reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2022

reklama
to mnie skurczybyk zaskoczył, bo wczoraj wieczorem jasny był 😂 Chociaż dzisiaj z rana jak się obudziłam, to mi śluz leciał jak głupi i się ciągnął 🤣 Ale dziś jestem na wkurwie, wiec to mnie zmyliło 😝 Ostatnio robiłam maraton i ***** to dało, wczoraj były seksy i tak się zastanawiam, czy dzisiaj zrobić przerwę i od jutra znowu jechać z koksem? 🤔
Rob maraton, dacie radę 🤣

Ja myślę, że dużo ważniejsze od przyjmowania metforminy jest dieta z niskim indeksem glikemicznym i ruch. Bo wahania insuliny mają ogromny wpływ na jakość naszego jajeczka. A dieta z niskim ig zapobiega wybuchom insuliny...
A jaką dawkę przyjmujesz? I jeśli nie miałaś badań pod kątem IO to dlaczego masz ją przepisaną?
Nie, nie mam. Po prostu tak się zaczęłam zastanawiać, bo wiele dziewczyn z mojego otoczenia właśnie po tym leku szybko zaszło w ciążę :)
A ja nie wiem czy mam IO, a nie chce na własną rękę iść na krzywą insulinową/glukozową bo to nie jest badanie obojętne dla organizmu.

U mnie dziś na obiad wleci curry z soczewica. Też zaczęliśmy remont i szukam szybkich dań bo mamy tu totalny chaos :D

A ja odwrotnie, inozytol nie rozregulował mi nic, cykle nadal były super regularne ale ja też brałam inozytol o odpowiednim składzie i stosunku mio do d-chiro. Nie mam pcos. Na metforminie zaszłam w pierwszym cyklu. Ale była to CP 🤷🏽‍♀️ jak wrócę do starań to koniecznie wracam do inozytolu z kwasem alfa liponowym
To ja brałam najpierw inofem a potem ten z Aliness polecany tutaj.

reklama
A ja mam takie pytanie. Do osób, które bardziej ogarniają swój cykl. Jesteście w stanie powiedzieć, czy u was ból typu jajniki, skurcze, śluz płodny występuje w tym samym dniu co owu? W sensie ja wiem, ze to jest różnie ale jak z waszych obserwacji wynika? Czy ten największy ból podczas dni płodnych pokrywa się z dniem owu czy np. Występuje przed lub po niej ?
Jak głupie pytanie to Sory 🙈

Do góry