reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2022

A czemu ma próbować zwalczac dziecko? Masz jakiś głębszy problem? Pytam z ciekawości, bo nie wiem co mogło być przyczyną mojego poronienia
Mi po pierwszym poronieniu lekarz powiedział że ok 50% ciąż ulega poronieniu na wczesnym etapie i jak to pierwszy raz to żeby nie szukać przyczyny. Większość nawet nie wie że była w ciąży a my planujace śledzimy cały cykl więc wiemy już nawet 8dpo że jest ciąża. Niestety u mnie pech chciał że mimo że po pierwszym poronieniu minęło 1.5 roku to trafiła się triploidia ale lekarz mówi że jak odczekam te 3 cykle po lyzeczkowaniu to będę miała takie same szanse na zdrowa ciążę jak wszystkie inne kobiety bez obciążeń.

reklama
To zależy czy masz pcos na przykład, ale u mnie testy wyszły bardzo dobrze i zamówiłam nową partię na ten cykl
Nie mam. Zobacz moje wyniki z 3go dnia cyklu tego miesiąca.

Załączniki

• Screenshot_20220413-121820-832.png
    Screenshot_20220413-121820-832.png
    40,1 KB · Wyświetleń: 69
Bibi89 np w grudniu miałam USG w 12 DC i był pęcherzyk dominujący 17 mm. A teraz byłam w 10 DC i już pękł. Czyżby faza lutealna tak się zmieniała?

faza lutealna się nie zmienia. Skoro owu będzie szybciej to i okres przyjdzie szybciej

Mam testy owulacyjne,ale nie wiem czy jest sens je robić...
Jest tak jak zazuu mowi. Faza lutealna jest stała. Zobaczysz czy faktycznie okres przyjdzie wczesbiej w tym cyklu. Lekarz tez mógł się pomylić w sumie 🤷🏽‍♀️ Zakładając że owu była może wczoraj możesz za jakieś 6 dni zbadać proga, powinno to potwierdzić lub zaprzeczyć temu co lekarz powiedział. Jak chcesz robić testy to rob ale ja bym chyba w następnym cyklu robiła od poczatku i sprawdziła jak to się pokrywa z monitoringiem

reklama
Jest tak jak zazuu mowi. Faza lutealna jest stała. Zobaczysz czy faktycznie okres przyjdzie wczesbiej w tym cyklu. Lekarz tez mógł się pomylić w sumie 🤷🏽‍♀️ Zakładając że owu była może wczoraj możesz za jakieś 6 dni zbadać proga, powinno to potwierdzić lub zaprzeczyć temu co lekarz powiedział. Jak chcesz robić testy to rob ale ja bym chyba w następnym cyklu robiła od poczatku i sprawdziła jak to się pokrywa z monitoringiem
Dziękuję ☺️ zawsze miesiączkę dostaję tego samego dnia co w kalendarzu. Zobaczymy. Ja ogólnie jestem po prostu zdziwiona,że tak szybko pękł,ale wiem,że są takie przypadki.

Do góry