reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2021

Miałam dziś taki straszny dzień w pracy, że chce mi się aż płakać, od 7 do 15 siedziałam cały czas przy komputerze, nie miałam czasu na śniadanie, zresztą nie mogłam nic przełknąć.
Chyba dziś wieczorem wezmę gorącą kąpiel i lampka wina.

reklama
Miałam dziś taki straszny dzień w pracy, że chce mi się aż płakać, od 7 do 15 siedziałam cały czas przy komputerze, nie miałam czasu na śniadanie, zresztą nie mogłam nic przełknąć.
Chyba dziś wieczorem wezmę gorącą kąpiel i lampka wina.
Możemy sobie podać rękę, ja od 6 do 15 nie odkleiłam tyłka od krzesła. Dodatkowo zwymiotowałam z samego rana 😳 na szczęście ten dzień już prawie minął, oby jutro był lepszy 🤞🏻

Może po prostu to nie to co myśli lekarz?
niby wszystko wygląda na ciążowe (macica, endo), ale ja się na odczytcie obrazów usg nie znam 😝 Czytałam u wujka google, jak dziewczyny opisywały takie same przypadki (kilku ginekologów nawet widziało ciąże na 90%, a beta negatywna) i kończyło się tym, że to było puste jajo płodowe (czasami zdarza się, że bety przy nim nie ma). Ale w żadnym wypadku nie diagnozuję się przez internet, a z ciekawości sprawdzam różne przypadki 😝 Może jakąś pracę doktorską napisze 😂
To samo miałam z nerkami. W pierwszej ciąży zaczęły się problemy z nerkami, krwiomocz, bóle normalnie masakra. Na usg nic nie widać, bo zastój moczu był. Urodziłam i przeszło. W drugiej ciąży wróciło, ale już lżej i ta sama historia, zastój moczu, nic nie widać. Po urodzeniu córki poszłam do urologa, ten drapie się po głowie, na usg wszystko ok, ale skąd takie wyniki... Nastraszył mnie nawet nowotworem i skierował mnie na urografię. Dzień przed urografią oglądałam dr. Housa (to był 2009 rok) i tam był odcinek jak typiara gdy tylko wstała to prawie umierała, a jak leżała to było ok. I finał odcinka był taki, że miała wędrujące nerki, że aż zawędrowały jej do przodu 😂 Idę z wynikami urografii do urologa, a ten do mnie, że mam wędrujące nerki i na zdjeciach z urografii widać jak opadają o 1,5 kręga przy kręgosłupie. Zaczęłam się śmiać, a facet patrzył na mnie jak na wariatkę 😂 Taka barwna ze mnie osoba 😂

To od pozytywnego testu codziennie? :p czy wcześniej? :p ja też już roznie próbowałam :p ale mam wrażenie, że to u każdego jest inaczej :)
Nam się też rok temu sie udało, wtedy to był pierwszy cykl z testami owu i miałam wrażenie że trafilam idealnie w punkt🤣
A teraz szczerze nie chce tego robić co 2 dni, bo myślę że przegapie dogodna porę, więc przytulanki sa codziennie w okresie okoloowulacyjnym czasem dwa razy, nasienia moje go męża z wyników super, także nie wiem co jest przyczyną

A ja dziś nie zrobiłam hcg całkowitego... Najpierw poszłam do labu do przychodni gdzie przyjmuje ten ginekolog czarodziej, co to mi w macicy kropkę wyczarował, a oni mi mówią, że beta hcg i hcg całkowite to to samo, więc zadzwoniłam do innego labu przy szpitalu czy robią hcg całkowite, dostałam odpowiedź, że robią, więc pojechałam. Godzinę stałam w kolejce, nareszcie weszłam i mówię co chcę. Babeczka wypełnia wszystko chce nabić badanie do zapłaty a tu lipa... Badanie widoczne na monitorze, cena widoczna alw nie można - czyli nie robią takiego badania 😂🙈 Wróciłam do domu wkurzona, masakra jakaś... Napisałam do lekarza, że dzisiaj mi się nie udało zrobić i opisałam całą sytuację i niech on mi wskaże gdzie mam to zrobić, bo nie będę latać po mieście jak głupia, czekać w wielkich kolejkach, a potem będzie lipa, bo nie robią. Wspomniałam mu też, że @ powinna przyjść w niedzielę, a teraz dlugi weekend więc nie wiem co robić. Napisał, że najprawdopodobniej przyjdzie krwawienie, a jak nie to po dlugim weekendzie zrobić hcg całkowite i wskazał mi laboratorium 😂
A już w następnym odcinku: Czy pluto_nova dostanie okresu? Co będzie dalej z obcym w macicy? Zostańcie z Nami! 🤣

A ja dziś nie zrobiłam hcg całkowitego... Najpierw poszłam do labu do przychodni gdzie przyjmuje ten ginekolog czarodziej, co to mi w macicy kropkę wyczarował, a oni mi mówią, że beta hcg i hcg całkowite to to samo, więc zadzwoniłam do innego labu przy szpitalu czy robią hcg całkowite, dostałam odpowiedź, że robią, więc pojechałam. Godzinę stałam w kolejce, nareszcie weszłam i mówię co chcę. Babeczka wypełnia wszystko chce nabić badanie do zapłaty a tu lipa... Badanie widoczne na monitorze, cena widoczna alw nie można - czyli nie robią takiego badania 😂🙈 Wróciłam do domu wkurzona, masakra jakaś... Napisałam do lekarza, że dzisiaj mi się nie udało zrobić i opisałam całą sytuację i niech on mi wskaże gdzie mam to zrobić, bo nie będę latać po mieście jak głupia, czekać w wielkich kolejkach, a potem będzie lipa, bo nie robią. Wspomniałam mu też, że @ powinna przyjść w niedzielę, a teraz dlugi weekend więc nie wiem co robić. Napisał, że najprawdopodobniej przyjdzie krwawienie, a jak nie to po dlugim weekendzie zrobić hcg całkowite i wskazał mi laboratorium 😂
A już w następnym odcinku: Czy pluto_nova dostanie okresu? Co będzie dalej z obcym w macicy? Zostańcie z Nami! 🤣
I can't wait 🙊🥳

Dziewczyny, czy ktoś z was się zaszczepił przeciw covida? Mój jest zaczepiony a ja się boję.. Chodzą legendy że później stajesz bezpłodną🙈 Ja w to nie wierzę zabardzo ale kurde coś mnie trzyma i się narazie nie szczepie , ale w sumie to już się zastanawiam nad tym ..

Dziewczyny, czy ktoś z was się zaszczepił przeciw covida? Mój jest zaczepiony a ja się boję.. Chodzą legendy że później stajesz bezpłodną[emoji85] Ja w to nie wierzę zabardzo ale kurde coś mnie trzyma i się narazie nie szczepie , ale w sumie to już się zastanawiam nad tym ..

Ja jestem zaszczepiona [emoji2368] tak jak wiele dziewczyn, które już zdążyły niedawno urodzić lub jeszcze są w ciąży. Bzdurne te legendy.

Dziewczyny, czy ktoś z was się zaszczepił przeciw covida? Mój jest zaczepiony a ja się boję.. Chodzą legendy że później stajesz bezpłodną🙈 Ja w to nie wierzę zabardzo ale kurde coś mnie trzyma i się narazie nie szczepie , ale w sumie to już się zastanawiam nad tym ..
Nie ma na to żadnych badań 🤷🏽‍♀️ to tak samo jak legendy głoszą ze przejście covida wpływa zle na płodność.... poza tym stanowisko lekarzy jest jasne - lepiej szczepić niz zachorować na covid w ciąży 🤷🏽‍♀️

reklama
Wizyta 28 godzin po podaniu Pregnyl, pęcherzyk nie pęknął… wiec już szans brak.. chciałam coś na wywołanie okresu ale lekarz mówił ze trzeba czekać… pytanie ile? Czy ktoś był w podobnej sytuacji ?

Do góry