reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki 2022

reklama
Nie wiem czy dobrze was dziewczyny zrozumiałam, ale ja też już nieraz chciałam tu napisać, tylko się bałam reakcji. Nie chcę nikogo urazić, nikomu ująć bólu, ale wydaje mi się, że my, kobiety które nie mamy żadnych dzieci i długo się staramy o swoje pierwsze, często ze stratami, to jest nam dużo gorzej niż kobietom, które już mają i chcą kolejne. Bo np. widok kobiet z dzieckiem nie jest już tak bolące, bo swoje też się ma. A ja np boję się, że nigdy się nie uda. Że nie będę miała żadnych dzieci...
Kiedyś któraś staraczka pisała że dla niej ból jest taki sam bo chęć posiadania 2 dziecka była tak samo silna jak pierwszego. Chociaż na logikę juz jednego człowieczka się ma więc ciężko mi sobie to wyobrazić
Strasznie grubo się robi 😂
Do niedawna naprawdę myślałam, rozumiem ten układ, ale teraz to zaczyna wyglądać jakby cały świat miał obowiązek dawać Ci hajs 😂
Bo ta cała historia jest grubo naciągana i kupy się nie trzyma 😁🤷🏽‍♀️

Mamy na forum naszą własną Alexis 😂

A tak serio, zastanów się @Amka3214 dlaczego chcesz mieć dziecko i jakie wzorce chcesz mu przekazać. Jeśli pieluchy mają ci tylko wypełnić pustkę z braku pracy/ambicji/obowiązków/pasji/nieszczerej relacji z ojcem - to się może źle skończyć i dla ciebie i dla dziecka. Gdybym miała dać ci radę, bez złośliwości, to powinnaś przepracować swoje podejście do życia, rodziny i pomysłu na siebie samą z psychologiem.

reklama
Do góry