Carolina123
Fanka BB :)
moja też po sterylizacji. Czyli tylko tulankiOh jaka piekna! Co prawda moga sie z fredziem poprzytulać, bo jajek brak xD
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
moja też po sterylizacji. Czyli tylko tulankiOh jaka piekna! Co prawda moga sie z fredziem poprzytulać, bo jajek brak xD
Kobieto ozłocę Cie!Do starań brałam:
- SmartMe od Heathlabs (zdrowe oleje, wit A,E,D3) - trzymam w lodówce
- olej z czarnuszki z Olini (przeciwzapalnie, super działa na obniżenie TNF alfa (immunologia)) - trzymam w lodówce
- OVI od Pranacaps (ForMeds)
- Omega3 (dha) (aktualnie Prenacaps DHA, brałam też droższą OmegaMe od Healthlabs , tańszy jest Swanson Super DHA) - omegi trzymam w lodówce
- B-complex od ForMeds (brałam też b-complex od Healthlabs)
- rano selen od Formeds, wieczorem cynk od Formeds
- magnez NOW cytrynian magnezu wieczorem
- cholina Prenacaps (poczytaj o wpływie na ciążę) (rano razem z b-complex)
Prawie identyczny zestaw otrzymywał mój partner na poprawę nasienia.
Przeczytaj też koniecznie ten artykuł Link do: Jak przygotować się do ciąży? [suplementacja] - Racjonalna suplementacja poparta nauką
Ja do pierwszego punktu z olejami dorzucę oleje z estrovita - byłam nawet bardziej zadowolona niż z smartMe. Estrovita immuno i estrovita skin (ale skin zawiera wit A więc jak już to lepiej tylko w pierwszej połowie cyklu, albo immuno - bezpieczniej.)Do starań brałam:
- SmartMe od Heathlabs (zdrowe oleje, wit A,E,D3) - trzymam w lodówce
- olej z czarnuszki z Olini (przeciwzapalnie, super działa na obniżenie TNF alfa (immunologia)) - trzymam w lodówce
- OVI od Pranacaps (ForMeds)
- Omega3 (dha) (aktualnie Prenacaps DHA, brałam też droższą OmegaMe od Healthlabs , tańszy jest Swanson Super DHA) - omegi trzymam w lodówce
- B-complex od ForMeds (brałam też b-complex od Healthlabs)
- rano selen od Formeds, wieczorem cynk od Formeds
- magnez NOW cytrynian magnezu wieczorem
- cholina Prenacaps (poczytaj o wpływie na ciążę) (rano razem z b-complex)
Prawie identyczny zestaw otrzymywał mój partner na poprawę nasienia.
Przeczytaj też koniecznie ten artykuł Link do: Jak przygotować się do ciąży? [suplementacja] - Racjonalna suplementacja poparta nauką
I jeszcze witamina D. Też maja w HealthLabs fajną w kroplach albo Vigantol - tańszy a też spoko działa.Kobieto ozłocę Cie!
Wychodzę z wanny zaraz i zamawiam.
Ile mniej więcej miesięcy potrzeba żeby to wszystko było na jako takim poziomie ?
Boże jestem zielona
cieszę się, że trochę pomogłam Myślę, że po 2-3 miesiącach codziennej suplementacji powinno być dobrze. Ogarnij może też trochę dietę, bo niska ferrytyna wskazuje, że coś może być do poprawyKobieto ozłocę Cie!
Wychodzę z wanny zaraz i zamawiam.
Ile mniej więcej miesięcy potrzeba żeby to wszystko było na jako takim poziomie ?
Boże jestem zielona
Czy w takim razie najlepiej odłożyć starani na te 2-3 miesiące Np? Chociaż jak to tej pory w ciąże nie zaszłam to marne szanse, ze przez te miesiące by się udałocieszę się, że trochę pomogłam Myślę, że po 2-3 miesiącach codziennej suplementacji powinno być dobrze. Ogarnij może też trochę dietę, bo niska ferrytyna wskazuje, że coś może być do poprawy
Ciekawostka: ferrytyna mi podskoczyła, jak przestałam pić kawę, herbatę, zioła do posiłków (należy zrobić min godzinę przerwy).
@Bibi89 ma rację, jeszcze do tego wit D. biorąc SmartMe mialam tam już 2 tys j, więc dodatkowo łykałam tabletkę Swanson 2 tys.
Teraz kupiłam Vigantol w aptece, bo potrzebowałam jak najszybciej.
Zerknij sobie jeszcze na pakiet trombofilii na testdna. To jest badanie genetyczne, czyli robisz/płacisz raz w życiu. Jak Ci coś wyjdzie, to będziesz mogła zareagować zawczasu. Ja mam jedno z mthfr i pai-1 i biorę zastrzyki z heparyny.
no nie są to najlepsze wyniki na zachodzenie… ja swojej ciąży nie utrzymałam przy homocysteinie=11. Myślę, że zdrowiej dla Ciebie i przyszłego dzieciaczka, aby jednak ten organizm „wysycić”.Czy w takim razie najlepiej odłożyć starani na te 2-3 miesiące Np? Chociaż jak to tej pory w ciąże nie zaszłam to marne szanse, ze przez te miesiące by się udało
To chyba będziemy musieli odpuścić bardzo Ci dziękuje za pomoc !no nie są to najlepsze wyniki na zachodzenie… ja swojej ciąży nie utrzymałam przy homocysteinie=11. Myślę, że zdrowiej dla Ciebie i przyszłego dzieciaczka, aby jednak ten organizm „wysycić”.
Zerknij na link, który wcześniej zamieściłam. Autorka pisze tam wręcz o homocysteinie <9. U mnie spadła z 11 z hakiem do 7,9 dzięki suplementacji b-complex, choliną i NAC (Np Miovelia lub OVI- ten tańszy).
Nie wiem, gdzie robisz badania krwi, ale Diagnostyka ma świetny pakiet dla wegan i wegetarian (niech Cię nazwa nie zmyli). W pakiecie m.in. żelazo, ferrytyna, wit D, homocysteina, b12, więc badania wyjdą taniej