reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2022

Ja właśnie siedzę w kolejce do nowego lekarza z kliniki, miałam wejść o 17:20 a tu o 17:45 jeszcze dwie osoby przede mną 🤦🏻‍♀️ Gdyby nie to, ze już zapłaciłam ponad dwie stowy za tę wizytę i stary mi suszy głowę, ze mam się pozytywnie nastawić 🙄 to już dawno bym stad wyszła.
jak to placilas kasę przed wizyta?

reklama
Ja właśnie siedzę w kolejce do nowego lekarza z kliniki, miałam wejść o 17:20 a tu o 17:45 jeszcze dwie osoby przede mną 🤦🏻‍♀️ Gdyby nie to, ze już zapłaciłam ponad dwie stowy za tę wizytę i stary mi suszy głowę, ze mam się pozytywnie nastawić 🙄 to już dawno bym stad wyszła.

I jak po wizycie? Był jakiś konkretny chociaż czy szkoda było na niego czasu?

Ooo to u mojego wiecznie opóźnienia i to dużo większe , ale zawsze stara się przyjąć wszystkie pacjentki w potrzebie, więc zdarzają się często takie poza kolejką. Dlatego zapisuję się zazwyczaj jako jedna z pierwszych, albo ostatnia i przychodzę 30min po czasie, a i tak często czekam. Nawet pani z recepcji raz zadzwoniła że jest opóźnienie i żebym się nie spieszyła. Raz weszłam chyba 1,5h po czasie 🤦‍♀️

Dziś 21 dc. Miałam monitoring w 9,12 i 15 dc. Pomiędzy 12 i 15 dc pecherzyki nie urosły praktycznie w ogóle… 😔zatrzymaly się na wielkości około 18 mm. Od dnia następującego po spodziewanej owu biorę 2x1 duphaston, dostałam tez cyclodynon w ciemno, bo w sumie nie badałam prolaktyny ale doktor twierdzi, że pomoże tez na tsh. Piersi bolą ale rozum mówi, ze szans w tym cyklu brak… 😞

Mój lekarz też ciągle ma opóźnienie.. a kiedyś przyszłam jako pierwsza pacjentka na 8-mą i był punktualnie! Chyba potem nabiera tego spóźnienia... zwłaszcza że przyjmuje osoby poza kolejnością (jak np. ja na dodatkowe USG czy inseminację... :cool2:). Ale najciekawsze jest to, że w opiniach ma ciągle uwagi, że chciałyby dłużej porozmawiać i że wizyta jest za krótka :-) :)

Ooo to u mojego wiecznie opóźnienia i to dużo większe , ale zawsze stara się przyjąć wszystkie pacjentki w potrzebie, więc zdarzają się często takie poza kolejką. Dlatego zapisuję się zazwyczaj jako jedna z pierwszych, albo ostatnia i przychodzę 30min po czasie, a i tak często czekam. Nawet pani z recepcji raz zadzwoniła że jest opóźnienie i żebym się nie spieszyła. Raz weszłam chyba 1,5h po czasie 🤦‍♀️
Ja mam akurat tak, że gabinet jest niedaleko pracy. Gdy kończę np. o 15:45 to spokojnie umawiam wizytę na 15:30 i jeszcze sporo czekam ;-)

I jak po wizycie? Był jakiś konkretny chociaż czy szkoda było na niego czasu?
Dał skierowanie na badanie dla mnie i powtórne dla starego, tym razem rozszerzone o wiązania hialuronem itd. Powiedział, ze po takim czasie staran i w moim wieku to tylko inseminacja i in vitro wchodzi w grę. Mam wrócić za 3tyg z wynikami i będziemy omawiać podejście do iui.

Kiedyś pracowałam z takim doktorkiem, który wiecznie się spóźniał. Ludzie wściekli a on mówił że "na dobrego lekarza się czeka" 🙄🙈 ale coś w tym jest:).

Mój lekarz też ciągle ma opóźnienie.. a kiedyś przyszłam jako pierwsza pacjentka na 8-mą i był punktualnie! Chyba potem nabiera tego spóźnienia... zwłaszcza że przyjmuje osoby poza kolejnością (jak np. ja na dodatkowe USG czy inseminację... :cool2:). Ale najciekawsze jest to, że w opiniach ma ciągle uwagi, że chciałyby dłużej porozmawiać i że wizyta jest za krótka :-) :)
Tutaj problem wynikł chyba na poziomie recepcji, bo zapisywali pacjentki na co 10 min, a wizyty trwały 15-25min każda. Jak wychodziłam to była 18:35 a wchodziła po mnie dziewczyna z 17:30 🤦🏻‍♀️
jak to placilas kasę przed wizyta?
Tak, w tej przychodni tak jest, idziesz do recepcji po karteczkę na wizytę i płacisz z góry 🤷🏻‍♀️ I jeszcze musiałam iść dopłacić bo zrobił mi cytologię 😬

Dał skierowanie na badanie dla mnie i powtórne dla starego, tym razem rozszerzone o wiązania hialuronem itd. Powiedział, ze po takim czasie staran i w moim wieku to tylko inseminacja i in vitro wchodzi w grę. Mam wrócić za 3tyg z wynikami i będziemy omawiać podejście do iui.

Tutaj problem wynikł chyba na poziomie recepcji, bo zapisywali pacjentki na co 10 min, a wizyty trwały 15-25min każda. Jak wychodziłam to była 18:35 a wchodziła po mnie dziewczyna z 17:30 🤦🏻‍♀️

Tak, w tej przychodni tak jest, idziesz do recepcji po karteczkę na wizytę i płacisz z góry 🤷🏻‍♀️ I jeszcze musiałam iść dopłacić bo zrobił mi cytologię 😬
To ile Ty masz lat ze tak powiedział?

No jakbym czytała o swoim 😁 Ogólnie polecany, ale jak czytałam komentarze jak już do niego chodziłam (a znam go bardzo dobrze) to właśnie narzekanie że nastawiony chyba tylko na hajs bo przyjmuje tyleee pacjentek i szybkie i krótkie wizyty. Tylko nie biorą pod uwagę że jak coś się dzieje to zawsze można podjechać, czy szybki monitoring albo cokolwiek i nie odmawia pomocy. A wszystko szybko, bo on taki szybki jest z natury 😃Szybko i dużo gada, może jak ktoś go nie zna to odbiera takie wrażenie, ale wolę takiego niż gbura co się wogóle nie odzywa. A ja często byłam dłużej niż standardowa wizyta i zawsze odpowie na każe pytanie. Haha, teraz moja wypowiedź brzmi jak właśnie opinia w Googlach 😂

reklama
Do góry