Ja taka kreskę miałam przy becie ponad 70 potem już nie sprawdzałam bo z góry założyłam ze test się tak wybarwia i tyle Moim zdaniem nie ma co porównywać aż tak ciemniejące kreski bo żeby to było wiarygodne mocz tez powinien być o podobnych parametrachCześć, martwię się. Jak wiecie w czw zrobiłam test i był cień cienia, w piątek kolejny i kreskę było już całkiem dobrze widac, dziś znowu za testowałam i kreska wciąż nie jest mocno zabarwiona tak jak ta obok. Jest wyraźną, gołym okiem widać, ale nie mooocno. Czy nie powinna kilka dni po spodziewanej miesiączce być już mega mocna? A moze te zwykle testy tak mają?
reklama
pluto_nova
Moderator
Właśnie nie bardzo. Najbliżej był prywatny szpital w Lubinie. Choć tam i tak mam ok 1 h jazdy. Ponac tam robią HSG na super nowoczesnym sprzęcie i nie boli tak jak przy szpitalnym państwowym HSG.
Czy ty mówisz o moim Lubinie? Czy świat naprawdę jest tako mały?
Ja się wykrwawiam jak na razie i czekam na koniec, żeby wskoczyć na męża
Dziewczyny kiedy zaczynacie testować owu? Zacząć sikać na testy gdy się śluz płodny pojawi?
podroz.w.nieznane
Fanka BB :)
Myślę, że lepiej zacząć trochę wcześniej ponieważ nie zawsze śluz płodny od razu widać a wystarczy, że jest on w środkuCzy ty mówisz o moim Lubinie? Czy świat naprawdę jest tako mały?
Ja się wykrwawiam jak na razie i czekam na koniec, żeby wskoczyć na męża
Dziewczyny kiedy zaczynacie testować owu? Zacząć sikać na testy gdy się śluz płodny pojawi?
Sens w „chodzeniu na betę” jest taki, że domowymi testami nie sprawdzisz, czy beta przyrasta prawidłowo, a zbyt mały przyrost może oznaczać np. ciążę pozamaciczną, o której im szybciej kobieta się dowie, tym lepiej. A jeśli nie chcesz, to sprawdzaj na testach i wynik możesz interpretować już sama, bo z testów nikt niczego nie wywróży. Może być innej partii test, możesz mieć bardziej rozwodniony mocz, cokolwiek, co sprawi, że porównywanie między sobą testów jest niemiarodajne.
Jakoś nigdy nie widziałam sensu w tym chodzeniu na betę. Jesli jestem w ciąży to czy pójdę czy nie, nic tego nie zmieni. Ze sprawdzeniem przyrostu i oczekiwaniem na wyniki potrwa to z 4 dni. To podobnie sprawdzę to w testach. Jeśli po 4 dniach kreska będzie słabła to oznacza koniec.
K
Kropka.88
Gość
Otoz to!Sens w „chodzeniu na betę” jest taki, że domowymi testami nie sprawdzisz, czy beta przyrasta prawidłowo, a zbyt mały przyrost może oznaczać np. ciążę pozamaciczną, o której im szybciej kobieta się dowie, tym lepiej. A jeśli nie chcesz, to sprawdzaj na testach i wynik możesz interpretować już sama, bo z testów nikt niczego nie wywróży. Może być innej partii test, możesz mieć bardziej rozwodniony mocz, cokolwiek, co sprawi, że porównywanie między sobą testów jest niemiarodajne.
Avis
Przytulam, a siłe masz, uwierz mi, że masz. My kobiety jesteśmy bardzo silne i uwierz, że Twoje marzenie się spełni. Musisz w to wierzyć !Tak jak myslalam, test negatywny.
czekam na @ i zaczynamy kolejny cykl. Nie wiem czy mam jeszcze sile na to wszystko
Milego dnia dziewczyny
Avis
U mnie osobiście bolu nie było w ogóle, był taki bardziej dyskomfort także nie stresuj się bólem, bo może się nie pojawić nawetWłaśnie nie bardzo. Najbliżej był prywatny szpital w Lubinie. Choć tam i tak mam ok 1 h jazdy. Ponac tam robią HSG na super nowoczesnym sprzęcie i nie boli tak jak przy szpitalnym państwowym HSG.
MoniaJ2424
Hej, ja wracam do was po biochemicznej... Jeszcze okres trwa wiec na sobotę chce sie umowic do lekarza.
reklama
K
Kropka.88
Gość
Przytulam, a siłe masz, uwierz mi, że masz. My kobiety jesteśmy bardzo silne i uwierz, że Twoje marzenie się spełni. Musisz w to wierzyć !
Podziel się: