reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2022

reklama
Czyli mówicie że lepiej koszule niż piżamę dwuczęściowa ? 🤔 Bo ja właśnie muszę pojechać sobie kupić że dwie koszule albo piżamy bo w domu śpię po prostu w dużych t-shirtach
Generalnie na oddziale ginekologicznym raczej lepiej mieć koszulę niż piżamę ze spodniami, bo trochę łatwiej się rozebrać do badania ;). Także koszule nocne brzmią bardziej przyszłościowo w razie potrzeby bycia w takim szpitalu w przyszłości :p.

Boże 😱😱 Lewatywa weźcie wychodzi na to że czekają mnie dni pełne niespodzianek 😱😂
Ja nie miałam lewatywy ;)
Ale tak jak pisałam - lekarz kazał mi być na diecie i dzień przed laparo dostałam lek na przeczyszczenie 💩 (ten lek to jeszcze jedna rzecz, która słabo wspominam bo smakował jak mydło z cukrem 😬)

Zdecydowanie lepiej mieć koszule niż piżamę.

Lepsza lewatywa niż picie mydła [emoji123]
Ja nie miałam lewatywy ;)
Ale tak jak pisałam - lekarz kazał mi być na diecie i dzień przed laparo dostałam lek na przeczyszczenie [emoji90] (ten lek to jeszcze jedna rzecz, która słabo wspominam bo smakował jak mydło z cukrem [emoji51])

Zdecydowanie lepiej mieć koszule niż piżamę.

Tak czy tak to jest minimum 3 doby.
W pierwszej dobie przyjęcie na czczo i badania plus konsultacja z anestezjologiem.
Drugi laparoskopia i ten dzień najczęściej spędza się na sali pooperacyjnej.
I ostatni dzień wypis jeśli już będziesz na chodzie, a jeśli nie to na kolejny
Ja przyjechałam w szpitala w czwartek na laparo, w tym samym dniu był zabieg ok 14 i w piątek rano o 10 już miałam wypis 😄 Może zapytaj w szpitalu ile dni planowo się jest? Lewatywy też nie miałam tylko dostałam tabletkę na przeczyszczenie chyba dzień wcześniej albo w czwartek z rana ale do polkniecia więc nic nie czułam. I od rana tylko woda do 12 później już nic.

Postanowiłam, że w tym cyklu będziemy już działać. Nie liczę że się uda za pierwszym razem ale nie chce dłużej czekać. Testowanie wypada na koniec roku także zobaczymy czy będę pić szampana w sylwestra czy mleko 😂

Boże [emoji33][emoji33] Lewatywa weźcie wychodzi na to że czekają mnie dni pełne niespodzianek [emoji33][emoji23]

Niektóre dziewczyny piją specjalny płyn - ujowe to okrutnie i na mnie średnio podziałało. Lewatywy się bałam jak cholera, a to piękna rzecz [emoji16] ze względów praktycznych jednak koszula i majty rewelacja na drogę z zabiegowego do WC [emoji23] koleżanka miała piżamę ze spodniami i szła z ręka w dupie i spodniami na połowie pośladków korytarzem, wiec… No polecam koszule [emoji16] poza tym mnie drażniły spodnie w miejscu szwów na początku, wiec koszula tu miała kolejny plus. W zasadzie miała same plusy.

reklama
Ej to ja miałam komfortowo nigdzie nie szlam.
Pani pielęgniarka wziela mnie do dużej łazienki, dała kartkę ze nieczynne i nie wchodzić. Wsadziła rurkę w dupe, płyn leciał z 10 sekund wyjela i se poszła [emoji23]
Niektóre dziewczyny piją specjalny płyn - ujowe to okrutnie i na mnie średnio podziałało. Lewatywy się bałam jak cholera, a to piękna rzecz [emoji16] ze względów praktycznych jednak koszula i majty rewelacja na drogę z zabiegowego do WC [emoji23] koleżanka miała piżamę ze spodniami i szła z ręka w dupie i spodniami na połowie pośladków korytarzem, wiec… No polecam koszule [emoji16] poza tym mnie drażniły spodnie w miejscu szwów na początku, wiec koszula tu miała kolejny plus. W zasadzie miała same plusy.

Do góry