reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2022

reklama
to mnie skurczybyk zaskoczył, bo wczoraj wieczorem jasny był 😂 Chociaż dzisiaj z rana jak się obudziłam, to mi śluz leciał jak głupi i się ciągnął 🤣 Ale dziś jestem na wkurwie, wiec to mnie zmyliło 😝 Ostatnio robiłam maraton i ***** to dało, wczoraj były seksy i tak się zastanawiam, czy dzisiaj zrobić przerwę i od jutra znowu jechać z koksem? 🤔
Rob maraton, dacie radę 🤣

Ja myślę, że dużo ważniejsze od przyjmowania metforminy jest dieta z niskim indeksem glikemicznym i ruch. Bo wahania insuliny mają ogromny wpływ na jakość naszego jajeczka. A dieta z niskim ig zapobiega wybuchom insuliny...
A jaką dawkę przyjmujesz? I jeśli nie miałaś badań pod kątem IO to dlaczego masz ją przepisaną?
Nie, nie mam. Po prostu tak się zaczęłam zastanawiać, bo wiele dziewczyn z mojego otoczenia właśnie po tym leku szybko zaszło w ciążę :)
A ja nie wiem czy mam IO, a nie chce na własną rękę iść na krzywą insulinową/glukozową bo to nie jest badanie obojętne dla organizmu.

U mnie dziś na obiad wleci curry z soczewica. Też zaczęliśmy remont i szukam szybkich dań bo mamy tu totalny chaos :D

A ja odwrotnie, inozytol nie rozregulował mi nic, cykle nadal były super regularne ale ja też brałam inozytol o odpowiednim składzie i stosunku mio do d-chiro. Nie mam pcos. Na metforminie zaszłam w pierwszym cyklu. Ale była to CP 🤷🏽‍♀️ jak wrócę do starań to koniecznie wracam do inozytolu z kwasem alfa liponowym
To ja brałam najpierw inofem a potem ten z Aliness polecany tutaj.

reklama
A ja mam takie pytanie. Do osób, które bardziej ogarniają swój cykl. Jesteście w stanie powiedzieć, czy u was ból typu jajniki, skurcze, śluz płodny występuje w tym samym dniu co owu? W sensie ja wiem, ze to jest różnie ale jak z waszych obserwacji wynika? Czy ten największy ból podczas dni płodnych pokrywa się z dniem owu czy np. Występuje przed lub po niej ?
Jak głupie pytanie to Sory 🙈

Do góry