reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2022

AB9100BA-0924-48A4-954B-44DED647E6B3.jpegC6F151E5-D4D3-401C-BF2C-4D08DBA5C29C.jpeg793A5FC8-D061-45D9-A4D6-BEB547F41078.jpegB81B7C2C-4669-41A2-A1CE-029D0F159F4C.jpeg
41F2CF1C-93BA-449A-82B5-513674302155.jpeg

Pozdrowienia dla wszystkich kocich i psich mam!

Kroliczkowych! Kawiowych! Chomiczych! Mysich a nawet Jaszczurzych i innych zwierzątkowych! Pamiętajcie! Nieważne na ilu łapkach czy nogach poruszają się Wasze dzieci kochają Was mocno i są z Was dumne :)!

reklama
W niedziele mama zaprosiła mnie i siostrę na obiad z okazji dnia matki. Dałyśmy jej prezent+ kartkę z osobistymi/wzruszającymi życzeniami. W trakcie czytania zaczęła płakać, my oczywiście tez 😂 Ale w tej całej akcji która trwała maks 20 sekund pomyślałam, że zrobiłabym wszystko żeby mieć kiedyś takie wspomnienie z moim dzieckiem. Wiec na dwój sposób mnie ten dzień tez dotknął
Ja mojej przedwczoraj pokazałam wzór zaproszeń na ślub i tez się popłakała 🤣 mówię jej - kobieto, uspokój się, poczekaj na wesele 🤣 a ona buuuu i buuuuu 😂❤️

U mnie jest tak, ze mamy wynagrodzenie podstawowe + premia uznaniowa, jak idziesz na l4 to nie dostajesz premii, a to jest 75% moich dochodów :) dlatego nie pozwalamy sobie na zwolnienia, jak chorujemy to bierzemy urlopy 🤷🏻‍♀️
U mnie w sumie też się to do tego sprowadza, w stosunku 40/60. I generalnie ja choruję, gdy przychodzi zaplanowany urlop. Moje ciało wie, że ma wolne, i wtedy choruje... No może wyjątkiem covid...

Ja wysłałam mamie pocztę balonową 😍
To moja nie uroniła nawet łzy jak suknie ślubną przymierzalam. Dopiero przy błogosławieństwie :D
Moja tak samo, zero łez, za to taka przyjaciółka rodziny i moja szwagierka i ogólnie rodzina starego w ryk.
My na szczęście nie mieliśmy błogosławieństwa, tzn mieliśmy ale nie takie tradycyjne, ogólnie byliśmy na luzie w sumie 🤣

reklama
W niedziele mama zaprosiła mnie i siostrę na obiad z okazji dnia matki. Dałyśmy jej prezent+ kartkę z osobistymi/wzruszającymi życzeniami. W trakcie czytania zaczęła płakać, my oczywiście tez 😂 Ale w tej całej akcji która trwała maks 20 sekund pomyślałam, że zrobiłabym wszystko żeby mieć kiedyś takie wspomnienie z moim dzieckiem. Wiec na dwój sposób mnie ten dzień tez dotknął
Moja mama właśnie się umawia z koleżankami na spotkanie "50 lat po maturze" :rofl2:. Ja mam w tym roku 20 lat po... :baffled: I tak sobie myślę, że pamiętam, gdy była na swoim dwudziestokilkuleciu właśnie... Miałam wtedy 9 lat... A ja co? W tym samym momencie życiowym i zero dzieci... :oops: Moje koleżanki też planują spotkanie, tylko że od dawna jest to forum wymiany doświadczeń mamuś, więc te z nas, które dzieci nie mają, jakoś ani nie mają ochoty, ani swojego miejsca... snif...

Ostatnia edycja:
Do góry