reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2022

Jak ja Was rozumiem kobitki 😔 ciężko przechodziłam termin porodu pierwszego poronienia bo drugi ma być na wrzesień i mega sie go boje. Do salonu gdzie pracuje przyszła dziewczyna z technikum na miesiąc praktyk (17 lat) i tak jakoś patrze na jej brzuch i widzę że ciążowy więc zapytałam czy jest. Jak usłyszałam że ona nie wie i nie chce wiedzieć to myślałam że padnę 😭 że od kilku miesięcy nie ma okresu ale testu nie robi i do gina nie idzie, nie dba o siebie i nie widać żeby czuła coś do tej małej istotki, wyszłam z pracy bo nie mogłam tego już słuchać, serce krwawiło na myśl że człowiek stara się, robi wszystko żeby to dzieciątko na wstępie miało już dobrze a taka ma to gdzieś. Niesprawiedliwe

reklama
Dziewczyny ja ogólnie zaczelam robić te testy owulacyjne bo nigdy nie czułam nadchodzącej owulacji i szczerze jestem już zagubiona 😔 wcześniej brałam witaminę d3, kwas foliowy i tyle teraz od pierwszego dnia cyklu dodałam acard, kompleks witaminy B, pregna start i możliwe że zaczęłam czuć owulacje? Według aplikacji powinna być 5.05 ale testy nie wychodziły i sprawdzałam tu jak to powinno wyglądać z testem ale u mnie nie było tego,, pik,, były 2 kreski ale nie identycznie ciemne czy jak to na ulotce jest że ta druga powinna być jaśniejsza i tylko kucie w brzuchu od wczoraj a dzisiaj ta kreska już słabnie 😔 jeśli chodzi o temperaturę to wczoraj już miałam 🤯 w głowie. O 16:00 37,0 a o 20:00 36,4 a dzisiaj 36,8 🤯 Ja już nic nie ogarniam.

Dziewczyny ja ogólnie zaczelam robić te testy owulacyjne bo nigdy nie czułam nadchodzącej owulacji i szczerze jestem już zagubiona 😔 wcześniej brałam witaminę d3, kwas foliowy i tyle teraz od pierwszego dnia cyklu dodałam acard, kompleks witaminy B, pregna start i możliwe że zaczęłam czuć owulacje? Według aplikacji powinna być 5.05 ale testy nie wychodziły i sprawdzałam tu jak to powinno wyglądać z testem ale u mnie nie było tego,, pik,, były 2 kreski ale nie identycznie ciemne czy jak to na ulotce jest że ta druga powinna być jaśniejsza i tylko kucie w brzuchu od wczoraj a dzisiaj ta kreska już słabnie 😔 jeśli chodzi o temperaturę to wczoraj już miałam 🤯 w głowie. O 16:00 37,0 a o 20:00 36,4 a dzisiaj 36,8 🤯 Ja już nic nie ogarniam.
Temperatura mierzona w ciągu dnia pod pachą nic nie mówi. Musiałabyś mierzyć codziennie rano o tej samej porze zaraz po przebudzeniu i bez wychodzenia z łóżka. Termometrem owulacyjnymi czy 2 miejsca po przecinku.

a jaki sens ma mierzenie temperatury w takich godzinach? Takie wahania są całkowicie normalne i pomiar robiony w ten sposób nie ma szans przynieść nic poza ewentualną infekcją.
Temperature mierzy się zawsze o tej samej godzinie, w tym samym miejscu (najlepiej w pochwie) i po minimum 6 godzinach snu, tuż po przebudzeniu bez żadnych aktywności przed pomiarem.

Dziewczyny na tym zdjęciu faktycznie malo widac, ale na teście jest to lepiej widoczne.. pytalam mojego K. I tez mowi ze blada kreskę widac..ale narazie sie nie ciesze, poczekam do poniedziałku i jak nie dostanę okresu to pojade zrobic bete...A wlasnie bete to tylko u ginekologa czy w zwykłej przychodni tez można?
W każdym labolatorium bez skierowania zrobią Ci beta hcg. Wynik zazwyczaj jest tego samego dnia online. Polecam zbadać przy tym poziom progesteronu. Jak dla mnie 3 dni po domniemanym terminie okresu to kreski powinny być mocne. Chyba że owulacja była później ale mimo wszystko byłam 5 razy w ciąży i takie kreski były kilka dni przed terminem @.

a jaki sens ma mierzenie temperatury w takich godzinach? Takie wahania są całkowicie normalne i pomiar robiony w ten sposób nie ma szans przynieść nic poza ewentualną infekcją.
Temperature mierzy się zawsze o tej samej godzinie, w tym samym miejscu (najlepiej w pochwie) i po minimum 6 godzinach snu, tuż po przebudzeniu bez żadnych aktywności przed pomiarem.
Ciemna jestem w tej kwestii 😔 i musze się jeszcze dużo nauczyć. Dobrze że jesteście ❤️

Dziewczyny, bardzo dziekuje za życzenia! My sobie lezymy i zaraz lecimy na żarcie:) wyjazd jest pod znakiem chillu i dobrego jedzenia i popicia, wiec zero spiny :D a i jeszcze wczoraj uprawialismy seks i stary po fakcie mowi 'wszystkiego najlepszego' xD dziś powtorka! Zazraz zaczynam proseka! Kocham Was dzuewczyny!

20220507_113802.jpg

reklama
@Ladycarooo z okazji Twoich urodzin życzę Ci wiary, że wszystko co sie dzieje ma sens, nadziei, która budzi serce i ze świeżą perspektywą pozwoli spojrzeć na to, co już gdzieś przygasło. Wszelkiej pomyślności i promiennego uśmiechu na codzień, trafnych zarządzeń losu, wiary, że wkrótce będzie lepiej, NORMALNIE i bezpiecznie. Zdrowia i spokoju w sercu i w głowie ❤️ Sto lat 🥳🥳🥳🥳

Do góry