reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2022

Rzucicie okiem na wyniki mojego starego? Jeszcze jeden wynik ma przyjść w tygodniu, ogólnie chyba jest przyzwoicie tylko to wiązanie kwasem mnie martwi i obecność przeciwciał, ale czy słusznie? 🤔

Załączniki

• C577AB30-CAB6-49CA-B21B-9D42785C6F09.jpeg
    C577AB30-CAB6-49CA-B21B-9D42785C6F09.jpeg
    37,4 KB · Wyświetleń: 77
  • 1EB7647E-0D9F-4765-9657-1E392D5B091D.jpeg
    1EB7647E-0D9F-4765-9657-1E392D5B091D.jpeg
    41,9 KB · Wyświetleń: 81
  • CC75904A-3B4C-4728-9F90-6C3C5C41C111.jpeg
    CC75904A-3B4C-4728-9F90-6C3C5C41C111.jpeg
    57,7 KB · Wyświetleń: 79
  • 3351B851-A40B-4092-B0A3-2AACDAE237C0.jpeg
    3351B851-A40B-4092-B0A3-2AACDAE237C0.jpeg
    67,6 KB · Wyświetleń: 80
  • ABB58B2B-5F08-4CDB-820F-B68834573A0F.jpeg
    ABB58B2B-5F08-4CDB-820F-B68834573A0F.jpeg
    92,8 KB · Wyświetleń: 73
reklama
Mój tez bedzie musial wkoncu iść na to badanie a broni się nogami rękami...😤 ile płaciliście za badanie nasienia? Cos dodatkowo trzeba mówić by wykonali czy wszystkie parametry będą w wyniku?

na większości się nie znam, ale lepkość za duża

No i PH jest wysokie. Miał kiedyś usg?
Patrzyłam właśnie na tę lepkość ale nie umiem znaleźć w necie nic konkretnego na ten temat. Usg miał robione rok temu i wszystko było ok.
Mój tez bedzie musial wkoncu iść na to badanie a broni się nogami rękami...😤 ile płaciliście za badanie nasienia? Cos dodatkowo trzeba mówić by wykonali czy wszystkie parametry będą w wyniku?
My za pakiet ten co powyżej płaciliśmy 850zl, ale to nie są badania podstawowe, podstawowe to te gdzie jest ocena mikro i makroskopowa, za te dodatkowe mar, wiązanie kwasem itd trzeba dopłacić.

Dziewczyny dostałam wyniki badań na chlamydie i ureoplasma i ureoplasma mam pozytywny.
Lekarz mówił, że to może mieć wpływ, macie jakieś doświadczenia z tą bakterią?
Czytam w necie bo wizyta dopiero 19.05 ale wiecie jak z wujkiem Google 😜
Miłej soboty ! Buziaki 😘

Ogólnie ta osoba (nie chcę pisać wprost bo łatwo by można było skojarzy fakty jakby ktoś tu przypadkiem znał) nie wie, że byłam w ciąży, że było CP i pocieszam się tym, że mówi mi o tym teraz, a nie w styczniu bo teraz jest ciężko, a wtedy to nie wiem jakbym to przeżyła :(

Ja się łapię na tym na maksa, muszę poruszyć ten temat na terapii bo zamiast chyba być lepiej to jest gorzej. Zdarza mi się myśleć, który to byłby tydzień, co bym w związku z tym robiła. Eh ... ładna pogoda w Wawie, a ja najchętniej bym przepłakała cały dzień
Bardzo to przykre, u mnie koleżanka z pracy zaszła w ciążę w tym samym czasie, termin miała tydzień przede mną i była już w firmie z bobasem.. ogólnie zaliczyli z chłopakiem wpadkę, a jak słuchałam, że wakacje ma z głowy, że nawet na rower nie wyjdzie to miałam ochotę trzasnąć ją w łeb... Po prostu wstałam i wyszłam z socjalnego... Wszystkie koleżanki wiedziały też o mojej ciąży i stracie.. Część rozumie, ale są takie co twierdzą, że zazdroszczę. Tak, to prawda, zazdroszczę w pozytywnym sensie! Ale nigdy, przenigdy nie życzyłam nikomu źle ( a takie plotki też były żeby koleżanka ze mną nie gadała bo ją urzeknę) kur...a co za ciemnogród.. I tak jak i Wy, mam wrażenie, że to już za mną i umiem żyć normalnie a potem bach... siedzę i myślę jak by mój skarb wyglądał, w święta w kościele trafiliśmy na chrzty i niestety też mi łzy poszły bo gdybym urodziła w marcu to chrzciny spokojnie w kwietniu mogły by być i od nowa spirala myślenia... Przepraszam, że takie długie te moje wypociny ale chyba też potrzebowałam się wyżalić..💔

reklama
Dziewczyny a jeśli na tescie zanika 2 kreska i nie było tego,, pik,, to znaczy że mogło nie dojść do owulacji?

Do góry