reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2022

Też właśnie idę na hormony w poniedziałek. Udało mi się uzyskać skierowanie , TSH, prolaktynę, glukozę i insulinę, a LH i FSH doktor powiedziała, że nie ma podstaw, bo mam regularne okresy. Ciekawe..
Ja TSH robię regularnie i mam to pod kontrolą. Dostałam skierowanie na Estradiol, FSH, LH, Prolaktynę i Prolaktynę po obciążeniu MCP. Z jednej strony dobrze jakby wszystko było w normie ale z drugiej już bym wolała, żeby się okazało co jest nie tak, żeby można było jakoś działać. Jakiejś załamki dzisiaj dostałam, głupia myślałam, że to tak szybko pójdzie...

reklama
U mnie z kolei 30dc. Czekam na @. Jeszcze mam jakąś nadzieję ale robiłam testy w 27 i 29dc i były negatywne więc raczej nic z tego. Dostałam skierowanie na jakieś badania hormonalne, ale muszę je zrobić pomiędzy 3, a 5 dc więc czekam.
u mnie niby 13-14 dpo, ale robiłam testy wczoraj i przedwczoraj oba negatywne. Nie wiem czy jest jeszcze szansa, ze może w tym cyklu zobaczę 2 kreski.. jutro zrobię jeszcze jeden test, chyba, ze @ przyjdzie

Ja TSH robię regularnie i mam to pod kontrolą. Dostałam skierowanie na Estradiol, FSH, LH, Prolaktynę i Prolaktynę po obciążeniu MCP. Z jednej strony dobrze jakby wszystko było w normie ale z drugiej już bym wolała, żeby się okazało co jest nie tak, żeby można było jakoś działać. Jakiejś załamki dzisiaj dostałam, głupia myślałam, że to tak szybko pójdzie...
Chyba każda z nas ma takie wrażenie, że się wydawało, że od razu się uda. Ja w pierwszym cyklu starań po owulacji na imprezie już nie piłam drinka, bo napewno jestem w ciąży... ta.

u mnie niby 13-14 dpo, ale robiłam testy wczoraj i przedwczoraj oba negatywne. Nie wiem czy jest jeszcze szansa, ze może w tym cyklu zobaczę 2 kreski.. jutro zrobię jeszcze jeden test, chyba, ze @ przyjdzie
Mi został jeszcze jeden test więc zrobię w niedzielę może. Trzymam kciuki za nas obie :)

Hej
A ja sie zastanawiam co tak cicho na staraczkach a tym czasem nowy watek jest 😜
Moze jestem wyjatkiem ale Ja lubie lewatywę 😁 raz na czas- tak raz na 2 miesiace sama sobie robie(sa gotowe roztwory do kupienia w aptece )
A tak poza tym to mam 37 lat
Staraczką jestem teoretycznie od czerwca 2020.
Za mna laparoskopia oba drożne jajowody
I histeroskopia bez żadnych patologii
Po laparoskopii zdiagnozowano u mnie endometrioze.
Obecnie na lewym jajniku mam torbiel endometrialną pokaznych rozmiarów startowalam z 7x8 cm( teraz jest troche mniejsza poniewaz Lekarz wprowadzil mnie w stan farmakologicznej menopauzy 😁

Ja kiedyś brałam
Dostalam wlasnie zlecenie od 16dc brac no i ok, będę brac, ale oczywiscie przeczytałam jakiś czas temu tu na forum 🙈🙈 ze moze to blokować owulacje jesli występuje po 16dc? Lekarz nie odbiera 😁 ma już weekend 😁 a mi głowa paruje 😁 ktoś coś wie na ten temat?

reklama
Do góry