reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2022

Hej! Ja się muszę wyżalić - wysłałam męża na badania nasienia, okazało się ze morfologia 0%… jestem załamana, nie ukrywam. Mąż twierdzi, ze próbka była skąpa bo bardzo niekomfortowo się czuł podczas oddania materiału i miał stresujący tydzień ale czy to może realnie mieć wpływ na ten wynik? Czy jest sens powtórzenie badania w innej klinice? Pocieszcie błagam bo ja mimo, ze jestem 7 dpo to już spisuje ten cykl na straty po zobaczeniu tych wyników 😞
Hmm... No niby mogło się obniżyć ale raczej nie jakoś tragicznie. Ja bym powtórzyła albo jeszcze raz w tej samej lub w innej kinice. Oddawanie nasienia w klinice w sumie w każdej jest trochę niekomfortowe tak przynajmniej twiedził mój mąż no ale mus to mus

reklama
Ja też tych IO i PCOS 🙈 że jaki stosunek? Masz na to jakiś preparat sprawdzony? Ja inofem biorę. Chyba coś się zaczyna dziać w kierunku owu od trzech dni mi testy takie już prawie prawie dodatnie wychodzą 😵😵😵 a tu kłótnia że Starym !!!!!!!! normalnie norma!!! I teraz podwójnie jestem wquwiona ☠️☠️☠️☠️
Tzn ja nie mam PCOS. Mam lekkie IO jedynie. Nic więcej nie mam zdiagnozowanego.
Jeśli chodzi o stosunek to powinien być mio do d-chiro 40:1. Ja mieszkam w Hiszpanii i tutaj takim preparatem jest np.seidivid plus. A jeśli chodzi o suple dostępne w PL to sprawdź sobie na insta 2w1_dietetyka_plodnosci. Ma wyróżnione stories o inozytolach. Wrzucam 2 screeny
Screenshot_20220417-000323_Instagram.jpg
Screenshot_20220417-000451_Instagram.jpg

Hej! Ja się muszę wyżalić - wysłałam męża na badania nasienia, okazało się ze morfologia 0%… jestem załamana, nie ukrywam. Mąż twierdzi, ze próbka była skąpa bo bardzo niekomfortowo się czuł podczas oddania materiału i miał stresujący tydzień ale czy to może realnie mieć wpływ na ten wynik? Czy jest sens powtórzenie badania w innej klinice? Pocieszcie błagam bo ja mimo, ze jestem 7 dpo to już spisuje ten cykl na straty po zobaczeniu tych wyników 😞
Powtórzyć zawsze można o ile są chęci, na siłę go cisnąć żeby teraz szedł spowrotem jeśli by stawał okoniem to bym odpuściła. Wynik jest, może da się to jakoś podnieść i wtedy zrobić ponownie badanie? Chociaż podziwiam każdego na tyle zdeterminowanego faceta, że aż się wziął i poszedł zbadać, bo mój to tylko krew czy hormony są ok i koniec. Jeszcze 2 dni temu chciałam pytać czy jak zrobię test 2 dni przed terminem miesiączki to może coś wyjść, a dzisiaj dostałam w trybie przyspieszonym @ 😒 myślałam, że to po mnie spłynie i jakoś szczególnie się nie wzruszę, w końcu tutaj wiele z was stara się latami, a jako świadoma kobieta wiem, że w ciągu roku są raptem 2 cykle w których wszystko jest na tyle sprzyjające żeby zajść więc nie tak wcale hop siup ale zabolało. 🤷‍♀️

Tzn ja nie mam PCOS. Mam lekkie IO jedynie. Nic więcej nie mam zdiagnozowanego.
Jeśli chodzi o stosunek to powinien być mio do d-chiro 40:1. Ja mieszkam w Hiszpanii i tutaj takim preparatem jest np.seidivid plus. A jeśli chodzi o suple dostępne w PL to sprawdź sobie na insta 2w1_dietetyka_plodnosci. Ma wyróżnione stories o inozytolach. Wrzucam 2 screeny
Zobacz załącznik 1392933Zobacz załącznik 1392934

Ja dzięki temu stories biorę właśnie ten drugi. Ale na efekty muszę czekać do lipca 🙈🤣 bo w ogóle ja znowu zaczęłam brać cześć supli i trochę mam obawy czy to dobrze.

To że bez sensu to wiem, ale ja mam problem z systematycznością więc sobie wymyśliłam że będzie już brać żeby mi do lipca weszło w krew 🤣🙈 ale zastanawiam się czy to nie szkodzi

reklama
Do góry