reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2022

Na usg nie bylo widać zadnego wodniaka, a pani doktor sie nagrzebala, myslalam ze zejde😅 ogolnie bardzo dziwna sytuacja i jak to powiedziala w medycynie wszystko mozliwe i ze widzac poprzednie usg az ciezko jej uwierzyc. Gdyby go nie bylo nigdy by nie wpadla ze z jajowodami jest cos nie tak🤷‍♀️ powiedziala ze ciezko jej stwierdzic co to po samym zdj ale moze to ten plyn po owu dal taki obraz 🤷‍♀️zdziwila sie ze dostalam skierowanie na hsg, od razu wypisala na laparo z podejrzeniem tych nieszczesnych wodniakow mimo wszystko. Z wodniakami jest 0 1, jest wodniak = wycinamy jajowod, odchodzi sie juz od usuwania samych wodniakow bo i tak jajowod traci swoje funkcje
Czyli jest nadzieja na dobre zakończenie :)

reklama
Na usg nie bylo widać zadnego wodniaka, a pani doktor sie nagrzebala, myslalam ze zejde😅 ogolnie bardzo dziwna sytuacja i jak to powiedziala w medycynie wszystko mozliwe i ze widzac poprzednie usg az ciezko jej uwierzyc. Gdyby go nie bylo nigdy by nie wpadla ze z jajowodami jest cos nie tak🤷‍♀️ powiedziala ze ciezko jej stwierdzic co to po samym zdj ale moze to ten plyn po owu dal taki obraz 🤷‍♀️zdziwila sie ze dostalam skierowanie na hsg, od razu wypisala na laparo z podejrzeniem tych nieszczesnych wodniakow mimo wszystko. Z wodniakami jest 0 1, jest wodniak = wycinamy jajowod, odchodzi sie juz od usuwania samych wodniakow bo i tak jajowod traci swoje funkcje
Super wieści 😍 To trzymam kciuki za laparo, oby tam też wszystko dobrze wyszło 🍀

Ej słuchajcie bo są na jutro terminy poranne na pobrania i myślę, czy nie zrobić jutro tej krzywej glukozowej.
Powinnam się jakoś secjalnie zachowywać?
A ta glukoza to z nią przychodzą i oni już tam mi to przygotowują?
Dajcie info!
I przygotuj się na mdłości , dla mnie to było nie do zniesienia zwłaszcza, że nic słodkiego nie piję 🙄

@Ladycarooo jak coś to na mnie wypicie glukozy nie zrobiło żadnego wrażenia, jest słodka ale do przeżycia ;)
Inna sprawa ze u mnie w słowniku nie ma za słodkie, ewentualnie za mało :D tak apropo pozdrawiam z nad banoffiee :D

Ale zgadzam się, że warto mieć coś do zjedzenia po badaniu. Mi wynik po 2h wyszedł poniżej 70, chyba 65 czy jakoś tak i jak dojechałam do domu to byłam dosłownie rozstrzęsiona z uwagi na nisko glukozę.

Ja się ze Starym też walczę, żeby jadł więcej warzyw czy innych zdrowych rzeczy, i tak już dużo rzeczy polubił, czasem go muszę oszukać bo jarmuz tylko w formie koktailu, do curry z soczewicy muszę dorzucić kilka krewetek, do pieczonych warzyw indyka itp.
Gdyby nie ja to mam wrażenie, że codziennie jadłby na śniadanie kanapkę z serem żółtym, na obiad pierogi albo kotleta, na kolacje dla odmiany kanapke z serem żółtym, a w miedzy czasie wypił wiadro kawy :D

To brzmi dobrze! Daje nadziej. Trzymam kciuki, żeby się potwierdziła dzisiejsza diagnoza ❤️❤️❤️

apropo rzugania po wypiciu czegoś turbo słodkiego to przypomniało przypomniało mi się jak stary kazał mi pic szklankę wody z mnóstwem soli jak było mi nie dobrze i chciałam zwymiotować. Ja ogólnie kocham sól, dużo sole, a żaden sposób na wywołanie wymiotów u mnie nie działa. No i stary stwierdził, ze to działa na wszystkich. Zrobił mi tą super miksturę i mowi ze idzie ze mną do toalety bo on musi to zobaczyć.
Poszliśmy. Wypiłam. I tak stoimy i pytam go kiedy to ma zadziałać. Popatrzył na mnie jak na diabła, powiedział ze on w to nie wierzy i poszedł. Nie zwymiotowalam.
Nie dziwie się, ze tak na Ciebie popatrzył 😀 ja tez dużo solę ale woda z solą u mnie nie przejdzie, jakieś płukanki na gardło albo elektrolity to dla mnie największa męczarnia 😐 za to wymioty potrafię wywołać niemal na zawołanie, schylę się, napnę brzuch i już 🤣 ot taka zupełnie zbędna umiejetność nabyta właśnie w czasach gimnazjum/liceum kiedy człowiek miał kompleksy i prawie nabawił się zaburzeń odżywiania przez koleżanki ;)

@Mmiiaa kiedy się kładziesz do szpitala? :)

reklama
Ej słuchajcie bo są na jutro terminy poranne na pobrania i myślę, czy nie zrobić jutro tej krzywej glukozowej.
Powinnam się jakoś secjalnie zachowywać?
A ta glukoza to z nią przychodzą i oni już tam mi to przygotowują?
Dajcie info!
Idź, pewka!!! Będziesz miała z baniaka. Normalnie rano idziesz, tylko na czczo. Dają Ci do wypicia glukozę. I trzy wkłucia. Na czczo, po godzinie i po dwóch. Tylko jak wypijesz, to siedzisz kamieniem gorącym, zero ruchu, zero żarcia i zero picia. ;)

Do góry