reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2022

Ja właśnie siedzę w kolejce do nowego lekarza z kliniki, miałam wejść o 17:20 a tu o 17:45 jeszcze dwie osoby przede mną 🤦🏻‍♀️ Gdyby nie to, ze już zapłaciłam ponad dwie stowy za tę wizytę i stary mi suszy głowę, ze mam się pozytywnie nastawić 🙄 to już dawno bym stad wyszła.
jak to placilas kasę przed wizyta?

reklama
Ja właśnie siedzę w kolejce do nowego lekarza z kliniki, miałam wejść o 17:20 a tu o 17:45 jeszcze dwie osoby przede mną 🤦🏻‍♀️ Gdyby nie to, ze już zapłaciłam ponad dwie stowy za tę wizytę i stary mi suszy głowę, ze mam się pozytywnie nastawić 🙄 to już dawno bym stad wyszła.

I jak po wizycie? Był jakiś konkretny chociaż czy szkoda było na niego czasu?

Ooo to u mojego wiecznie opóźnienia i to dużo większe , ale zawsze stara się przyjąć wszystkie pacjentki w potrzebie, więc zdarzają się często takie poza kolejką. Dlatego zapisuję się zazwyczaj jako jedna z pierwszych, albo ostatnia i przychodzę 30min po czasie, a i tak często czekam. Nawet pani z recepcji raz zadzwoniła że jest opóźnienie i żebym się nie spieszyła. Raz weszłam chyba 1,5h po czasie 🤦‍♀️

Dziś 21 dc. Miałam monitoring w 9,12 i 15 dc. Pomiędzy 12 i 15 dc pecherzyki nie urosły praktycznie w ogóle… 😔zatrzymaly się na wielkości około 18 mm. Od dnia następującego po spodziewanej owu biorę 2x1 duphaston, dostałam tez cyclodynon w ciemno, bo w sumie nie badałam prolaktyny ale doktor twierdzi, że pomoże tez na tsh. Piersi bolą ale rozum mówi, ze szans w tym cyklu brak… 😞

Mój lekarz też ciągle ma opóźnienie.. a kiedyś przyszłam jako pierwsza pacjentka na 8-mą i był punktualnie! Chyba potem nabiera tego spóźnienia... zwłaszcza że przyjmuje osoby poza kolejnością (jak np. ja na dodatkowe USG czy inseminację... :cool2:). Ale najciekawsze jest to, że w opiniach ma ciągle uwagi, że chciałyby dłużej porozmawiać i że wizyta jest za krótka :-) :)

Ooo to u mojego wiecznie opóźnienia i to dużo większe , ale zawsze stara się przyjąć wszystkie pacjentki w potrzebie, więc zdarzają się często takie poza kolejką. Dlatego zapisuję się zazwyczaj jako jedna z pierwszych, albo ostatnia i przychodzę 30min po czasie, a i tak często czekam. Nawet pani z recepcji raz zadzwoniła że jest opóźnienie i żebym się nie spieszyła. Raz weszłam chyba 1,5h po czasie 🤦‍♀️
Ja mam akurat tak, że gabinet jest niedaleko pracy. Gdy kończę np. o 15:45 to spokojnie umawiam wizytę na 15:30 i jeszcze sporo czekam ;-)

I jak po wizycie? Był jakiś konkretny chociaż czy szkoda było na niego czasu?
Dał skierowanie na badanie dla mnie i powtórne dla starego, tym razem rozszerzone o wiązania hialuronem itd. Powiedział, ze po takim czasie staran i w moim wieku to tylko inseminacja i in vitro wchodzi w grę. Mam wrócić za 3tyg z wynikami i będziemy omawiać podejście do iui.

Kiedyś pracowałam z takim doktorkiem, który wiecznie się spóźniał. Ludzie wściekli a on mówił że "na dobrego lekarza się czeka" 🙄🙈 ale coś w tym jest:).

Mój lekarz też ciągle ma opóźnienie.. a kiedyś przyszłam jako pierwsza pacjentka na 8-mą i był punktualnie! Chyba potem nabiera tego spóźnienia... zwłaszcza że przyjmuje osoby poza kolejnością (jak np. ja na dodatkowe USG czy inseminację... :cool2:). Ale najciekawsze jest to, że w opiniach ma ciągle uwagi, że chciałyby dłużej porozmawiać i że wizyta jest za krótka :-) :)
Tutaj problem wynikł chyba na poziomie recepcji, bo zapisywali pacjentki na co 10 min, a wizyty trwały 15-25min każda. Jak wychodziłam to była 18:35 a wchodziła po mnie dziewczyna z 17:30 🤦🏻‍♀️
jak to placilas kasę przed wizyta?
Tak, w tej przychodni tak jest, idziesz do recepcji po karteczkę na wizytę i płacisz z góry 🤷🏻‍♀️ I jeszcze musiałam iść dopłacić bo zrobił mi cytologię 😬

Dał skierowanie na badanie dla mnie i powtórne dla starego, tym razem rozszerzone o wiązania hialuronem itd. Powiedział, ze po takim czasie staran i w moim wieku to tylko inseminacja i in vitro wchodzi w grę. Mam wrócić za 3tyg z wynikami i będziemy omawiać podejście do iui.

Tutaj problem wynikł chyba na poziomie recepcji, bo zapisywali pacjentki na co 10 min, a wizyty trwały 15-25min każda. Jak wychodziłam to była 18:35 a wchodziła po mnie dziewczyna z 17:30 🤦🏻‍♀️

Tak, w tej przychodni tak jest, idziesz do recepcji po karteczkę na wizytę i płacisz z góry 🤷🏻‍♀️ I jeszcze musiałam iść dopłacić bo zrobił mi cytologię 😬
To ile Ty masz lat ze tak powiedział?

No jakbym czytała o swoim 😁 Ogólnie polecany, ale jak czytałam komentarze jak już do niego chodziłam (a znam go bardzo dobrze) to właśnie narzekanie że nastawiony chyba tylko na hajs bo przyjmuje tyleee pacjentek i szybkie i krótkie wizyty. Tylko nie biorą pod uwagę że jak coś się dzieje to zawsze można podjechać, czy szybki monitoring albo cokolwiek i nie odmawia pomocy. A wszystko szybko, bo on taki szybki jest z natury 😃Szybko i dużo gada, może jak ktoś go nie zna to odbiera takie wrażenie, ale wolę takiego niż gbura co się wogóle nie odzywa. A ja często byłam dłużej niż standardowa wizyta i zawsze odpowie na każe pytanie. Haha, teraz moja wypowiedź brzmi jak właśnie opinia w Googlach 😂

reklama
Do góry