reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2022

reklama
Popieram! Kurcze ile bym dała żeby moc sie wylaczyc z pracy na pol roku/rok, wydac hajs na kursy i pozniej tylko ukladac zlote sztabki w domku nad jeziorem😜 ale jakby nie patrzeć motywacja do zarabienia jest tylko jeśli tych pieniedzy sie nie ma, a jesli Amka ma na wszystko to tez nie ma jej sie cos dziwić. Z drugiej strony majac zaplecze finansowe mozna naprawde robic fajne rzeczy i zarabiać 🙂
Powiem mam ze pełno znajomych z grona starego gdzie tez pracują panowie tylko, a ja cóż zmotywowalyscie mnie i będę szukać pracy 🙋🏼‍♀️

Widzę ze tu większość dziewczyn samodzielne podziwiam was dziewczyny ze dajecie radę ze wszystkim 🙋🏼‍♀️
Mi to się wydaje, że ogólnie większość kobiet jest pracujących. W końcu to wspaniały przywilej po latach patriarchatu 😛

Ale swoją drogą ja na przykład w swoim otoczeniu nie znam ani jednej kobiety, która nie pracuje 😱 serio teraz tak myślę i naprawdę nie mam nikogo takiego.

Mi to się wydaje, że ogólnie większość kobiet jest pracujących. W końcu to wspaniały przywilej po latach patriarchatu 😛

Ale swoją drogą ja na przykład w swoim otoczeniu nie znam ani jednej kobiety, która nie pracuje 😱 serio teraz tak myślę i naprawdę nie mam nikogo takiego.
to samo, nie mam żadnej koleżanki ani znajomej, którą facet utrzymuje :p

Moja przyjaciółka mówi a idź do pracy ale wiesz zrobisz jak chcesz jesteśmy w innej sytuacji bo ona musi pracować a ja nie koniecznie ale jednak chce swoją kasę a nie żeby stary czuł się lepszy 🙋🏼‍♀️

Powiem mam ze pełno znajomych z grona starego gdzie tez pracują panowie tylko, a ja cóż zmotywowalyscie mnie i będę szukać pracy 🙋🏼‍♀️
Najpierw pomyśl co byś chciała robić i czy jest coś Ci może Ci w tym pomóc. Jeśli czujesz się gotowa to śmiało, jeśli nie, to nie ma w tym nic złego jeśli najpierw się doszkolisz, tylko zainwestuj ten czas serio w siebie i w swój rozwój. Może np chcesz być instruktorka jogi zamiast iść na etat do korpo ?

reklama
Widzę, że jest temat o pracy i zdałam sobie sprawę, że od 18r.ż. nigdy nie miałam dłuższej przerwy od pracy niż tydzień pomijając oczywiście L4 i urlopy. 😅 I szczerze mówiąc nie wyobrażam sobie nie pracować, nie mieć własnego źródła utrzymania. Od partnera nigdy nie wzięłam ani złotówki. Sama płacę za swoje auto, kupiłam je z własnych pieniędzy, mieszkanie wynajmuje za własne pieniądze. Nigdy nie wzięłam od żadnego faceta nawet grosza, nawet w sumie kiedyś po części jednego utrzymywałam bo nie brałam od niego pieniędzy na jedzenie , mieszkanie itp. Nawet nie jestem w stanie iść na studia bo aktualnie mam na utrzymaniu brata więc potrzebuję pracować na pełen etat i to ciągle przekładam bo pomimo, że partner jest w stanie mnie utrzymać czy mi pomóc to ja nie jestem w stanie od niego brać żadnych pieniędzy bo jestem nauczona, że w życiu można liczyć tylko na siebie. 🤷‍♀️ I wolę zarabiać mniej ale mieć własne pieniądze niż uczyć się i być na utrzymaniu chociażby częściowym partnera. Za dzieci o ile kiedyś będziemy mieć również będziemy płacić po połowie a nie, że on więcej bo zarabia 2x tyle co ja bo ja inaczej nie potrafię żyć jeśli nie jestem na równi z facetem. 😅 Dziwna ze mnie kobieta 😅

Do góry