reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2022

Hej! Ja się muszę wyżalić - wysłałam męża na badania nasienia, okazało się ze morfologia 0%… jestem załamana, nie ukrywam. Mąż twierdzi, ze próbka była skąpa bo bardzo niekomfortowo się czuł podczas oddania materiału i miał stresujący tydzień ale czy to może realnie mieć wpływ na ten wynik? Czy jest sens powtórzenie badania w innej klinice? Pocieszcie błagam bo ja mimo, ze jestem 7 dpo to już spisuje ten cykl na straty po zobaczeniu tych wyników 😞
Hmm... No niby mogło się obniżyć ale raczej nie jakoś tragicznie. Ja bym powtórzyła albo jeszcze raz w tej samej lub w innej kinice. Oddawanie nasienia w klinice w sumie w każdej jest trochę niekomfortowe tak przynajmniej twiedził mój mąż no ale mus to mus

reklama
Ja też tych IO i PCOS 🙈 że jaki stosunek? Masz na to jakiś preparat sprawdzony? Ja inofem biorę. Chyba coś się zaczyna dziać w kierunku owu od trzech dni mi testy takie już prawie prawie dodatnie wychodzą 😵😵😵 a tu kłótnia że Starym !!!!!!!! normalnie norma!!! I teraz podwójnie jestem wquwiona ☠️☠️☠️☠️
Tzn ja nie mam PCOS. Mam lekkie IO jedynie. Nic więcej nie mam zdiagnozowanego.
Jeśli chodzi o stosunek to powinien być mio do d-chiro 40:1. Ja mieszkam w Hiszpanii i tutaj takim preparatem jest np.seidivid plus. A jeśli chodzi o suple dostępne w PL to sprawdź sobie na insta 2w1_dietetyka_plodnosci. Ma wyróżnione stories o inozytolach. Wrzucam 2 screeny
Screenshot_20220417-000323_Instagram.jpg
Screenshot_20220417-000451_Instagram.jpg

Hej! Ja się muszę wyżalić - wysłałam męża na badania nasienia, okazało się ze morfologia 0%… jestem załamana, nie ukrywam. Mąż twierdzi, ze próbka była skąpa bo bardzo niekomfortowo się czuł podczas oddania materiału i miał stresujący tydzień ale czy to może realnie mieć wpływ na ten wynik? Czy jest sens powtórzenie badania w innej klinice? Pocieszcie błagam bo ja mimo, ze jestem 7 dpo to już spisuje ten cykl na straty po zobaczeniu tych wyników 😞
Powtórzyć zawsze można o ile są chęci, na siłę go cisnąć żeby teraz szedł spowrotem jeśli by stawał okoniem to bym odpuściła. Wynik jest, może da się to jakoś podnieść i wtedy zrobić ponownie badanie? Chociaż podziwiam każdego na tyle zdeterminowanego faceta, że aż się wziął i poszedł zbadać, bo mój to tylko krew czy hormony są ok i koniec. Jeszcze 2 dni temu chciałam pytać czy jak zrobię test 2 dni przed terminem miesiączki to może coś wyjść, a dzisiaj dostałam w trybie przyspieszonym @ 😒 myślałam, że to po mnie spłynie i jakoś szczególnie się nie wzruszę, w końcu tutaj wiele z was stara się latami, a jako świadoma kobieta wiem, że w ciągu roku są raptem 2 cykle w których wszystko jest na tyle sprzyjające żeby zajść więc nie tak wcale hop siup ale zabolało. 🤷‍♀️

Tzn ja nie mam PCOS. Mam lekkie IO jedynie. Nic więcej nie mam zdiagnozowanego.
Jeśli chodzi o stosunek to powinien być mio do d-chiro 40:1. Ja mieszkam w Hiszpanii i tutaj takim preparatem jest np.seidivid plus. A jeśli chodzi o suple dostępne w PL to sprawdź sobie na insta 2w1_dietetyka_plodnosci. Ma wyróżnione stories o inozytolach. Wrzucam 2 screeny
Zobacz załącznik 1392933Zobacz załącznik 1392934

Ja dzięki temu stories biorę właśnie ten drugi. Ale na efekty muszę czekać do lipca 🙈🤣 bo w ogóle ja znowu zaczęłam brać cześć supli i trochę mam obawy czy to dobrze.

To że bez sensu to wiem, ale ja mam problem z systematycznością więc sobie wymyśliłam że będzie już brać żeby mi do lipca weszło w krew 🤣🙈 ale zastanawiam się czy to nie szkodzi

reklama
Do góry