reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2022

Siemano! 😁
U mnie dziś 9dpo i kompletnie nic się nie dzieje, ani w stronę @, ani w drugą stronę 😂 Mam pytanie do mierzących temperaturę... Kiedy macie spadek temperatury na @? Czy to jakieś odgórne wytyczne, czy każdy inaczej? Bo mi pomimo mierzenia tempki drugi cykl, jeszcze nie było dane sprawdzić jak i kiedy spada mi temperatura 🤣
u mnie spadała rano w dzień spodziewanej miesiączki 😊

reklama
ojej codziennie ze słabszym nasieniem to nie wiem. Ale możecie spróbować :) My ogólnie tak od 8dc co 2-3 dni, a jak się pojawia śluz płodny to z 4-5 dni pod rząd, potem już mi się śluz zmienia i odpuszczamy, może w tym błąd, że powinniśmy dobijać.
No system co 2-3 dni nie dziala, więc próbujemy inaczej :D nie mamy nic do stracenia..

ojej codziennie ze słabszym nasieniem to nie wiem. Ale możecie spróbować :) My ogólnie tak od 8dc co 2-3 dni, a jak się pojawia śluz płodny to z 4-5 dni pod rząd, potem już mi się śluz zmienia i odpuszczamy, może w tym błąd, że powinniśmy dobijać.

Z tego co mi gin mówił to u mnie śluz przed owulacja już się robi gorszy, wiec może nie przestawajcie tak szybko [emoji14]

Testy owu najlepiej robić wieczorem, sprawdz jeszcze ok 20 powinna być druga kreska. U mnie też rąk było że w 6dc dwie mocne ale jeszcze nie pik, w kolejnych dniach testowa słaba i wychodzi na to że owu była dopiero w 24dc jak już trzy opakowania testów owu zużyłam do 13dc i później nie testowalam [emoji1787]

A to akurat zależy. Mi prawie nigdy wieczorem nie wychodzą.

Siemano! [emoji16]
U mnie dziś 9dpo i kompletnie nic się nie dzieje, ani w stronę @, ani w drugą stronę [emoji23] Mam pytanie do mierzących temperaturę... Kiedy macie spadek temperatury na @? Czy to jakieś odgórne wytyczne, czy każdy inaczej? Bo mi pomimo mierzenia tempki drugi cykl, jeszcze nie było dane sprawdzić jak i kiedy spada mi temperatura [emoji1787]

U każdego inaczej. Może spadać przed, może dopiero w trakcie.

Ja już głupieje. Wczoraj robiłam test na owulacje i druga kreska była ledwo widoczna a dzisiaj wogole jej już nie ma. To co już były dni płodne czy jak ?? To mój 8dc
Testy owulacyjne nie będą się robiły coraz ciemniejsze aż do pozytywnego, wtedy by było za łatwo 😂 a tak serio to one wyłapują poziom LH który wytwarza się pulsacyjnie i wykazuje się zmiennością dobową, dlatego powinno się owulaki robić mniej więcej o stałych porach (żeby było wymiernie) i nieraz nawet kilka razy dziennie w przypadku krótkiego piku. Jak masz dużo testów to nie przestawaj ich robić i notuj, może wylapiesz jakiś wzór u siebie :) warto tez chociaż jednorazowo pójść na monitoring i równocześnie robić testy, żebyś miała potwierdzenie na usg czy testy wychodzą Ci prawidłowo, u mnie przy pcos nie wykazywały nic mimo stymulacji, wiec nieraz ta metoda się nie sprawdzi a tanio nie jest :)

reklama
Siemano! 😁
U mnie dziś 9dpo i kompletnie nic się nie dzieje, ani w stronę @, ani w drugą stronę 😂 Mam pytanie do mierzących temperaturę... Kiedy macie spadek temperatury na @? Czy to jakieś odgórne wytyczne, czy każdy inaczej? Bo mi pomimo mierzenia tempki drugi cykl, jeszcze nie było dane sprawdzić jak i kiedy spada mi temperatura 🤣

Mi spada w 2 dc

Do góry