reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2022

Jak ja Was rozumiem kobitki 😔 ciężko przechodziłam termin porodu pierwszego poronienia bo drugi ma być na wrzesień i mega sie go boje. Do salonu gdzie pracuje przyszła dziewczyna z technikum na miesiąc praktyk (17 lat) i tak jakoś patrze na jej brzuch i widzę że ciążowy więc zapytałam czy jest. Jak usłyszałam że ona nie wie i nie chce wiedzieć to myślałam że padnę 😭 że od kilku miesięcy nie ma okresu ale testu nie robi i do gina nie idzie, nie dba o siebie i nie widać żeby czuła coś do tej małej istotki, wyszłam z pracy bo nie mogłam tego już słuchać, serce krwawiło na myśl że człowiek stara się, robi wszystko żeby to dzieciątko na wstępie miało już dobrze a taka ma to gdzieś. Niesprawiedliwe

reklama
Dziewczyny ja ogólnie zaczelam robić te testy owulacyjne bo nigdy nie czułam nadchodzącej owulacji i szczerze jestem już zagubiona 😔 wcześniej brałam witaminę d3, kwas foliowy i tyle teraz od pierwszego dnia cyklu dodałam acard, kompleks witaminy B, pregna start i możliwe że zaczęłam czuć owulacje? Według aplikacji powinna być 5.05 ale testy nie wychodziły i sprawdzałam tu jak to powinno wyglądać z testem ale u mnie nie było tego,, pik,, były 2 kreski ale nie identycznie ciemne czy jak to na ulotce jest że ta druga powinna być jaśniejsza i tylko kucie w brzuchu od wczoraj a dzisiaj ta kreska już słabnie 😔 jeśli chodzi o temperaturę to wczoraj już miałam 🤯 w głowie. O 16:00 37,0 a o 20:00 36,4 a dzisiaj 36,8 🤯 Ja już nic nie ogarniam.

Dziewczyny ja ogólnie zaczelam robić te testy owulacyjne bo nigdy nie czułam nadchodzącej owulacji i szczerze jestem już zagubiona 😔 wcześniej brałam witaminę d3, kwas foliowy i tyle teraz od pierwszego dnia cyklu dodałam acard, kompleks witaminy B, pregna start i możliwe że zaczęłam czuć owulacje? Według aplikacji powinna być 5.05 ale testy nie wychodziły i sprawdzałam tu jak to powinno wyglądać z testem ale u mnie nie było tego,, pik,, były 2 kreski ale nie identycznie ciemne czy jak to na ulotce jest że ta druga powinna być jaśniejsza i tylko kucie w brzuchu od wczoraj a dzisiaj ta kreska już słabnie 😔 jeśli chodzi o temperaturę to wczoraj już miałam 🤯 w głowie. O 16:00 37,0 a o 20:00 36,4 a dzisiaj 36,8 🤯 Ja już nic nie ogarniam.
Temperatura mierzona w ciągu dnia pod pachą nic nie mówi. Musiałabyś mierzyć codziennie rano o tej samej porze zaraz po przebudzeniu i bez wychodzenia z łóżka. Termometrem owulacyjnymi czy 2 miejsca po przecinku.

a jaki sens ma mierzenie temperatury w takich godzinach? Takie wahania są całkowicie normalne i pomiar robiony w ten sposób nie ma szans przynieść nic poza ewentualną infekcją.
Temperature mierzy się zawsze o tej samej godzinie, w tym samym miejscu (najlepiej w pochwie) i po minimum 6 godzinach snu, tuż po przebudzeniu bez żadnych aktywności przed pomiarem.

Dziewczyny na tym zdjęciu faktycznie malo widac, ale na teście jest to lepiej widoczne.. pytalam mojego K. I tez mowi ze blada kreskę widac..ale narazie sie nie ciesze, poczekam do poniedziałku i jak nie dostanę okresu to pojade zrobic bete...A wlasnie bete to tylko u ginekologa czy w zwykłej przychodni tez można?
W każdym labolatorium bez skierowania zrobią Ci beta hcg. Wynik zazwyczaj jest tego samego dnia online. Polecam zbadać przy tym poziom progesteronu. Jak dla mnie 3 dni po domniemanym terminie okresu to kreski powinny być mocne. Chyba że owulacja była później ale mimo wszystko byłam 5 razy w ciąży i takie kreski były kilka dni przed terminem @.

a jaki sens ma mierzenie temperatury w takich godzinach? Takie wahania są całkowicie normalne i pomiar robiony w ten sposób nie ma szans przynieść nic poza ewentualną infekcją.
Temperature mierzy się zawsze o tej samej godzinie, w tym samym miejscu (najlepiej w pochwie) i po minimum 6 godzinach snu, tuż po przebudzeniu bez żadnych aktywności przed pomiarem.
Ciemna jestem w tej kwestii 😔 i musze się jeszcze dużo nauczyć. Dobrze że jesteście ❤️

Dziewczyny, bardzo dziekuje za życzenia! My sobie lezymy i zaraz lecimy na żarcie:) wyjazd jest pod znakiem chillu i dobrego jedzenia i popicia, wiec zero spiny :D a i jeszcze wczoraj uprawialismy seks i stary po fakcie mowi 'wszystkiego najlepszego' xD dziś powtorka! Zazraz zaczynam proseka! Kocham Was dzuewczyny!

20220507_113802.jpg

reklama
@Ladycarooo z okazji Twoich urodzin życzę Ci wiary, że wszystko co sie dzieje ma sens, nadziei, która budzi serce i ze świeżą perspektywą pozwoli spojrzeć na to, co już gdzieś przygasło. Wszelkiej pomyślności i promiennego uśmiechu na codzień, trafnych zarządzeń losu, wiary, że wkrótce będzie lepiej, NORMALNIE i bezpiecznie. Zdrowia i spokoju w sercu i w głowie ❤️ Sto lat 🥳🥳🥳🥳

Do góry