reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2022

reklama
Ja niedawno miałam sono hsg, jak coś to pytaj :)
bez znieczulenia miałaś, tak?
Ja czekam na @ i będę dzwonic umawiać termin czyli gdzies pewnie w połowie maja. Dzwonilam wczoraj do kliniki i 1200 bez znieczulenia a jeśli się chce to można ze znieczuleniem i wtedy 650 zł dodatkowo plus jakies jeszcze dodatkowe badania. I zaczelam się zastanawiać czy to znieczulenie jest niezbędne czy da sie wytrzymać bez?

bez znieczulenia miałaś, tak?
Ja czekam na @ i będę dzwonic umawiać termin czyli gdzies pewnie w połowie maja. Dzwonilam wczoraj do kliniki i 1200 bez znieczulenia a jeśli się chce to można ze znieczuleniem i wtedy 650 zł dodatkowo plus jakies jeszcze dodatkowe badania. I zaczelam się zastanawiać czy to znieczulenie jest niezbędne czy da sie wytrzymać bez?
Miałam bez znieczulenia, szczerze to nawet nikt mi nie proponował... i tak jak pisałam wyżej, dla mnie to badanie było mega lajtowe, bolało jak na okres, po czułam się zupłenie normalnie, nawet nie plamiłam za bardzo. Ja w klinice leczenia nieplodnosci zapłaciłam 950 zł.

mi powiedział gin ze jeśli chodzi o niepłodnośc i jakiekolwiek kroki to bez tych badań ani rusz. Co do partnera to chyba tylko w przypadku gdy okaże sie ze coś z wymazów wyjdzie. Ja mam już wyniki i czysto.
Zastanawiam się czy czasem nie mam któregoś z tego paskudztwa,bo mam częste infekcje intymne i w dodatku częstomocz co chwilę robię siku i mam też w kolanach stan zapalny ( przy zginaniu mi mocno przeskakuje i czasem boli ). Szkoda,że mój ginekolog o tym nie wspominał w ogóle a 20go robiłam cytologię płynną i z tego wymazu właśnie też można było pewnie zrobić chlamydie,mycoplazma i ureaplasma. Właśnie teraz biorę sumamed i parę dni temu zaaplikowałam gynazol.

Miałam bez znieczulenia, szczerze to nawet nikt mi nie proponował... i tak jak pisałam wyżej, dla mnie to badanie było mega lajtowe, bolało jak na okres, po czułam się zupłenie normalnie, nawet nie plamiłam za bardzo. Ja w klinice leczenia nieplodnosci zapłaciłam 950 zł.
no mnie właśnie gin o żadnym znieczuleniu nie mówił. I tak zaczelam drążyć temat i coś o tym znieczuleniu pisało. I sie wystraszylam trochę bo nic nie powiedział i byłam ciekawa czy jest do wytrzymania.

reklama
Zastanawiam się czy czasem nie mam któregoś z tego paskudztwa,bo mam częste infekcje intymne i w dodatku częstomocz co chwilę robię siku i mam też w kolanach stan zapalny ( przy zginaniu mi mocno przeskakuje i czasem boli ). Szkoda,że mój ginekolog o tym nie wspominał w ogóle a 20go robiłam cytologię płynną i z tego wymazu właśnie też można było pewnie zrobić chlamydie,mycoplazma i ureaplasma. Właśnie teraz biorę sumamed i parę dni temu zaaplikowałam gynazol.
u mnie też od jakiegos czasu jakieś uplawy się pojawiały i myslalam że mi coś wyjdzie. A wymaz Ok i ten panel również.

Do góry