reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2022

reklama
Czyli mówicie że lepiej koszule niż piżamę dwuczęściowa ? 🤔 Bo ja właśnie muszę pojechać sobie kupić że dwie koszule albo piżamy bo w domu śpię po prostu w dużych t-shirtach
Generalnie na oddziale ginekologicznym raczej lepiej mieć koszulę niż piżamę ze spodniami, bo trochę łatwiej się rozebrać do badania ;). Także koszule nocne brzmią bardziej przyszłościowo w razie potrzeby bycia w takim szpitalu w przyszłości :p.

Boże 😱😱 Lewatywa weźcie wychodzi na to że czekają mnie dni pełne niespodzianek 😱😂
Ja nie miałam lewatywy ;)
Ale tak jak pisałam - lekarz kazał mi być na diecie i dzień przed laparo dostałam lek na przeczyszczenie 💩 (ten lek to jeszcze jedna rzecz, która słabo wspominam bo smakował jak mydło z cukrem 😬)

Zdecydowanie lepiej mieć koszule niż piżamę.

Lepsza lewatywa niż picie mydła [emoji123]
Ja nie miałam lewatywy ;)
Ale tak jak pisałam - lekarz kazał mi być na diecie i dzień przed laparo dostałam lek na przeczyszczenie [emoji90] (ten lek to jeszcze jedna rzecz, która słabo wspominam bo smakował jak mydło z cukrem [emoji51])

Zdecydowanie lepiej mieć koszule niż piżamę.

Tak czy tak to jest minimum 3 doby.
W pierwszej dobie przyjęcie na czczo i badania plus konsultacja z anestezjologiem.
Drugi laparoskopia i ten dzień najczęściej spędza się na sali pooperacyjnej.
I ostatni dzień wypis jeśli już będziesz na chodzie, a jeśli nie to na kolejny
Ja przyjechałam w szpitala w czwartek na laparo, w tym samym dniu był zabieg ok 14 i w piątek rano o 10 już miałam wypis 😄 Może zapytaj w szpitalu ile dni planowo się jest? Lewatywy też nie miałam tylko dostałam tabletkę na przeczyszczenie chyba dzień wcześniej albo w czwartek z rana ale do polkniecia więc nic nie czułam. I od rana tylko woda do 12 później już nic.

Postanowiłam, że w tym cyklu będziemy już działać. Nie liczę że się uda za pierwszym razem ale nie chce dłużej czekać. Testowanie wypada na koniec roku także zobaczymy czy będę pić szampana w sylwestra czy mleko 😂

Boże [emoji33][emoji33] Lewatywa weźcie wychodzi na to że czekają mnie dni pełne niespodzianek [emoji33][emoji23]

Niektóre dziewczyny piją specjalny płyn - ujowe to okrutnie i na mnie średnio podziałało. Lewatywy się bałam jak cholera, a to piękna rzecz [emoji16] ze względów praktycznych jednak koszula i majty rewelacja na drogę z zabiegowego do WC [emoji23] koleżanka miała piżamę ze spodniami i szła z ręka w dupie i spodniami na połowie pośladków korytarzem, wiec… No polecam koszule [emoji16] poza tym mnie drażniły spodnie w miejscu szwów na początku, wiec koszula tu miała kolejny plus. W zasadzie miała same plusy.

reklama
Ej to ja miałam komfortowo nigdzie nie szlam.
Pani pielęgniarka wziela mnie do dużej łazienki, dała kartkę ze nieczynne i nie wchodzić. Wsadziła rurkę w dupe, płyn leciał z 10 sekund wyjela i se poszła [emoji23]
Niektóre dziewczyny piją specjalny płyn - ujowe to okrutnie i na mnie średnio podziałało. Lewatywy się bałam jak cholera, a to piękna rzecz [emoji16] ze względów praktycznych jednak koszula i majty rewelacja na drogę z zabiegowego do WC [emoji23] koleżanka miała piżamę ze spodniami i szła z ręka w dupie i spodniami na połowie pośladków korytarzem, wiec… No polecam koszule [emoji16] poza tym mnie drażniły spodnie w miejscu szwów na początku, wiec koszula tu miała kolejny plus. W zasadzie miała same plusy.

Do góry