reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2022

Chow to kupa kasy na szczeniora a później ile kasy na utrzymanie 🙈 i chociaż uwazam, ze na psy rasowe nie warto szczędzić kasy, to trzeba miec świadomość ile pies kosztuje i jakiś zapas na nieprzewidziane okazje - mój kosztował mnie 4800, w trzecim mcu życia zachorował na parwo i w ciągu tygodnia zostawiłam u weta pół wypłaty, karma dla dorosłego średnio kosztuje mnie 550zl/mc, jeździmy do fryzjera raz na 3-4mce (mam onka ale z chowem tez na pewni trzeba będzie jeździć), teraz musimy jechać do stomatologa bo pękła mu jedynka i już nam zapowiedzieli ze +/- 1500🙈 ale nie żałuje ani złotówki, wydałabym sto razy tyle gdyby byla taka potrzeba, dla mojego psiura zrobię wszystko 😀
Boziu mas chowa ? Pokazuj proszę 🙏
Zdaje sobie sprawę z tego, ile to kasy , przekopałam cały internet, czytałam wszystko o tych kudlaczach. Dzwoniliśmy nawet po hodowlach ale są zapisany np. Dwa lata do przodu i cena 10k

reklama
Dlaczego ? Mie znam się za bardzo na kotach, dopiero wchodzę w temat. Wiem ze Brytyjczyi są aspołeczne
Bo prawie wyparły rusałki na Wyspach. Drugi Powód jest dosyć prozaiczny: lubię ich smukłość

Załączniki

• B63FF32A-82E7-4021-B987-5DCDD780D895.jpeg
    B63FF32A-82E7-4021-B987-5DCDD780D895.jpeg
    1,6 MB · Wyświetleń: 63
Bardzo mi przykro. Mnie na hsg ulokowali na oddziale położniczym i tez oczywiście wszędzie ciężarne, po tylu latach starań o to by beta choćby drgnęła to naprawdę ciężkie przeżycie patrzeć na brzuszki, słuchać bicia serc na ktg itd 😢
Nooo ciężko... I pewnie jeszcze długo tak będzie... krew oddana teraz trzymamy kciuki za spadek 🤞 chętnie oddam betę bardziej potrzebującym 😁

Boziu mas chowa ? Pokazuj proszę 🙏
Zdaje sobie sprawę z tego, ile to kasy , przekopałam cały internet, czytałam wszystko o tych kudlaczach. Dzwoniliśmy nawet po hodowlach ale są zapisany np. Dwa lata do przodu i cena 10k
Nie mam kochana, mam owczarka :) ale mam na siedlu dwa chowki i nie chcesz wiedzieć jak wyglądają na spacerach na jesieni 🤣 przez pandemię ludzie trochę powariowali z kupowaniem psów i przez to tez ceny wystrzeliły na maksa do góry, z kolei teraz przez wojnę tendencja się odwraca, nikt psów nie kupuje i hodowcy nie mają co robić ze szczeniakami 🙈 chow chow to dość specyficzna i niezbyt popularna rasa wiec na pewno psy będą droższe ale już nie powinno być takiego czasu oczekiwania :)

reklama
Do góry