reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2022

reklama
Wiem, wiem. Próbuję nas uspokoić.

To może inaczej. Moja Oma miała 30 lat jak wyszła za dziadka. Jakoś 31/32 kiedy urodziła mamę i wujka…
Teraz akurat wiek na macierzysntwo bardzo się przesuwa. Wiesz, świadome macierzyństwo jest trendy 😁😁😁 ja mieszkam w Hiszpanii i tutaj moja znajoma rodziła mając 26 lat i była jedyną poniżej 30 na porodówce w tym czasie 😁 a normalnym jest widok kobiet rodzących w wieku 36-40 . Myślę że nawet lekarze są coraz lepiej przygotowani na to ...

Teraz akurat wiek na macierzysntwo bardzo się przesuwa. Wiesz, świadome macierzyństwo jest trendy 😁😁😁 ja mieszkam w Hiszpanii i tutaj moja znajoma rodziła mając 26 lat i była jedyną poniżej 30 na porodówce w tym czasie 😁 a normalnym jest widok kobiet rodzących w wieku 36-40 . Myślę że nawet lekarze są coraz lepiej przygotowani na to ...
Damy radę. Tylko odpocznij, pogoń lamorożce i wracaj jak już będzie wszystko ok :*

I jakoś się leczycie ? Czy czekacie na spokojnie ?
na spokojnie nie da się po takim czasie czekać. Jakoś specjalnie się nie lecze bo nie mam niczego zdiagnozowanego co mogloby wskazywać na przeszkodę. Ale robiac podstawowe badania co jakis czas coś się pojawia nowego i tak walcze z wiatrakami. Teraz jestem nastawiona na zrobienie laparoskopii, a na in vitro mnie na ta chwile nie stać i poza tym nie jestem do tego na 100 % przekonana. Biorąc pod uwagę obecne koszty życia odechciewa sie wszystkiego...

na spokojnie nie da się po takim czasie czekać. Jakoś specjalnie się nie lecze bo nie mam niczego zdiagnozowanego co mogloby wskazywać na przeszkodę. Ale robiac podstawowe badania co jakis czas coś się pojawia nowego i tak walcze z wiatrakami. Teraz jestem nastawiona na zrobienie laparoskopii, a na in vitro mnie na ta chwile nie stać i poza tym nie jestem do tego na 100 % przekonana. Biorąc pod uwagę obecne koszty życia odechciewa sie wszystkiego...
Rozumiem 😢 mam nadzieje ze wszystkim nam się uda 🙋🏼‍♀️

moja jak mnie urodziła miala 22 lata a mojego brata czyli 4 dziecko w wieku 35 i wydawała mi sie wtedy taka stara pamiętam. No racja z tą granicą wiekowa ze się przesunęła. Ja w wieku 22 fakt nie myslalalm o powiększaniu rodziny ale już w wieku 26 tak i u mnie to się tak przeciągnęło w czasie nie z wyboru tylko tak mnie życie postanowiło zaskoczyć.

reklama
moja jak mnie urodziła miala 22 lata a mojego brata czyli 4 dziecko w wieku 35 i wydawała mi sie wtedy taka stara pamiętam. No racja z tą granicą wiekowa ze się przesunęła. Ja w wieku 22 fakt nie myslalalm o powiększaniu rodziny ale już w wieku 26 tak i u mnie to się tak przeciągnęło w czasie nie z wyboru tylko tak mnie życie postanowiło zaskoczyć.
Ja w wieku 25 lat zaczynałam aplikację. Jakoś wtedy dziecko było ostatnim o czym myslalam. Instynkt poczułam jakieś 4 lata później dopiero

Do góry