reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2022

reklama
Do starań brałam:
- SmartMe od Heathlabs (zdrowe oleje, wit A,E,D3) - trzymam w lodówce
- olej z czarnuszki z Olini (przeciwzapalnie, super działa na obniżenie TNF alfa (immunologia)) - trzymam w lodówce
- OVI od Pranacaps (ForMeds)
- Omega3 (dha) (aktualnie Prenacaps DHA, brałam też droższą OmegaMe od Healthlabs , tańszy jest Swanson Super DHA) - omegi trzymam w lodówce
- B-complex od ForMeds (brałam też b-complex od Healthlabs)
- rano selen od Formeds, wieczorem cynk od Formeds
- magnez NOW cytrynian magnezu wieczorem
- cholina Prenacaps (poczytaj o wpływie na ciążę) (rano razem z b-complex)

Prawie identyczny zestaw otrzymywał mój partner na poprawę nasienia.

Przeczytaj też koniecznie ten artykuł ☺️ Link do: Jak przygotować się do ciąży? [suplementacja] - Racjonalna suplementacja poparta nauką
Kobieto ozłocę Cie!
Wychodzę z wanny zaraz i zamawiam.
Ile mniej więcej miesięcy potrzeba żeby to wszystko było na jako takim poziomie ?
Boże jestem zielona 🤦‍♀️

Do starań brałam:
- SmartMe od Heathlabs (zdrowe oleje, wit A,E,D3) - trzymam w lodówce
- olej z czarnuszki z Olini (przeciwzapalnie, super działa na obniżenie TNF alfa (immunologia)) - trzymam w lodówce
- OVI od Pranacaps (ForMeds)
- Omega3 (dha) (aktualnie Prenacaps DHA, brałam też droższą OmegaMe od Healthlabs , tańszy jest Swanson Super DHA) - omegi trzymam w lodówce
- B-complex od ForMeds (brałam też b-complex od Healthlabs)
- rano selen od Formeds, wieczorem cynk od Formeds
- magnez NOW cytrynian magnezu wieczorem
- cholina Prenacaps (poczytaj o wpływie na ciążę) (rano razem z b-complex)

Prawie identyczny zestaw otrzymywał mój partner na poprawę nasienia.

Przeczytaj też koniecznie ten artykuł ☺️ Link do: Jak przygotować się do ciąży? [suplementacja] - Racjonalna suplementacja poparta nauką
Ja do pierwszego punktu z olejami dorzucę oleje z estrovita - byłam nawet bardziej zadowolona niż z smartMe. Estrovita immuno i estrovita skin (ale skin zawiera wit A więc jak już to lepiej tylko w pierwszej połowie cyklu, albo immuno - bezpieczniej.)

Kobieto ozłocę Cie!
Wychodzę z wanny zaraz i zamawiam.
Ile mniej więcej miesięcy potrzeba żeby to wszystko było na jako takim poziomie ?
Boże jestem zielona 🤦‍♀️
cieszę się, że trochę pomogłam ♥️ Myślę, że po 2-3 miesiącach codziennej suplementacji powinno być dobrze. Ogarnij może też trochę dietę, bo niska ferrytyna wskazuje, że coś może być do poprawy 🙈
Ciekawostka: ferrytyna mi podskoczyła, jak przestałam pić kawę, herbatę, zioła do posiłków (należy zrobić min godzinę przerwy).

@Bibi89 ma rację, jeszcze do tego wit D. biorąc SmartMe mialam tam już 2 tys j, więc dodatkowo łykałam tabletkę Swanson 2 tys.
Teraz kupiłam Vigantol w aptece, bo potrzebowałam jak najszybciej.

Zerknij sobie jeszcze na pakiet trombofilii na testdna. To jest badanie genetyczne, czyli robisz/płacisz raz w życiu. Jak Ci coś wyjdzie, to będziesz mogła zareagować zawczasu. Ja mam jedno z mthfr i pai-1 i biorę zastrzyki z heparyny.

cieszę się, że trochę pomogłam ♥️ Myślę, że po 2-3 miesiącach codziennej suplementacji powinno być dobrze. Ogarnij może też trochę dietę, bo niska ferrytyna wskazuje, że coś może być do poprawy 🙈
Ciekawostka: ferrytyna mi podskoczyła, jak przestałam pić kawę, herbatę, zioła do posiłków (należy zrobić min godzinę przerwy).

@Bibi89 ma rację, jeszcze do tego wit D. biorąc SmartMe mialam tam już 2 tys j, więc dodatkowo łykałam tabletkę Swanson 2 tys.
Teraz kupiłam Vigantol w aptece, bo potrzebowałam jak najszybciej.

Zerknij sobie jeszcze na pakiet trombofilii na testdna. To jest badanie genetyczne, czyli robisz/płacisz raz w życiu. Jak Ci coś wyjdzie, to będziesz mogła zareagować zawczasu. Ja mam jedno z mthfr i pai-1 i biorę zastrzyki z heparyny.
Czy w takim razie najlepiej odłożyć starani na te 2-3 miesiące Np? Chociaż jak to tej pory w ciąże nie zaszłam to marne szanse, ze przez te miesiące by się udało

Czy w takim razie najlepiej odłożyć starani na te 2-3 miesiące Np? Chociaż jak to tej pory w ciąże nie zaszłam to marne szanse, ze przez te miesiące by się udało
no nie są to najlepsze wyniki na zachodzenie… ja swojej ciąży nie utrzymałam przy homocysteinie=11. Myślę, że zdrowiej dla Ciebie i przyszłego dzieciaczka, aby jednak ten organizm „wysycić”.
Zerknij na link, który wcześniej zamieściłam. Autorka pisze tam wręcz o homocysteinie <9. U mnie spadła z 11 z hakiem do 7,9 dzięki suplementacji b-complex, choliną i NAC (Np Miovelia lub OVI- ten tańszy).

Nie wiem, gdzie robisz badania krwi, ale Diagnostyka ma świetny pakiet dla wegan i wegetarian (niech Cię nazwa nie zmyli). W pakiecie m.in. żelazo, ferrytyna, wit D, homocysteina, b12, więc badania wyjdą taniej ☺️

no nie są to najlepsze wyniki na zachodzenie… ja swojej ciąży nie utrzymałam przy homocysteinie=11. Myślę, że zdrowiej dla Ciebie i przyszłego dzieciaczka, aby jednak ten organizm „wysycić”.
Zerknij na link, który wcześniej zamieściłam. Autorka pisze tam wręcz o homocysteinie <9. U mnie spadła z 11 z hakiem do 7,9 dzięki suplementacji b-complex, choliną i NAC (Np Miovelia lub OVI- ten tańszy).

Nie wiem, gdzie robisz badania krwi, ale Diagnostyka ma świetny pakiet dla wegan i wegetarian (niech Cię nazwa nie zmyli). W pakiecie m.in. żelazo, ferrytyna, wit D, homocysteina, b12, więc badania wyjdą taniej ☺️
To chyba będziemy musieli odpuścić 😞 bardzo Ci dziękuje za pomoc !

Dziewczyny moze mi podpowiecie 😁 gdzie można leciec na urlop w sierpniu poza Europe ale żeby się nie ugotować i nie trafić na jakąś porę deszczową? Możemy poświęcić 1-3 tyg, moze być plażka, drineczki ale i jakieś zwiedzanko. Any idea?

reklama
Ovaleap 450 <--- czy któraś z Was przed inseminacją brała ten lek? Powiedzcie jak jest z datą ważności? Trzymając w lodówce może leżeć z dwa miesiące? On kosztuje ponad 700 zł 😮😯😲 dlatego zależy mi żeby nie przegapić terminu a Recepta ważna miesiąc. Niestety będę musiała poczekać z cykl lub dwa aby zacząć to brać i jeździć do artemidy na monitoring a w efekcie na inseminacje, byłam przygoriwana na koszt ale dostałam tak długą listę prywatnych badań a są tak drogie....I mąż też. Więc będzie trzeba jeszcze trochę pozbierać. Jestem załamana finansami tego...uwierzcie jestem tak oszczędna i okuta aż do przesady, ale przez podwyżki wszystkiego (np tona węgla 2 tys) to ja nie wiem jak to będzie, totalna porażka 😭😭

Do góry