reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2021

Dzień dobry, dziewczyny! Dawno się nie odzywałam, ale czytałam Was oczywiście. Jestem w końcu po drugiej dawce szczepionki (miałam tydzień temu), i mogę już z czystym sumieniem powrócić do starań. Przez ostatnie dwa cykle robiłam sobie testy owulacyjne i w końcu chyba wiem, jak to u mnie działa. Nie mam jakiegoś szalenie długiego piku LH, więc jak już jest tak, że dwie kreski równe (no albo prawie równe), to jest to pozytyw i lepiej nie będzie. Ostatnio mi testy pokazały przesunięcie owu o ok. 3 dni w stosunku do poprzedniego cyklu i @ też przyszła 3 dni wcześniej, więc chyba wszystko działa. Teraz jestem w 2 dc. Przy okazji zbadałam w którym cyklu progesteron, wyszedł 15, więc owulacja raczej była.
Dobra, nie będę już was zanudzać, chciałam tylko dać znać, że znowu wskakuję na wózek z napisem "staraczki" :) Gratuluję wszystkim, które w międzyczasie zaciążyły, a tym, które jeszcze nie, życzę spokoju ducha i wytrwałości. Lipiec to doskonały miesiąc na zachodzenie w ciążę, tak sądzę :D Trzymam kciuki za każdą z Was.

reklama
U mnie ta sama sytuacja, dzisiaj 34dc 😭😭 @ ani widu ani słychu , a od nowego cyklu tak jak Ty zaczynam stymulację i już mnie bierze 🤬
Ja miałam w tym cyklu stymulację i jeden jedyny pęcherzyk urósł i dupa z tego wyszła. A byłam bardzo nastawiona na sukces. Dlatego teraz nie mogę się doczekać kolejnego cyklu 😅
Może zaczniemy cykl razem 😘

Ja dziś kończę mini urlop który zaczęłam w środę, kiedy to podczas podróży widziałam dwa razy stojącego bociana i dwa razy lecącego 😇 Mam nadzieję że to zwiastuje szybkie szczęście 🙂 Ponadto mimo że króciutko to baaaardzo wypoczęłam i bardzo bardzo już tego potrzebowałam, może człowiek wyluzowany... 🤞🤨 Mimo że urlop przypadł już po staraniach, więc totalny luz i spokojnie odpoczywaliśmy.

Które testy owulacyjne polecacie?
domowe laboratorium, ewentualnie jeśli chcesz dużo i tanio to HorienMedical, ale je można różne trafić - zamawiałam 30szt i przyszły niebieskie, nie były złe, ale jakieś super też nie, a zamówiłam 50szt. i przyszły różowe i są jak dla mnie jakościowo porównywalne z domowym

Hejka

Qruszon- dopplera tętnic żylnych robiłaś już ?

Ja spisalam ten cykl na straty - ale wczoraj na dyżurze co poszłam do toalety to miałam śluz jak jajko kurze , a dzień wcześniej bolał mnie lewy jajnik .. a to 22dc..
Moje cykle i tak są długie przez pcos.
Biore mete i Inofolic combi i zobaczymy ..
w pracy mamy od ostatnich kilku miesięcy mega gorący okres i nerwowy, Wiec myśle ze samo to nie wpływa za dobrze na starania :(

Dobrego weekendu ☀️🤗
Nie robiłam, w sierpniu mam wizytę. W ciąży 1 miałam krwiaka małego 2cm. ( Sama sobie wgrywam, ze to poprzez żylaki itd) biorę acard tak zalecił mi ginekolog

reklama
Hejka

Qruszon- dopplera tętnic żylnych robiłaś już ?

Ja spisalam ten cykl na straty - ale wczoraj na dyżurze co poszłam do toalety to miałam śluz jak jajko kurze , a dzień wcześniej bolał mnie lewy jajnik .. a to 22dc..
Moje cykle i tak są długie przez pcos.
Biore mete i Inofolic combi i zobaczymy ..
w pracy mamy od ostatnich kilku miesięcy mega gorący okres i nerwowy, Wiec myśle ze samo to nie wpływa za dobrze na starania :(

Dobrego weekendu ☀️🤗
Może tragedii nie ma, ale ja już je widzę ,,te wypukłe” żylaki.
Mama babcia ciocie itd cała familia kobiet niestety

Załączniki

• 157A9B32-D71D-4EA1-97A5-70508BE538FD.jpeg
    157A9B32-D71D-4EA1-97A5-70508BE538FD.jpeg
    1,4 MB · Wyświetleń: 126
Do góry