reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2022

A czemu ma próbować zwalczac dziecko? Masz jakiś głębszy problem? Pytam z ciekawości, bo nie wiem co mogło być przyczyną mojego poronienia
Mi po pierwszym poronieniu lekarz powiedział że ok 50% ciąż ulega poronieniu na wczesnym etapie i jak to pierwszy raz to żeby nie szukać przyczyny. Większość nawet nie wie że była w ciąży a my planujace śledzimy cały cykl więc wiemy już nawet 8dpo że jest ciąża. Niestety u mnie pech chciał że mimo że po pierwszym poronieniu minęło 1.5 roku to trafiła się triploidia ale lekarz mówi że jak odczekam te 3 cykle po lyzeczkowaniu to będę miała takie same szanse na zdrowa ciążę jak wszystkie inne kobiety bez obciążeń.

reklama
To zależy czy masz pcos na przykład, ale u mnie testy wyszły bardzo dobrze i zamówiłam nową partię na ten cykl
Nie mam. Zobacz moje wyniki z 3go dnia cyklu tego miesiąca.

Załączniki

• Screenshot_20220413-121820-832.png
    Screenshot_20220413-121820-832.png
    40,1 KB · Wyświetleń: 72
Bibi89 np w grudniu miałam USG w 12 DC i był pęcherzyk dominujący 17 mm. A teraz byłam w 10 DC i już pękł. Czyżby faza lutealna tak się zmieniała?

faza lutealna się nie zmienia. Skoro owu będzie szybciej to i okres przyjdzie szybciej

Mam testy owulacyjne,ale nie wiem czy jest sens je robić...
Jest tak jak zazuu mowi. Faza lutealna jest stała. Zobaczysz czy faktycznie okres przyjdzie wczesbiej w tym cyklu. Lekarz tez mógł się pomylić w sumie 🤷🏽‍♀️ Zakładając że owu była może wczoraj możesz za jakieś 6 dni zbadać proga, powinno to potwierdzić lub zaprzeczyć temu co lekarz powiedział. Jak chcesz robić testy to rob ale ja bym chyba w następnym cyklu robiła od poczatku i sprawdziła jak to się pokrywa z monitoringiem

reklama
Jest tak jak zazuu mowi. Faza lutealna jest stała. Zobaczysz czy faktycznie okres przyjdzie wczesbiej w tym cyklu. Lekarz tez mógł się pomylić w sumie 🤷🏽‍♀️ Zakładając że owu była może wczoraj możesz za jakieś 6 dni zbadać proga, powinno to potwierdzić lub zaprzeczyć temu co lekarz powiedział. Jak chcesz robić testy to rob ale ja bym chyba w następnym cyklu robiła od poczatku i sprawdziła jak to się pokrywa z monitoringiem
Dziękuję ☺️ zawsze miesiączkę dostaję tego samego dnia co w kalendarzu. Zobaczymy. Ja ogólnie jestem po prostu zdziwiona,że tak szybko pękł,ale wiem,że są takie przypadki.

Do góry