reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2022

z tarczycą walczy się stosunkowo łatwo bo krótki czas brania leków i robi się ok ale niestety to trochę jak hydra, odetniesz jedną głowę to odrosną trzy, wyprowadzisz ją lekami i wyniki są super a odstawisz tabsy i za miesiąc całość wywalona w kosmos. To niestety długotrwałe leczenie 🤷🏻‍♀️
Wiem bo akurat u mnie w rodzinie sa problemy z tarczyca.. moja mama z niedoczynności przeszła w nadczybnosc po leczeniu.
Zobaczymy. Ten cykl pewnie będę miała bez leków bo ma końcówkę okresu.
Ja mam tak ze nie cierpię siedziec bezczynnie i czekać... a tutaj przy staraniach czekanie to podstawa i mnie az nosi ;)

reklama
Metotreksat podnosi poziom homocysteiny. Czyli jeśli dobrze zrozumiałam to co napisałaś, to jest na odwrot - gdybys nie była po terapii metotreksatem to poziom homo byłby u Ciebie niższy niż jest obecnie.
Czyli teoretycznie zarówno homocysteina jak i b12 nie są złe. Tzn b12 może być lepsza ale chyba homocysteiną nie muszę się martwić.
A b12 byłby wyższy. I ostatnio czytałam wytyczne ptgip żeby po metotreksacie suplementowac 800mg kwasu foliowego i do tego b12 ale już chyba nie podali w jakiej dawce.
Tak w zaleceniach tez niby mam teraz brać podwójna dawkę kwasu foliowego ale nie mam braków wiec narazie zostaję przy 400mg. Co do B12 to zobaczę co mi moja endo zaleci.
Wogole ciekawa jestem czy czegoś się doczepi czy raczej jest ok 🤔

Czyli teoretycznie zarówno homocysteina jak i b12 nie są złe. Tzn b12 może być lepsza ale chyba homocysteiną nie muszę się martwić.

Tak w zaleceniach tez niby mam teraz brać podwójna dawkę kwasu foliowego ale nie mam braków wiec narazie zostaję przy 400mg. Co do B12 to zobaczę co mi moja endo zaleci.
Wogole ciekawa jestem czy czegoś się doczepi czy raczej jest ok 🤔
Myślę że nie musisz się tym przejmować.

reklama
A tak poza tym to zrobiłam dzisiaj pinka i widziałam kreskę ducha. Naprawdę, był duch cienia cienia, im dłużej ja sobie wyobrażałam tym bardziej była widoczna 😂😂

Do góry