤️

Jeju jakie to prawdziwe, nigdy o tym nie mówię, co by mnie za wariatkę nie uznali ale my z mężem też czujemy taką więź. Do tego stopnia, że czasem potrafimy do siebie dzwonić w tym samym czasie 😳 mamy ochotę na te same posiłki w danych okolicznościach, dniach i w ogóle jestem mega szczęściarą, że go mam. Wystarczy krótki look i bez słów wiemy o co kaman 🙃
Ps. I zdradzę Wam sekret, my zawsze walimy prosto z mostu, nie używamy słów "domyśl się "- never ever.

reklama
O nie, to moj kocha ten samochód chyba bardziej niz mnie wiec napewno by zauwazyl :D
Mój swoją mazdę chyba też :D
Testujące prosze o rychłe info jak sytuacja
Melduję biel, ale jeszcze kilka dni mam także na lajcie podchodzę :)
A i oczywiście jakiś dziad robił imbę, że się wpycham w kolejkę :D kocham

@LaLaLaKoala na szczęście to był drugi więc jeszcze tylko raz 🙈
Ooo tak, zawsze ta awanti jak się wchodzi przed innymi, ja ostatnio miałam kilka powodów, a to byłam w ciąży, a to krzywa, a to badanie prolaktyny z obciążeniem. A jedno labo przy szpitalu to ma 3 różne kolejki, jedna na NFZ, druga dla płatnych(wchodzi się co 2 osoba) i trzecie że skierowaniem od lekarza zakładowego (wchodzi się co 3osoby) i ostatnio byłam w tej trzeciej grupie, matko jak ludzie się wpychali, przepuściłam 5 bo bym nie miała siły przebicia w tym tłumie :D
Ja ostatnio gdzieś w necie czytałam opowieść, jak to stała kolejka ludzi do paczkomatu, a ziomek sobie otworzył skrytkę aplikacją i też mu zrobił dziad awanti, ze się wpycha xD
O matko, HIT!!! 😂
To ja mam więcej przygód ale może też dlatego, że prawo jazdy już jakiś czas.
Kiedyś wieczorem podjechałam na stację po piwo. Nie tankowałam więc zaparkowałam przed samym wejściem Kupiłam piwo i wychodze ze stacji a auto stoi w innym miejscu. Myśle sobie, ale ja chyba tu nie parkowałam 🤷‍♀️ no ale podchodzę i otwieram pilotem a tu nie działa. No to mówię baterie poszły i próbuję kluczykiem. Też nie działa. Patrzę a to nie moje auto bo fotelik dziecięcy w środku.. I mówie ku...a w 3 minuty mi auto ukradli.. No i się rozglądam po tej stacji i widze moje auto 20 metrów dalej w choinkach 😂😂 Zapomniałam zaciągnać ręcznego i się stoczył na szczęście pomiędzy dystrybutorami 😂 i się tylko lekko porysował 🙈
My u teściów parkujemy po drugiej str ulicy na parkingu biedronki. I raz przyszła koleżanka do szwagierka i mówi, wiecie co, jakiś samochód się stoczył na parkingu biedry i stoi w połowie na tej drodze wewnętrznej 😂 a ja tak eeee... A jaki miał kolor? Popędziłam w te pędy bo okazało się że to mój 😂 od tamtej pory zawsze zaciągam już ręczny 😂
Mój też! A najbardziej jak wracam po pracy rano do domu, zmęczona i wogóle. A ten ZAWSZE ma taki czepliwy humor jakby specjalnie chciał mnie z rana wkur i się sprzeczamy, a mnie to wprowadza w taki humor że resztę dnia mam zjeb**ą. Wczoraj było to samo! Mówię no pięknie, znów się będziemy kłócić (prawie ciągle od miesiąca) i znów zepsuty humor na resztę dnia. Ale wyjątkowo pierwszy raz przeprosił niedługo po śniadaniu 😊 Bo mówi że on z rana głodny to zły. A ja zmęczona to nie mogę być zła? :p No ale mu szybko wybaczyłam, niech się uczy że tak ma być na przyszłość 😀

Do góry