reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2022

reklama
Damy radę. Tylko odpocznij, pogoń lamorożce i wracaj jak już będzie wszystko ok :*
Zostały 174 dni ... 🙄
moja jak mnie urodziła miala 22 lata a mojego brata czyli 4 dziecko w wieku 35 i wydawała mi sie wtedy taka stara pamiętam. No racja z tą granicą wiekowa ze się przesunęła. Ja w wieku 22 fakt nie myslalalm o powiększaniu rodziny ale już w wieku 26 tak i u mnie to się tak przeciągnęło w czasie nie z wyboru tylko tak mnie życie postanowiło zaskoczyć.
No ja poznałam mojego partnera 2 lata temu. I tak zaczęliśmy szybko się starać bo w zasadzie po niespełna roku przestaliśmy się zabezpieczać (z nadzieją na wpadkę... o ja głupia...) wiec wcześniej nie miałam okazji ale jakbym miała wybór to wiadomo ze wolałabym urodzić przed 30 😁

Widzicie to jest frustrujące, bo człowiek odkładał ciążę. Boooo studia, boooo pierwsza praca, boooo trzeba trochę pożyć, boooo najpierw ślub. A potem budzi się człowiek w jakimś wielu i uświadamia sobie, że jest już trochę późno. Powiem Wam byłam głupia kiedyś. Dopiero co zaczęłyśmy studia i moja koleżanka zaszła w ciążę ... Myślę siebie, ale kretynka wszystko popsuła co ją za życie czeka teraz ... Pieluchy, kaszki, zabawki, zero imprez. Że nasze rodziny się znają bardzo dobrze to przecież u mnie w domu oburzenie. Dziecko ? Bez ślubu ? Tak wcześnie ? A teraz moja koleżanka ma dwójkę dzieci w wieku szkolnym, już zapomniała co to kupki i kaszki. Dopiero rok jest po ślubie, ma fajnego męża, fajnie mieszkanie, niezłą pracę. Po prostu fajne życie. A ja budzę się od roku każdego ranka i zastanawiam się jak będzie wyglądało moje życie .

Widzicie to jest frustrujące, bo człowiek odkładał ciążę. Boooo studia, boooo pierwsza praca, boooo trzeba trochę pożyć, boooo najpierw ślub. A potem budzi się człowiek w jakimś wielu i uświadamia sobie, że jest już trochę późno. Powiem Wam byłam głupia kiedyś. Dopiero co zaczęłyśmy studia i moja koleżanka zaszła w ciążę ... Myślę siebie, ale kretynka wszystko popsuła co ją za życie czeka teraz ... Pieluchy, kaszki, zabawki, zero imprez. Że nasze rodziny się znają bardzo dobrze to przecież u mnie w domu oburzenie. Dziecko ? Bez ślubu ? Tak wcześnie ? A teraz moja koleżanka ma dwójkę dzieci w wieku szkolnym, już zapomniała co to kupki i kaszki. Dopiero rok jest po ślubie, ma fajnego męża, fajnie mieszkanie, niezłą pracę. Po prostu fajne życie. A ja budzę się od roku każdego ranka i zastanawiam się jak będzie wyglądało moje życie .
tak fajnie, niektórym to świadome macierzyństwo się udaje. Ale nie oszukujmy się w większości przypadków jest usłane kolcami.

Ja w wieku 25 lat zaczynałam aplikację. Jakoś wtedy dziecko było ostatnim o czym myslalam. Instynkt poczułam jakieś 4 lata później dopiero
ja instynkt to jeszcze wcześniej poczułam, ale mój obecny M. twierdził, że mamy czas, dom trzeba wykończyć, poza tym pobierzemy się na spokojnie i pomyślimy wtedy, zresztą ja na siłę nie chciałam tez jakoś na nim wywierać presji. No i w sumie ja byłam gotowa czekałam na niego. Podjął decyzję rok po ślubie, mieszkaliśmy jeszcze u rodziców. No a w tym roku będziemy mieli 5 rocznicę i znowu tylko we dwójkę 😢.

Zostały 174 dni ... 🙄

No ja poznałam mojego partnera 2 lata temu. I tak zaczęliśmy szybko się starać bo w zasadzie po niespełna roku przestaliśmy się zabezpieczać (z nadzieją na wpadkę... o ja głupia...) wiec wcześniej nie miałam okazji ale jakbym miała wybór to wiadomo ze wolałabym urodzić przed 30 😁
My jesteśmy ze sobą niecale 6 lat, czyli poznałam się jak miałam 26. Zaczęło się od zwierzęcej rodziny, jak już mowilam dziecko nie było nam w głowie, potem te różne przeboje o których już pisałam. I teraz jesteśmy w tym miejscu ;)

ja instynkt to jeszcze wcześniej poczułam, ale mój obecny M. twierdził, że mamy czas, dom trzeba wykończyć, poza tym pobierzemy się na spokojnie i pomyślimy wtedy, zresztą ja na siłę nie chciałam tez jakoś na nim wywierać presji. No i w sumie ja byłam gotowa czekałam na niego. Podjął decyzję rok po ślubie, mieszkaliśmy jeszcze u rodziców. No a w tym roku będziemy mieli 5 rocznicę i znowu tylko we dwójkę 😢.
P. tez chyba dopiero oswaja się z myślą, ze mógłby być ojcem…

Właśnie my rozpoczęliśmy staranie o dziecko myśląc a może się szybko przytrafi w sierpniu mamy ślub i liczyłam ze będę przekładać ślub ze względu na ciąże a tu się przeliczyłam 🤣

Zostały 174 dni ... 🙄

no widzisz, ja z moim jestem 8 lat (w tym roku we wrześniu nam pyknie) i czekaliśmy ze staraniami, na stabilną sytuację, większe mieszkanie, ślub z weselem, a mogliśmy działać już wcześniej 😂 Człowiek głupi myślał, że to tak rach ciach, bo mam już dwójkę. Jeszcze się w tym utwierdziłam jak okazało się na moim weselu, że siostra zaliczyła wpadkę z trzecim 2 miesiące przed 35 urodzinami. A potem człowiek zaczął się starać i tak już 11cs i jeden biochem na koncie 🙆‍♀️😂

reklama
Właśnie my rozpoczęliśmy staranie o dziecko myśląc a może się szybko przytrafi w sierpniu mamy ślub i liczyłam ze będę przekładać ślub ze względu na ciąże a tu się przeliczyłam 🤣
Jest opcja że do sierpnia wam się uda ;) ja chciałabym być na wrześniowym slubie kuzyni w ciąży ale nie mogę wywierać na siebie takiej presji

Do góry