reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2022

Ja swojego przekonałam do genialnych gaci z h&m.
Oczywiście był przeciwny, a teraz nie umie spać w czymś innym [emoji23]
No mój wlasnie tych luźnych nie lubi, zawsze w tych bardziej obcisłych [emoji24][emoji24] niby mówi że nic go nie uciska i nie jest mu gorąco i mam być spokojna ale jakoś mnie nie przekonuje ...

reklama
Ja swojego przekonałam do genialnych gaci z h&m.
Oczywiście był przeciwny, a teraz nie umie spać w czymś innym [emoji23]
Pokaż jakie to mu kupie 😄😄

Mój śpi w takich, o:
Screenshot_20220109-135827_Zalando.jpg

Zróbcie badania, a jak coś to nie ma zmiłuj. Kobiety się kłują, dają oglądać z każdej strony, myślą za wszystkich, więc co to za poświęcenie zmiana gaci. Ale póki co to bez presji.
Ja wiem ze jak trzeba będzie to zmieni. Ale bardzo chciałabym uniknąć badań... jakoś wiem że dla faceta to trochę ciężki temat. Narazie łyka witaminy które mu kupiłam i step by step będę z nim rozmawiać na temat badań

Mój na badanie nasienia szedł pół roku 🤣 Dopiero jak mój gin powiedział że bez tych badań mam nie przychodzić bo mnie nie będzie leczyć to w moje urodziny łaskawie poszedł ale od razu zapowiedział że nigdy więcej 🤣 Teraz też go straszę że będzie musiał iść jak się nie uda do wakacji 🙃

Tak, oczywiście my ogólnie bardzo sie wspieramy w tym. Ja i mój mąż jesteśmy zgranym teamem :D usg wszystko dobrze, miał dość niski testosteron, ale już podbity. No wyniki bujają się od tragicznych do takich w miare, no ale ciąży jak nie bylo tak nie ma.
W tym cyklu przyjmujemy system, że seks jest codziennie (zwykle raz na 2-3 dni). Zobaczymy co przyniesie :)
My w okresie okołoowulacyjnym też codziennie, aczkolwiek wychodziło różnie, najczęściej max 3 dni pod rząd, bo ja nie dawałam rady... A czasem z dniem przerwy. Rok temu tak się udało i tego się trzymam, gin też tak zaleca. Teraz jestem po pierwszej stymulacji i chciałam w 100% to wykorzystać i jakimś cudem udało się 4 dni pod rząd, jestem z siebie dumna :D No i pełna nadziei :p
zdziwiło mnie to ze jajniki mnie ból… a chusteczka co ma być to bedzie
Mnie w poprzednim cyklu zabolał jajnik w 8dc tak że mnie zgięło w pół na kilka sek, zwykle owu miałam koło 14dc, poszłam wtedy w 12dc na monitoring a tu dupa, owu była 10dni później tak jak przewidział gin :)

Mój na badanie nasienia szedł pół roku 🤣 Dopiero jak mój gin powiedział że bez tych badań mam nie przychodzić bo mnie nie będzie leczyć to w moje urodziny łaskawie poszedł ale od razu zapowiedział że nigdy więcej 🤣 Teraz też go straszę że będzie musiał iść jak się nie uda do wakacji 🙃
No ja się nie dziwię bo dla mnie też to badanie byłoby niekomfortowe 🤷🏽‍♀️ juz wole fotel ginekologiczny 🤣🤣

Macie jakieś sprawdzone sposoby na mdłości i wymioty? Coś oprócz coli i gorzkiej herbaty. Chyba złapała mnie jakas wirusowka. :(

reklama
Siemano! 😁
U mnie dziś 9dpo i kompletnie nic się nie dzieje, ani w stronę @, ani w drugą stronę 😂 Mam pytanie do mierzących temperaturę... Kiedy macie spadek temperatury na @? Czy to jakieś odgórne wytyczne, czy każdy inaczej? Bo mi pomimo mierzenia tempki drugi cykl, jeszcze nie było dane sprawdzić jak i kiedy spada mi temperatura 🤣
Ja mam zwykle spadek w tym samym dniu w którym dostaje krwawienie :) bardzo rzadko mam już dzień wcześniej spadek - wtedy przeważnie okres dostaje następnego dnia z samego rana. Ale wydaje mi się, że u każdej może być inaczej i dopiero kilkumiesięczna obserwacja da odpowiedź na to pytanie.

Do góry