reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2022

a jeszcze tak podpytam, czemu obciążenie glukozą może być wykonywane raz na kilka miesięcy ?
Jak ktoś ma problemy z gospodarką węglowodanową to jest to taki duży bat dla niej. Nawet już się pojawiają głosy żeby wykluczyć ja z diagnostyki cukrzycy. Jak wydzielanie trzustkowe juz kuleje to pogarsza się jej funkcjonowanie

reklama
Jak ktoś ma problemy z gospodarką węglowodanową to jest to taki duży bat dla niej. Nawet już się pojawiają głosy żeby wykluczyć ja z diagnostyki cukrzycy. Jak wydzielanie trzustkowe juz kuleje to pogarsza się jej funkcjonowanie

Mój mąż - cukrzyk typu 1 (wyryte w dzieciństwie) nigdy nie robił krzywej więc to chyba nie jest jakieś nowe zalecenie

kurcze w życiu bym się tego nie spodziewała. Moja wiedza medyczna jest na poziomie 0...
generalnie no to umówmy się, że nie my pacjenci powinniśmy te wiedzę mieć tylko lekarze. Ja się o tym dowiedziałam i zaczęłam się interesować dopiero jak się prawie pożegnałam z życie po obciążeniu glukozą. Koleżanki z internetu mi mówiły, że nie powinnam tego badania robić, ale wtedy jeszcze myślałam, że lekarz wie lepiej niż ludzie z neta 😂😂😂 o ja naiwna

No jakbym czytała o swoim 😁 Ogólnie polecany, ale jak czytałam komentarze jak już do niego chodziłam (a znam go bardzo dobrze) to właśnie narzekanie że nastawiony chyba tylko na hajs bo przyjmuje tyleee pacjentek i szybkie i krótkie wizyty. Tylko nie biorą pod uwagę że jak coś się dzieje to zawsze można podjechać, czy szybki monitoring albo cokolwiek i nie odmawia pomocy. A wszystko szybko, bo on taki szybki jest z natury 😃Szybko i dużo gada, może jak ktoś go nie zna to odbiera takie wrażenie, ale wolę takiego niż gbura co się wogóle nie odzywa. A ja często byłam dłużej niż standardowa wizyta i zawsze odpowie na każe pytanie. Haha, teraz moja wypowiedź brzmi jak właśnie opinia w Googlach 😂
Przekopiuj i wklej jako Googlową opinię :-DDD
Nasi lekarze to kopie tej samej wersji :-D
Wiele osób rzeczywiście nie wie o kulisach - wiele razy np. wysyłałam maile czy dzwoniłam do sekretariatu, żeby zadać pytanie, z którym normalnie powinnam przyjść na konsultację (i zapłacić) - i zawsze dostawałam odpowiedź, w ciągu 2-3 godzin. Kiedyś panie mi odpisały: "Dziś środa, więc doktor ma dzień operacji w szpitalu, pewnie jest na bloku, ale wysłałyśmy mu SMSa z Pani pytaniem" - i dostałam odpowiedź po godzinie również! ;-) Czasem trzeba poznać kulisy, by poznać lekarza...

generalnie no to umówmy się, że nie my pacjenci powinniśmy te wiedzę mieć tylko lekarze. Ja się o tym dowiedziałam i zaczęłam się interesować dopiero jak się prawie pożegnałam z życie po obciążeniu glukozą. Koleżanki z internetu mi mówiły, że nie powinnam tego badania robić, ale wtedy jeszcze myślałam, że lekarz wie lepiej niż ludzie z neta 😂😂😂 o ja naiwna
kurcze a jakie były przeciwwskazania u Ciebie do obciążenia glukozą ?

Hej dziewczyny :)
Ostatnio dałam sobie na luz tak jak Wam pisałam, czytam Was ale nie udzielam się bo staram się zajac czymś innym głowę.
Oczywiście nie udało się zajść - czyli bez zmian.
We wt miałam laparoskopie i drożność, jajowody drożne, były jakieś 3 niewielkie ogniska endometriozy które usunęli ale lekarka powiedziała ze to nie jest przyczyna ze bardziej przyczyna immunologiczna, na pewno nie mechaniczna/ fizjologiczna.
Mam wizytę w klinice na wrzesień, a póki co czekam aż wydobrzeje, dostanę miesiączkę i pójdę na kontrole no i będę mogła wrócić do starań.
Także zostaje tu z Wami, będę zaglądać, ściskam Was i 3mam kciuki za dwie kreseczki 😘

Jezu jakie to prawdziwe ...

Screenshot_20220414-231850_Instagram.jpg

reklama
Do góry