reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2022

Czy 4 mm pęcherzyk to Ok wielkość mając na uwadze Ostatni dzień miesiączki 21 marzec?
a co powiedział lekarz? Rozumiem ze na obecny antykoagulant toczniowy masz właśnie heparyne i acard więc tak naprawdę nic więcej zrobić nie możesz zatem nie rozumiem czemu lekarz Cię straszy 🤔 jasne, że każda ciąża jest obarczona ryzykiem, a taka z dodatkowymi problemami to już w ogóle, ale myślę że nie póki co możesz po prostu spać spokojnie i cieszyć się ciąża

reklama
a co powiedział lekarz? Rozumiem ze na obecny antykoagulant toczniowy masz właśnie heparyne i acard więc tak naprawdę nic więcej zrobić nie możesz zatem nie rozumiem czemu lekarz Cię straszy 🤔 jasne, że każda ciąża jest obarczona ryzykiem, a taka z dodatkowymi problemami to już w ogóle, ale myślę że nie póki co możesz po prostu spać spokojnie i cieszyć się ciąża
No właśnie, żebym się jeszcze nie cieszyła. Eh No nic biorę leki i cóż więcej mogę. Nic. Pozwolę sobie z Wami tu zostać bo jakos mi tu raźniej i wiele z Was znam, a w nowej grupie jeszcze się nie potrafię odnaleźć.

Wbrew pozorom encorton to podobno nie taki cud. A podawany w dużych dawkach nie jest obojętny ani dla matki ani dla płodu. Podobno tylko niewielkie dawki są w miarę bezpieczne. A jeśli konieczne są jakieś duże to z tego co mówiła mi jedna lekarka tylko 3 lekarzy w Polsce zna się na tym ba tyle żeby móc im zaufać. No ale na pewno czasem pomaga.
Myślę, że póki co nie dzieje się nic co byłoby powodem do zmartwień

Hmmm wychodzi na to że masz bardzi długą fazę lutealną w takim razie. Lekarz nic nie powiedział?

Szczerze to żadna. Badania hormonów najlepiej robić w 2-4 dc. Po nieprzespanej nocy mogą byc zaklamane niektore wyniki jak np prolaktyna i mysle ze TSH tez... Nie możesz poszukać jakiegoś labo w sobotę?
Bibi89 np w grudniu miałam USG w 12 DC i był pęcherzyk dominujący 17 mm. A teraz byłam w 10 DC i już pękł. Czyżby faza lutealna tak się zmieniała?

reklama
Do góry