reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2022

To diagnostyka więc pewnie o 22 🤣 Tylko nie ważne co wyjdzie to jeśli będzie większe niż 0 to muszę powtórzyć bo 24marca miałam wywoływane poronienie i lyzeczkowanie ciąży z 13 tyg więc jeszcze beta może się utrzymywać. Bardziej mnie dziś wynik progesteronu interesuje 😄 Bo nie ogarniam cyklu

reklama
Ej słuchajcie bo są na jutro terminy poranne na pobrania i myślę, czy nie zrobić jutro tej krzywej glukozowej.
Powinnam się jakoś secjalnie zachowywać?
A ta glukoza to z nią przychodzą i oni już tam mi to przygotowują?
Dajcie info!

Ej słuchajcie bo są na jutro terminy poranne na pobrania i myślę, czy nie zrobić jutro tej krzywej glukozowej.
Dajcie info!
A masz skierowanie? Bo u nas nie robią bez skierowania krzywej glukozowej

Ja zawsze kupuje glukozę cytrynowa i na miejscu mieszam z wodą, są też gotowe w aptekach już wymieszane do picia. Oprócz tego że musisz być na czczo to nic więcej. Telefon naładuj bo to dwie godziny siedzenia na dupie 🤣

Ale jeśli my ich nie zjemy to tez umrą na marne, bo przynajmniej na początku nie zamkną rzeźni. Ja uważam ze nie trzeba być wege ale trzeba przynajmniej starać się nie kupować nadmiernie mięsa i w ogole go marnować
Myślę podobnie. Kocham zwierzęta, ale nie będę wege bo mięso mi bardzo smakuje i za bardzo jaram się gotowaniem i różnymi tradycjami kulinarnymi, żeby z niego rezygnować. Za to zależy mi na dobrych warunkach zwierząt na etapie hodowli i możliwie najłagodniejszych warunków śmierci. Druga sprawa to szacunek do mięsa na tyle, żeby nigdy go nie marnować. Kiedyś w jakimś programie na netflixie (możliwe że chef's table) oglądałam program o mężczyźnie, który wychował się na farmie krów i przez dużą część swojego życia miał problem z tym, że piękne zwierzęta które żyją obok niego są zabijane na mięso, a to było tradycją jego rodziny i sam lubił mięsne potrawy. Udało mu się wewnętrznie z tym pogodzić dzięki wykorzystywaniu z tych zwierząt wszystkiego co się dało, opowiadał o wykorzystaniu w potrawach nawet takich części zwierzęcia, które dla wielu z nas byłyby obrzydliwe.

A masz skierowanie? Bo u nas nie robią bez skierowania krzywej glukozowej
No mam, tylko ono wygląda tak i się zastanawiam czy mi uznają :D
283651960_2191875694302661_6408353590471957204_n.jpg

Dajcie info!

Odstęp pomiędzy ostatnim posiłkiem a wypiciem glukozy nie powinien być większy niż 12 godzin i mniejszy niż 8.
Dzień przed badaniem jemy tak jak zawsze bez udawania, że nie jemy słodyczy czy co tam kto lubi zjeść.
W trakcie badania należy siedzieć (w idealnych warunkach leżeć) nie kręcić się, nie zwiedzać przychodni, unikać ogólnie jakiegokolwiek ruchu.
Ja polecam dodatkowo do kompletu zbadać hemoglobine glikowana bo to daje pełny obraz sytuacji.
A co do glukozy to trzeba zadzwonić i zapytać.
Moi endokrynolodzibi diabetolog są zdania, że najlepsza jest glukoza bez żadnego smaku. Nie ma jeszcze wystarczających badań potwierdzających brak wpływu tego smaku na wynik badań. I pomimo, że na 99 % nie zmieni to zbyt wiele to w związku z tym, że badanie jest bardzo obciążające i nie wolno go często powtarzać to lepiej ten raz się po prostu przemęczyć i nie kombinować.

Odstęp pomiędzy ostatnim posiłkiem a wypiciem glukozy nie powinien być większy niż 12 godzin i mniejszy niż 8.
Dzień przed badaniem jemy tak jak zawsze bez udawania, że nie jemy słodyczy czy co tam kto lubi zjeść.
W trakcie badania należy siedzieć (w idealnych warunkach leżeć) nie kręcić się, nie zwiedzać przychodni, unikać ogólnie jakiegokolwiek ruchu.
Ja polecam dodatkowo do kompletu zbadać hemoglobine glikowana bo to daje pełny obraz sytuacji.
A co do glukozy to trzeba zadzwonić i zapytać.
Moi endokrynolodzibi diabetolog są zdania, że najlepsza jest glukoza bez żadnego smaku. Nie ma jeszcze wystarczających badań potwierdzających brak wpływu tego smaku na wynik badań. I pomimo, że na 99 % nie zmieni to zbyt wiele to w związku z tym, że badanie jest bardzo obciążające i nie wolno go często powtarzać to lepiej ten raz się po prostu przemęczyć i nie kombinować.
A jak miałam hemoglobinę glikowaną i wynik jest dobry (sama mówiłaś, ze jest piękny) to musze powtarzać teraz?

reklama
Do góry